نقش و جایگاه غدیر در ایجاد وحدت امت اسلامی: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی غدیر
(صفحه‌ای تازه حاوی «=== چکیده مقاله: === همواره اندیشه وحدت امت اسلامی از جمله دغدغه های فکری و دیرینه رهبران و مصلحان دینی بوده است. با نگاهی گذرا به تاریخ اسلام، سیره نبوی و تحلیل رویدادها و حوادث ویژه تاریخ اسلام و بازشناسی موضع گیریهای پیامبر اکرم صلی الله علیه و...» ایجاد کرد)
(بدون تفاوت)

نسخهٔ ‏۱۶ اوت ۲۰۲۳، ساعت ۱۰:۴۴

چکیده مقاله:

همواره اندیشه وحدت امت اسلامی از جمله دغدغه های فکری و دیرینه رهبران و مصلحان دینی بوده است. با نگاهی گذرا به تاریخ اسلام، سیره نبوی و تحلیل رویدادها و حوادث ویژه تاریخ اسلام و بازشناسی موضع گیریهای پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله در برابر حوادث گوناگون زمان، مسئله «وحدت» و نقش موثر پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله در ایجاد و گسترش وحدت در جهان اسلام قابل توجه است. پژوهش حاضر به شیوه توصیفی – تحلیلی و با روش تاریخی انجام شده است.

این پژوهش به بررسی نقش غدیر به عنوان عاملی موثر در وحدت و همدلی امت اسلامی می پردازد. امت اسلامی، فضایل و امتیازات ویژه ای دارد که این فضایل می توانند وحدت و همبستگی ملت مسلمان را تا سر حد کمال همراه داشته و ضامن حفظ و بقای این وحدت باشند .

منشا حقیقی این وحدت، همان دین اسلام است که ریشه در فطرت انسان دارد. این وحدت فکری و ایدئولوژیکی، مهمترین مبنای وحدت در جامعه اسلامی است. در ابتدای مقاله به اهمییت ماهیت و مبانی وحدت امت اسلامی پرداخته و ابعاد گوناکون آن را بیان کرده ایم. در ادامه به جایگاه پیامبر صلی الله علیه وآله به عنوان مصداق و مهیاکننده زمینه ی وحدت امت اسلامی پرداخته شده است و این مهم را در ارتباط با غدیر بررسی کرده ایم.

منبع

همایش ملی دوسالانه قرآن و عترت از منظر اسلام شناسان ایران و جهان، سال ۱۳۹۵.

پانویس

مسلم احمدی؛ کارشناس ارشد تاریخ و تمدن ملل اسلامی، دانشگاه تهران.