غدیر الگوی وحدت و همدلی: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۱: خط ۱:
== چکیده مقاله:<ref>مهرداد جاجانی؛ مدرس دانشگاه.</ref> ==
== چکیده مقاله:<ref>مهرداد جاجانی؛ مدرس دانشگاه.</ref> ==
طی قرون گذشته و به عبارتی از ابتدای تاریخ بشری همواره مفاهیمی همچون اتحاد ، وحدت ، یکپارچگی ، همدلی و هر آنچه موجب تجمع افراد حول محور مشترکات می گردد مورد توجه و مداقه عقلا و فرهیختگان بوده است. چرا که لازمه کسب و حفظ قدرت در هر دو نوع آن، مادی و معنوی، وابسته به وحدت و همدلی یک قوم، جامعه و ملت است. مسئله وحدت در دین اسلام نیز به عنوان جامع ترین دین الهی از جایگاه بسیار ویژه ای برخوردار بوده و از زمان پیامبر عظیم الشان اسلام مورد توجه بوده که می توان گفت مهمترین و بارزترین جلوه تبلور این اهتمام ویژه واقعه غدیر می باشد. ناگفته نماند بعد از رحلت پیامبر اسلام برخی افراد دچار اشتباه محاسباتی جدی شده و غدیر را مسئله ای مذهبی تلقی نموده و آنرا به عنوان نقطه افتراق مذاهب مختلف اسلام در نظر گرفته اند.
طی قرون گذشته و به عبارتی از ابتدای تاریخ بشری همواره مفاهیمی همچون اتحاد ، وحدت ، یکپارچگی ، همدلی و هر آنچه موجب تجمع افراد حول محور مشترکات می گردد مورد توجه و مداقه عقلا و فرهیختگان بوده است. چرا که لازمه کسب و حفظ قدرت در هر دو نوع آن، مادی و معنوی، وابسته به وحدت و همدلی یک قوم، جامعه و ملت است.  


در این نوشتار با بهره گیری از روش توصیفی تحلیلی ومراجعه به منابع دسته اول وسپس منابع متاخرین سعی شده تا غدیر به عنوان الگوی وحدت و همدلی مورد بررسی قرار گیرد. به همین منظور پس از تبیین چیستی و اهمیت وحدت از منظر آیات و روایات ، امکان وحدت اسلامی علی رغم اختلافات مذهبی بررسی شده و نهایتا پس از توضیح محورهای وحدت بخش اسلامی ، غدیر به عنوان یک الگوی جامع و مانع برای این مهم معرفی گردیده است.
مسئله وحدت در دین اسلام نیز به عنوان جامع ترین دین الهی از جایگاه بسیار ویژه ای برخوردار بوده و از زمان پیامبر عظیم الشان اسلام مورد توجه بوده که می توان گفت مهمترین و بارزترین جلوه تبلور این اهتمام ویژه واقعه غدیر می باشد.
 
ناگفته نماند بعد از رحلت پیامبر اسلام برخی افراد دچار اشتباه محاسباتی جدی شده و غدیر را مسئله ای مذهبی تلقی نموده و آنرا به عنوان نقطه افتراق مذاهب مختلف اسلام در نظر گرفته اند.
 
در این نوشتار با بهره گیری از روش توصیفی تحلیلی ومراجعه به منابع دسته اول وسپس منابع متاخرین سعی شده تا غدیر به عنوان الگوی وحدت و همدلی مورد بررسی قرار گیرد.  
 
به همین منظور پس از تبیین چیستی و اهمیت وحدت از منظر آیات و روایات ، امکان وحدت اسلامی علی رغم اختلافات مذهبی بررسی شده و نهایتا پس از توضیح محورهای وحدت بخش اسلامی ، غدیر به عنوان یک الگوی جامع و مانع برای این مهم معرفی گردیده است.


== منبع ==
== منبع ==