پرش به محتوا

دعا: تفاوت میان نسخه‌ها

۱۵ بایت اضافه‌شده ،  ‏۳۰ نوامبر ۲۰۲۱
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱۷۱: خط ۱۷۱:
'''<big>نكته هفتم: لعنت بر حزب شيطان</big>'''
'''<big>نكته هفتم: لعنت بر حزب شيطان</big>'''


با تطبيق آيات مذكور بر مخالفان اميرالمؤمنين‏عليه السلام، در روز غدير به ما دستور داده‏اند كه مصداق اين آيات را مورد لعن قرار دهيم. اگر ما سردمداران سقيفه را لعن مى‏كنيم به استناد قرآن اوصافى دارند كه مستحق لعن هستند و عين همان صفات مذكور در قرآن را در لعن خود مى‏آوريم: اللَّهُمَّ الْعَنِ الْمُغَيِّرينَ وَ الْمُبَدِّلينَ وَ الْمُكَذِّبينَ بِيَوْمِ الدّينِ ... .
با تطبيق آيات مذكور بر مخالفان اميرالمؤمنين‏ عليه السلام، در روز غدير به ما دستور داده‏اند كه مصداق اين آيات را مورد لعن قرار دهيم. اگر ما سردمداران سقيفه را لعن مى‏كنيم به استناد قرآن اوصافى دارند كه مستحق لعن هستند و عين همان صفات مذكور در قرآن را در لعن خود مى ‏آوريم: اللَّهُمَّ الْعَنِ الْمُغَيِّرينَ وَ الْمُبَدِّلينَ وَ الْمُكَذِّبينَ بِيَوْمِ الدّينِ ... .




در يك جمع‏بندى از آيات ذكر شده در اين فراز از دعا، دشمنان و منكران ولايت اميرالمؤمنين‏عليه السلام را لعن مى‏كنيم به خاطر آنكه در برابر ولايتى كه در غدير توسط پيامبرصلى الله عليه وآله از طرف خداوند اعلام شد، دست به اقدامات كينه‏توزانه عظيمى زدند كه آثار آن تا آخر روزگار محو شدنى نيست. آنان طبق اين آيات متصف به اين اوصافند:


در يك جمع‏بندى از آيات ذكر شده در اين فراز از دعا، دشمنان و منكران ولايت اميرالمؤمنين‏عليه السلام را لعن مى‏كنيم به خاطر آنكه در برابر ولايتى كه در غدير توسط پيامبرصلى الله عليه وآله از طرف خداوند اعلام شد، دست به اقدامات كينه ‏توزانه عظيمى زدند كه آثار آن تا آخر روزگار محو شدنى نيست. آنان طبق اين آيات متصف به اين اوصافند:


منكر، عهدشكن، تغيير دهنده، تبديل كننده، تكذيب كننده، تحريف كننده، فراموش كننده ياد خدا، مانع شونده از صراط مستقيم، و نهايتاً حزب شيطان كه زير بال او آرام گرفته‏اند.
 
 
منكر، عهدشكن، تغيير دهنده، تبديل كننده، تكذيب كننده، تحريف كننده، فراموش كننده ياد خدا، مانع شونده از صراط مستقيم، و نهايتاً حزب شيطان كه زير بال او آرام گرفته ‏اند.




۷.  آيه »إِنَّما أَنْتَ مُنْذِرٌ وَ لِكُلِّ قَوْمٍ هادٍ«××× ۲ رعد /  ۷. غدير در قرآن: ج ۳ ص ۴۰۶  - ۴۰۲ ۳۶۱  - ۳۵۹. ×××
۷.  آيه »إِنَّما أَنْتَ مُنْذِرٌ وَ لِكُلِّ قَوْمٍ هادٍ«××× ۲ رعد /  ۷. غدير در قرآن: ج ۳ ص ۴۰۶  - ۴۰۲ ۳۶۱  - ۳۵۹. ×××


   يكى از جلوه‏هاى قرآنى غدير كه مورد غفلت قرار گرفته، فرازهاى دعا و زياراتى است كه در آنها به تبيين و تفسير آيات مربوط به واقعه غدير پرداخته شده است. در بسيارى از دعاها و زيارات -  به خصوص آنچه مربوط به شب و روز غدير است -  ناگفته‏هايى از مسئله غدير به چشم مى‏خورد كه در هيچ روايت ديگرى يافت نمى‏شود. در مواردى شأن نزول آيات و در مواردى استشهاد به آيه‏هاى قرآن و در مواردى مصداق قرار دادن غدير براى آيه مزبور مطرح شده است. از جمله اين موارد است:
   يكى از جلوه‏ هاى قرآنى غدير كه مورد غفلت قرار گرفته، فرازهاى دعا و زياراتى است كه در آنها به تبيين و تفسير آيات مربوط به واقعه غدير پرداخته شده است. در بسيارى از دعاها و زيارات -  به خصوص آنچه مربوط به شب و روز غدير است -  ناگفته ‏هايى از مسئله غدير به چشم مى‏ خورد كه در هيچ روايت ديگرى يافت نمى‏ شود. در مواردى شأن نزول آيات و در مواردى استشهاد به آيه‏هاى قرآن و در مواردى مصداق قرار دادن غدير براى آيه مزبور مطرح شده است. از جمله اين موارد است:




خط ۲۱۲: خط ۲۱۴:




ارتباط غدير به اين آيه آن قدر صريح بيان شده و با استفاده از حروف عطف و استنتاج دقيق مطرح شده كه عمق آن را مى‏نماياند. آنچه از اين فراز دعا مى‏توان استفاده كرد آن است كه پيامبرصلى الله عليه وآله پس از پايان انجام وظيفه عظيمى كه خداوند بر عهده او گذاشته بود -  و آن وظيفه انذار و ترساندن مردم از عذاب الهى بود -  گاه آن رسيد كه سرپرست و صاحب اختيار مردم على بن ابى‏طالب‏عليه السلام را به عنوان وظيفه سنگين بعدى -  يعنى هدايت -  منصوب و معرفى نمايد، و اين به استناد آيه »إِنَّما أَنْتَ مُنْذِرٌ وَ لِكُلِّ قَوْمٍ هادٍ« بود.
 
ارتباط غدير به اين آيه آن قدر صريح بيان شده و با استفاده از حروف عطف و استنتاج دقيق مطرح شده كه عمق آن را مى‏نماياند. آنچه از اين فراز دعا مى‏توان استفاده كرد آن است كه پيامبرصلى الله عليه وآله پس از پايان انجام وظيفه عظيمى كه خداوند بر عهده او گذاشته بود -  و آن وظيفه انذار و ترساندن مردم از عذاب الهى بود -  گاه آن رسيد كه سرپرست و صاحب اختيار مردم على بن ابى ‏طالب‏ عليه السلام را به عنوان وظيفه سنگين بعدى -  يعنى هدايت -  منصوب و معرفى نمايد، و اين به استناد آيه »إِنَّما أَنْتَ مُنْذِرٌ وَ لِكُلِّ قَوْمٍ هادٍ« بود.




خط ۲۲۰: خط ۲۲۳:
ب. هدايت پس از دوران انذار
ب. هدايت پس از دوران انذار


بايد توجه داشت كه اين آيه بدان معنى نيست كه پيامبرصلى الله عليه وآله فقط انذار نموده و وظيفه هدايت نداشته است؛ بلكه مرحله اول اسلام آماده‏سازى زمينه‏هاى هدايت مردم تا روز قيامت بود كه با تلاش همه جانبه پيامبرصلى الله عليه وآله به انجام رسيد، و بستر آماده‏اى براى ادامه راه ايجاد شد كه هر نسلى از هر قوم و ملتى در سايه آن مى‏توانست هدايت شود.
بايد توجه داشت كه اين آيه بدان معنى نيست كه پيامبرصلى الله عليه وآله فقط انذار نموده و وظيفه هدايت نداشته است؛ بلكه مرحله اول اسلام آماده‏سازى زمينه‏ هاى هدايت مردم تا روز قيامت بود كه با تلاش همه جانبه پيامبرصلى الله عليه وآله به انجام رسيد، و بستر آماده ‏اى براى ادامه راه ايجاد شد كه هر نسلى از هر قوم و ملتى در سايه آن مى‏توانست هدايت شود.