سیمای غدیر در آئینه تربیت

نسخهٔ تاریخ ‏۱۷ اوت ۲۰۲۳، ساعت ۱۵:۳۲ توسط Modir (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «=== چکیده مقاله:<ref>محمد احسانی؛ استادیاروعضوهیئت علمی جامعه المصطفی العالمیه.</ref> === این مقاله به بررسی غدیر در آئینه تربیت علی علیه السلام با استفاده از علوم تربیتی و روان شناسی با روش توصیفی تحلیلی به صورت کتاب خانه ای پرداخته است. هدف عمده پژ...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

چکیده مقاله:[۱]

این مقاله به بررسی غدیر در آئینه تربیت علی علیه السلام با استفاده از علوم تربیتی و روان شناسی با روش توصیفی تحلیلی به صورت کتاب خانه ای پرداخته است. هدف عمده پژوهش، اثبات حقانیت علی بن ابی طالب علیه السلام در تصدی جانشینی بلافصل رسول الله الاعظم است که با توجه به یافته های غیرقابل تردید علوم جدید (تربیتی و روان شناسی) و پرورش مستقیم علی علیه السلام تحت تربیت مستقیم پیامبر اسلام و همچنین همراهی طولانی مدت ایشان با پیامبر اکرم، این موضوع مسلم است و خدشه ای در آن راه ندارد. چنان که خدای متعال در قرآن کریم ازنظر تربیتی، علی علیه السلام را نفس رسول الله خوانده و در قضیه مباهله با پیامبر شرکت کرده است.

برعکس فاصله تربیتی دیگر اصحاب پیامبر با آن حضرت خیلی زیاد است و به لحاظ تربیتی و روان شناختی هیچ سنخیتی با ایشان ندارند. این موضوع از مقایسه تربیتی علی× از نوزادی تا جوانی و زمان حیات رسول خدا با هر یک از صحابه آن حضرت به وضوح قابل فهم و درک است.

ویژگی های غدیر که از سیره عملی رسول الله تا زمان رحلت آن بزرگوار به دست می آیند، تاییدکننده هدف یادشده در این تحقیق است.

منبع

کنگره بازخوانی ابعاد شخصیتی امیرالمؤمنین علی(علیه السلام ).

پانویس

  1. محمد احسانی؛ استادیاروعضوهیئت علمی جامعه المصطفی العالمیه.