عروسی

نسخهٔ تاریخ ‏۱۹ ژوئیهٔ ۲۰۲۱، ساعت ۰۸:۵۹ توسط Modir (بحث | مشارکت‌ها) (ازدواج)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

ازدواج حضرت على و فاطمه ‏عليهما السلام در دهه غدير[۱]

در ايام دهه غديريه رخدادهاى متعددى اتفاق افتاده است. يكى از آن ها عروسى حضرت فاطمه ‏عليها السلام است. محدث قمى مى‏ نويسد:

شب 19 ذی حجةالحرام به قول كفعمى و فيض كاشانى شب عروسى حضرت زهراعليها السلام است.[۲] در پشت مسجد قبا محلى بود كه گفته مى ‏شد عروسى حضرت فاطمه ‏عليها السلام در آنجا انجام شده است.

پيامبر اكرم ‏صلى الله عليه وآله در صدد بود محلى را براى مراسم عروسى حضرت فاطمه‏ عليها السلام تهيه كند، يكى از اصحاب آنجا خانه ‏اى داشت كه در اختيار آن حضرت قرار داد و زفاف حضرت زهراعليها السلام آنجا انجام شد.

اين خانه تا اواخر محفوظ بود، و ما هر سال كه به حج يا عمره مشرف مى‏ شديم، مى ‏رفتيم و از آن بنا متبرک مى‏ شديم. تعدادى نوجوان شيعى همواره آنجا بودند، كه تا يک زائر مى‏ آمد جمع مى‏ شدند و براى آن ها اشعارى در فضائل حضرت فاطمه و اميرالمؤمنين‏ عليهما السلام مى‏ خواندند و صله مى ‏گرفتند. ما ده‏ها بار به آن مكان رفتيم و زيارت كرديم. در اين اواخر، به هنگام تجديد بناى مسجد قبا آنجا را تخريب كردند.

چنانكه خانه حضرت خديجه نيز تا زمان ما محفوظ بود، و تابلوى «مولد الزهراءعليها السلام» بر ديوار آن نصب شده بود. ما ده‏ ها بار آنجا رفتيم و دو ركعت نماز خوانديم. در اواخر آن تابلو را برداشتند و درب آنجا را بستند، و در سال‏ هاى اخير كلاً آنجا را با خاک يكسان كردند.

در آن شب حضرت فاطمه ‏عليها السلام بر استر شَهباء سوار بود. جبرئيل و ميكائيل با 70000 ملک نازل شده و تكبير مى‏ گفتند.

زمام استر در دست جبرئيل و بر حسب ظاهر به دست سلمان بود. حمزه، عقيل، جعفر، بانوان بنى ‏هاشم عروس را چون نگين در ميان گرفته بودند. همسران پيامبرصلى الله عليه وآله اشعارى سروده و رجز مى‏ خواندند.

از ابن ‏عباس روايت شده كه پيامبرصلى الله عليه وآله پيشاپيش حضرت فاطمه‏ عليها السلام، جبرئيل طرف راست، ميكائيل طرف چپ و 70000 فرشته پشت سر آن حضرت حركت مى ‏كردند، و تا طلوع فجر به تسبيح و تقديس پروردگار مشغول بودند.[۳]

يكى از موضوعاتى كه در تأليف يا ساير فعاليت‏ هاى فرهنگى غدير و نيز در تبليغ غدير بسيار اهميت دارد هفته يا دهه غدير است، كه يكى از رخدادهاى دهه غدير مسئله ازدواج اميرالمؤمنين ‏عليه السلام با حضرت زهراعليها السلام است.

پانویس

  1. غدير در گذر زمان (مهدى ‏پور): ص62-65، 75-119. غدیر در آئینه کتاب: ص31.
  2. فيض العلام (محدث قمى): ص 126.
  3. تاريخ بغداد: ج 5 ص 7.