تاثیر آموزه های غدیر بر وحدت بین مسلمین: تفاوت میان نسخهها
(صفحهای تازه حاوی «== چکیده مقاله:<ref>زهرا مرادی؛ ارشد شیعه ناسی، گرایش جامعه شناسی. عبدالرضا زاهدی؛ هییت علمی دانشگاه آیت الله بروجردی. پروانه اوحدی؛ دانشجوی علوم قرآن و حدیث.</ref> == ضرورت وحدت برای پیشرفت جوامع جوامع بر هیچ کس پوشیده نیست، زیرا سعادت و شقاوت ملت...» ایجاد کرد) |
(بدون تفاوت)
|
نسخهٔ ۲۶ اوت ۲۰۲۳، ساعت ۱۴:۱۶
چکیده مقاله:[۱]
ضرورت وحدت برای پیشرفت جوامع جوامع بر هیچ کس پوشیده نیست، زیرا سعادت و شقاوت ملت ها در گرو وحدت است و بدون آن جوامع و تمدن از هم پاشیده می شوند، هرچند دعوت به وحدت و یگانگی مسلمانان یکی از مهم ترین دستورات قرآن و اولیای دین است، ولیکن نادیده گرفتن این امر توسط مسلمانان باعث شده است که آنان عزت و تمدن بزرگ خود را از دست داده و شاهد پراکندگی ، به هدر رفتن نیروهای فکری و سرمایه های انسانی در بین مسلمان باشیم، هرچند صاحب نظران راهکارهای مختلفی برای ایجاد وحدت ارایه داده اند، اماوحدت زمانی محقق خواهد شد که محور و پایه محکم داشته باشد، و از آنجایی که واقعه غدیر و ولایت حضرت علی (علیه السلام) دارای اموزه های است که عمل به آن ها نه تنها باعث دوری از تفرقه، بلکه نقش مهمی در توسعه و شکوفایی جوامع ایفا می کنند، بنابراین تحقیق حاضر با هدف تاثیر آموز های غدیر (مشارکت، عدالت، ولایت) در وحدت بین مسلمانان انجام گرفته شده است.
نتیجه تحقیق حاکی از آن بوده است که هرچند در جوامع مسلمین سطح مشارکت و عدالت اقتصادی پایین است ولیکن نگرش مذهبی مسلمانان نسبت به هم، در تشدید این امر نقش مهمی داشته است، و این گونه نگرش ها باعث ایجاد محدودیت برای گروهی از مسلمانان در استفاده از امکانات اقتصادی و پایین نگه داشتن آنان در سطوح مختلف مشارکت شده است که در نتیجه زمینه را برای اختلاف و تفرقه فراهم نموده است و دستیابی به عوامل مذکور برای رفع تفرقه به نوع حاکم بستگی دارد که در پرتو اعتقاد به امر ولایت امکان پذیر است.
منبع
دومین کنفرانس بین المللی مطالعات اجتماعی فرهنگی و پژوهش دینی.
پانویس
- ↑ زهرا مرادی؛ ارشد شیعه ناسی، گرایش جامعه شناسی. عبدالرضا زاهدی؛ هییت علمی دانشگاه آیت الله بروجردی. پروانه اوحدی؛ دانشجوی علوم قرآن و حدیث.