خطر منافقین برای ولایت: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
== خطر منافقين براى ولايت<ref>واقعه قرآنى غدير: ص ۶۰ .</ref> ==
== خطر منافقين براى ولايت<ref>واقعه قرآنى غدير: ص ۶۰ .</ref> ==
  پس از اتمام مراسم حجة الوداع، پيامبر صلى الله عليه و آله با خروج از مكه جاده منتهى به مدينه را در پيش گرفتند. در اولين منزل به نام«ضَجْنان» در ۲۵ مايلى مكه جبرئيل نازل شد و دستور اعلان ولايت را براى پيامبر صلى الله عليه و آله آورد، در حالى كه هنوز ضمانت حفظ از شر مردم را نياورده بود.
  پس از اتمام مراسم [[حجةالوداع]]، [[حضرت محمّد صلی الله علیه و آله|پیامبر صلی الله علیه و آله]] با خروج از [[مکّه]] جاده منتهى به [[مدینه]] را در پيش گرفتند.


پيامبر صلى الله عليه و آله با توجه به فورى نبودن دستور فرمود:«اى جبرئيل! سابقه مردم با اسلام نزديک است. ترس آن دارم كه آرامش بر هم ريزد و آنان هم اطاعت نكنند» . جبرئيل بازگشت و روز شانزدهم بار ديگر نازل شد و دستور اعلان ولايت را آورد، ولى هم چنان ضمانت حفظ را نياورده بود. پيامبر صلى الله عليه و آله كه مى ‏دانست اين دستور فورى نيست و در پى موقعيت مناسبى بود فرمود: «اى جبرئيل، از اصحابم مى‏ ترسم كه با من مخالفت كنند»، و بار ديگر تقاضاى حفظ از سوى خدا را تكرار فرمود.<ref>عوالم العلوم: ج ۳  / ۱۵ ص ۲۹۹،۱۴۳،۱۴۳،۱۴۲.</ref>
در اولين منزل به نام«ضَجْنان» در ۲۵ مايلى مكه [[جبرئیل]] نازل شد و دستور اعلان ولايت را براى پيامبر صلى الله عليه و آله آورد، در حالى كه هنوز ضمانت حفظ از شر مردم را نياورده بود.
 
پيامبر صلى الله عليه و آله با توجه به فورى نبودن دستور فرمود:«اى جبرئیل! سابقه مردم با [[اسلام]] نزديک است. ترس آن دارم كه آرامش بر هم ريزد و آنان هم اطاعت نكنند».
 
جبرئيل بازگشت و روز شانزدهم بار ديگر نازل شد و دستور اعلان ولايت را آورد، ولى هم چنان ضمانت حفظ را نياورده بود.
 
پيامبر صلى الله عليه و آله كه مى ‏دانست اين دستور فورى نيست و در پى موقعيت مناسبى بود فرمود: «اى جبرئيل، از اصحابم مى‏ ترسم كه با من مخالفت كنند»، و بار ديگر تقاضاى حفظ از سوى خدا را تكرار فرمود.<ref>عوالم العلوم: ج ۳/۱۵ ص ۲۹۹،۱۴۳،۱۴۳،۱۴۲.</ref>


== پانویس ==
== پانویس ==