اندیشه غدیر (کتاب)

نسخهٔ تاریخ ‏۹ ژانویهٔ ۲۰۲۵، ساعت ۱۱:۲۰ توسط Modir (بحث | مشارکت‌ها) (←‏نویسنده)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

«اندیشه غدیر» نوشته علی لباف، به بررسی تعریف امامت از دیدگاه مکتب اهل بیت علیهم السلام و مکتب خلفا می‌پردازد. این اثر شامل هفت بخش با عنوان گفتار است که به تفصیل به موضوعات مختلف مرتبط با امامت می‌پردازد.

اندیشه غدیر
اندیشه غدیر (کتاب)
ب‍ررس‍ی‌ ت‍ع‍ری‍ف‌ ام‍ام‍ت‌ از دی‍دگ‍اه‌ م‍ک‍ت‍ب‌ اه‍ل‌‌ب‍ی‍ت‌ ع‍ل‍ی‍ه‍م‌ال‍س‍لام‌ و م‍ک‍ت‍ب‌ خ‍ل‍ف‍ا
اطلاعات کتاب
نویسندهع‍ل‍ی‌ ل‍ب‍اف‌
مذهبشیعه
زبانفارسی
موضوعغدیرخم
تعداد جلد۱ ج
اطلاعات نشر
ناشرم‍ن‍ی‍ر‏
محل نشرت‍ه‍ران‌
سال نشر۱۳۸۰ش
تعداد صفحه۹۹ص
قطعرقعی
شابکx- ٦٩ - ٥٦٠١ -٩٦٤
شماره ملی‭م‌۷۹-۲۲۵۳۵

نویسنده

علی لباف متولد 1353، دارای مدرک کارشناسی در رشته حقوق قضایی از دانشگاه تهران؛ تحصیلات حوزوی خود را نزد اساتیدی همچون: سید محمد ضیاءآبادی، سید مرتضی عسکری و جعفر سبحانی پیگیری کرد.ایشان نویسنده‌ای فعال در زمینه تاریخ اسلام و مباحث مرتبط با اهل بیت علیهم السلام است. او به ویژه در موضوعات مربوط به امامت و خلافت، آثار متعددی تألیف کرده است. آثار او عمدتاً با استناد به کتب اهل سنت نوشته شده و شامل مقالات، پژوهش‌ها و کتاب‌های علمی است که برای پژوهشگران و علاقه‌مندان به تاریخ اسلام و مباحث دینی مفید می‌باشد.

تألیفات

«آن روز سرد: قباله فدک و پرسش‌های فرارو»، «ارغوان: اثبات شهادت حضرت زهرا علیهاالسلام در منطق صحابه»، «غروب سرخ غدیر»، «دانشنامه روابط سیاسی حضرت علی علیه السلام با خلفاء»، «عبور از تاریکی»، «اندیشه غدیر»

«دانشنامه شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها»، «دانشنامه روابط سیاسی حضرت علی علیه السلام با خلفاء»، «دیدگاه علامه سید مرتضی عسکری درباره وصایت در اسلام»، «دیدگاه علامه سید مرتضی عسکری درباره خلافت در صدر اسلام»، «مصائب فاطمی: پژوهشی در سده سوم و چهارم هجری»، «درسنامه فاطمیه»، «دیدگاه علامه سید مرتضی عسکری درباره تاریخ سیاسی ابوسفیان و معاویه»، «درس نامه قرائت‌های وحدت اسلامی»، «بررسی مصائب حضرت زهرا سلام الله علیها در منابع متقدم امامیه»، «مظلومی گم شده در سقیفه»، «زیارت عاشوراء در میراث مکتوب شیخ طوسی».

محتوای کتاب

در این کتاب ۷ بخش با عنوان گفتار آمده است:

۱.جای خالی بحث درباره تعریف امامت

۲.بررسی تعریف پیرامون مکتب خلفا از امامت

۳.بررسی تعریف مکتب اهل بیت علیهم السلام از امامت

۴.بررسی برخی ویژگی های امامت اهل بیت علیهم السلام از دیدگاه مکتب تشیع

۵.بررسی معنای موضوعیّت و طریقیّت امامت اهل بیت علیهم السلام از دیدگاه مکتب تشیع

6.بررسی ارکان تشکیل دهندۀ پذیرش امامت اهل بیت علیهم السلام از دیدگاه مکتب تشیع

۷.بررسی معنای «امام و خلیفه»از دیدگاه دو مکتب.در تألیف این کتاب بیست و شش دانش آموز، مؤلف را یاری نموده اند که اسامی آنها در ابتدای کتاب آمده است.