چشمه جاوید (کتاب): تفاوت میان نسخه‌ها

(←‏نویسنده: ابرابزار)
خط ۳۱: خط ۳۱:


== نویسنده ==
== نویسنده ==
مهدی خدامیان آرانی. مهدی خدامیان آرانی، متولد سال ۱۳۵۳ در آران و بیدگل اصفهان، نویسنده، مدرس حوزه علمیه قم و محقق است. وی در سال ۱۳۶۸ وارد حوزه علمیه کاشان شد و در سال ۱۳۷۲ در رشته ادبیات عرب در دانشگاه علامه طباطبایی تهران به تحصیل پرداخت. او در سال ۱۳۷۶ به قم مهاجرت کرد و تحصیلات حوزوی خود را تا مقطع دکتری فقه و اصول ادامه داد. خدامیان آرانی بیش از ۵۰ کتاب فارسی نوشته است که بیشتر آن‌ها جوایز مهمی در جشنواره‌های مختلف کسب نموده‌اند. وی همچنین در سال ۱۳۸۷ مؤسسه اندیشه سبز شیعه را راه اندازی کرد.
'''مهدی خدامیان آرانی'''، متولد سال ۱۳۵۳ در آران و بیدگل اصفهان، نویسنده، مدرس حوزه علمیه قم و محقق است. وی در سال ۱۳۶۸ وارد حوزه علمیه کاشان شد و در سال ۱۳۷۲ در رشته ادبیات عرب در دانشگاه علامه طباطبایی تهران به تحصیل پرداخت. او در سال ۱۳۷۶ به قم مهاجرت کرد و تحصیلات حوزوی خود را تا مقطع دکتری فقه و اصول ادامه داد. خدامیان آرانی بیش از ۵۰ کتاب فارسی نوشته است که بیشتر آن‌ها جوایز مهمی در جشنواره‌های مختلف کسب نموده‌اند. وی همچنین در سال ۱۳۸۷ مؤسسه اندیشه سبز شیعه را راه اندازی کرد.


== تألیفات ==
== تألیفات ==
خط ۷۱: خط ۷۱:
{{پایان}}
{{پایان}}
همچنین، نرم‌افزار فانوس اندیشه شامل متن کامل آثار دکتر مهدی خدامیان آرانی (منتشر شده تا سال ۱۳۹۲) به زبان‌های فارسی و عربی در موضوعات گوناگون است
همچنین، نرم‌افزار فانوس اندیشه شامل متن کامل آثار دکتر مهدی خدامیان آرانی (منتشر شده تا سال ۱۳۹۲) به زبان‌های فارسی و عربی در موضوعات گوناگون است
== انگیزه نگارش ==
در کربلا بودم، در آن حرم سراسر نور، دعا مى کردم و از آن بزرگوار مى خواستم توفیق نوکرى‌اش را از من نگیرد، وقتى که به پهناى صورت اشک ریختم، دلم آرام و قرار یافت!
به هتل بازگشتم، خسته بودم، خوابیدم، نزدیک اذان صبح در خواب، بانویى را دیدم که به من چنین گفت: «از میان همه کتاب هاى تو، چشمه جاوید را بیشتر مى پسندم!».
از خواب بیدار شدم، در تعجّب بودم، در میان صد کتابى که نوشته بودم، کتابى به این نام نبود، پس چه رازى در این خواب نهفته بود؟
به قم بازگشتم. نزد یکى از اساتید خود رفتم، ماجرا را بیان کردم، چشمان او پر از اشک شد و گفت: «بانوىِ مهربانى‌ها به شما لطف کرده است، اگر به شکرانه این خواب، همه مردم دنیا را اطعام کنى باز هم کم است... ».
مدّتى گذشت، هر کتابى را تصمیم مى گرفتم به این نام بنهم، نیمه تمام مى ماند و قلم من قفل مى شد! چنین چیزى سابقه نداشت و من همچنان در حیرت از این ماجرا بودم! دلم مى خواست آنچه را از من خواسته شده بود انجام دهم، ولى نمى شد و این راز بر من پوشیده بود و همچنان به دنبال گمشده‌ام بودم.
ایّام غدیر نزدیک شد، شبى خطبه پیامبر در روز عید غدیر را مطالعه مى کردم، گمشده انسانِ امروز را در آن خطبه یافتم و دانستم که خطبه غدیر، چشمه اى جوشان از معارف دین است و براى همیشه بشریّت را سیراب مى سازد، براى همین تصمیم گرفتم با قلم خویش، پیام رسان غدیر باشم، این گونه بود که راز کتاب «چشمه جاوید» آشکار شد...
این کتاب، برداشتى آزاد از «خطبه غدیر» مى باشد و ترجمه «تحت اللفظى» نیست، ولى متن عربى خطبه را از کتاب الإحتجاج نقل کرده ام و براى حفظ امانت در نقل، هیچ تغییرى در آن متن عربى نداده ام.
وقتى کار نوشتن کتاب تمام شد، در فکر بودم که چگونه شکر این نعمت را به جا آورم، تصمیم خودم را گرفتم و همه حقوق مادّى این کتاب را از خود سلب کردم و به همه اجازه دادم این کتاب را هر تعداد که دوست داشتند، چاپ کنند.


== محتوای کتاب ==
== محتوای کتاب ==
در این کتاب طی ده فصل خطبهٔ غدیر را از نظر موضوعی به‌های جداگانه تقسیم کرده و همراه با ترجمه فارسی در هر فراز آورده است.
در این کتاب طی ده فصل خطبهٔ غدیر را از نظر موضوعی به‌های جداگانه تقسیم کرده و همراه با ترجمه فارسی در هر فراز آورده است.
== فهرست مطالب ==
* مشخصات کتاب
* اشاره
* آغاز سخن
* فصل اوّل: یاد خدا
* فصل دوم: ادامه راه
* فصل سوم: درگیری حقّ و باطل
* فصل چهارم: هدیه‌ای آسمانی
* فصل پنجم: دوازده خورشید
* فصل ششم: امید به آینده
* فصل هفتم: دورنمای فتنه
* فصل هشتم: تفاوت دو راه
* فصل نهم: آخرین موعود
* فصل دهم: بهشت خدا
* سوالات سابقه کتاب‌خوانی
[[رده:میراث مکتوب غدیر]]
[[رده:میراث مکتوب غدیر]]