رسمیت غدیر در تقویم اسلام: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
(صفحه‌ای تازه حاوی «.  رسميت غدير در تقويم اسلام××× 2 تبليغ غدير در سيره معصومين‏عليهم السلام: ص 1...» ایجاد کرد)
 
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
رسميت غدير در تقويم اسلام××× 2 تبليغ غدير در سيره معصومين‏عليهم السلام: ص 190  - 183. ×××
== رسميت غدير در تقويم اسلام<ref>تبليغ غدير در سيره معصومين‏ عليهم السلام: ص ۱۸۳ - ۱۹۰.</ref> ==
  رسميت دادن ابدى به غدير با اعلان «عيد بودن» آن بلكه اعلام «اعظم الاعياد» بودن آن<ref>عوالم العلوم: ج ۳/۱۵ ص ۲۰۸.</ref>، و نيز نامگذارى آن به «يوم الولاية»<ref>بصائر الدرجات: ص ۲۰۱. بحار الانوار: ج ۳۷ ص ۱۳۶ و ج ۳۹ ص ۳۳۶ و ج ۴۱ ص ۲۲۸. عوالم العلوم: ج ۳/۱۵ ص ۶۸ . كشف المهم : ص ۱۰۹.</ref> و اجراى عملى اين عيد در زمان اميرالمؤمنين و امام رضا عليهما السلام<ref>عوالم العلوم: ج ۳/۱۵ ص ۲۲۱ - ۲۲۴. بحار الانوار: ج ۹۴ ص ۱۱۵،۱۱۴.</ref>، و تبريک و تهنيت گفتن به مناسبت اين عيد بزرگ، همه اينها به معناى جايگاه ويژه غدير در تقويم رسمى اسلام و بزرگداشت عمومى آن است.


  رسميت دادن ابدى به غدير با اعلان »عيد بودن« آن بلكه اعلام »اعظم الاعياد« بودن آن××× 1 عوالم العلوم: ج 3  / 15 ص 208. ×××، و نيز نامگذارى آن به »يوم الولاية«××× 2 بصائر الدرجات: ص 201. بحار الانوار: ج 37 ص 136 و ج 39 ص 336 و ج 41 ص 228. عوالم العلوم: ج 3  / 15 ص 68 . كشف المهم : ص 109. ××× و اجراى عملى اين عيد در زمان اميرالمؤمنين و امام رضاعليهما السلام××× 3 عوالم العلوم: ج 3  / 15 ص 224  - 221. بحار الانوار: ج 94 ص 115 114. ×××، و تبريك و تهنيت گفتن به مناسبت اين عيد بزرگ، همه اينها به معناى جايگاه ويژه غدير در تقويم رسمى اسلام و بزرگداشت عمومى آن است.
به عنوان نتيجه اين رسميت، تأثير آن در جاودان‏ سازى فرهنگ ابلاغ پيام غدير به نسل‏ هاى بعد و دعوت ابدى به ولايت امامان غدير جاى انكار نيست.


با مرورى بر زحمات معصومين‏ عليهم السلام براى رسميت دادن به عيد غدير، آشنايى با نُه مورد از اين تلاش الهى درسى براى ما خواهد بود تا گام‏ هاى جديد و فراخور روز براى بزرگداشت و رسميت گسترده ‏تر عيد غدير را با نشاط و دقت بيشترى برداريم:


به عنوان نتيجه اين رسميت، تأثير آن در جاودان‏سازى فرهنگ ابلاغ پيام غدير به نسل‏هاى بعد و دعوت ابدى به ولايت امامان غدير جاى انكار نيست. با مرورى بر زحمات معصومين‏عليهم السلام براى رسميت دادن به عيد غدير، آشنايى با نُه مورد از اين تلاش الهى درسى براى ما خواهد بود تا گام‏هاى جديد و فراخور روز براى بزرگداشت و رسميت گسترده‏تر عيد غدير را با نشاط و دقت بيشترى برداريم:
=== تبريک رسمى در غدير خم<ref>بحار الانوار: ج ۲۱ ص ۳۸۷. امالى شيخ مفيد: ص ۵۷ .</ref> ===
 
اولين رسميتِ عرض تبريک و تهنيت به مناسبت غدير را، از يک سو شخص پيامبرصلى الله عليه وآله و از سوى ديگر مخاطبانِ غدير از همان كنار بركه پايه‏گذارى كردند. آن حضرت رسماً دستور تبريك گفتن را داد كه چنين دستورى در تمام عمر پيامبرصلى الله عليه وآله در هيچ اتفاق مسرور كننده‏اى رخ نداده و براى اولين و آخرين بار به مناسبت غدير از سوى حضرت دستور داده شده است. همان گونه كه پس از خطابه، مردم نيز با دركِ عظمت واقعه بى‏اختيار و قبل از دستور پيامبرصلى الله عليه وآله صدايشان به تبريك بلند شد.
 
1-  تبريك رسمى در غدير خم××× 4 بحار الانوار: ج 21 ص 387. امالى شيخ مفيد: ص 57 . ×××
 
اولين رسميتِ عرض تبريك و تهنيت به مناسبت غدير را، از يك سو شخص پيامبرصلى الله عليه وآله و از سوى ديگر مخاطبانِ غدير از همان كنار بركه پايه‏گذارى كردند. آن حضرت رسماً دستور تبريك گفتن را داد كه چنين دستورى در تمام عمر پيامبرصلى الله عليه وآله در هيچ اتفاق مسرور كننده‏اى رخ نداده و براى اولين و آخرين بار به مناسبت غدير از سوى حضرت دستور داده شده است. همان گونه كه پس از خطابه، مردم نيز با دركِ عظمت واقعه بى‏اختيار و قبل از دستور پيامبرصلى الله عليه وآله صدايشان به تبريك بلند شد.