ادریس علیه السلام: تفاوت میان نسخهها
بدون خلاصۀ ویرایش |
جز (Modir صفحهٔ ادريس عليه السلام را بدون برجایگذاشتن تغییرمسیر به ادریس علیه السلام منتقل کرد) |
(بدون تفاوت)
|
نسخهٔ ۷ نوامبر ۲۰۲۱، ساعت ۱۱:۱۲
تقارن روز حضرت ادريس عليه السلام با غدير[۱]
در آن روز از ايام سال كه مقارن با روز غدير بوده است وقايع بسيار مهمى در عالم خلقت و در تكوين جهان رخ داده، همان طور كه انبياء نيز برنامه هاى مهم خود را در اين روز انجام داده اند.
اين به خاطر ارزشى است كه صاحب اين روز يعنى اميرالمؤمنين عليه السلام به آن داده است و حاكى از آن است كه واقعه اى مهمتر از آن در تاريخ عالم نبوده است كه سعى شده ساير وقايع با آن مقارن گردد و از مباركى اين روز طلب بركت و يُمن شود. البته بعضى از موارد انبياء به صورت مبهم آمده و واقعه آن روز ذكر نشده به پيروى از متن حديث است و احتمالاً مربوط به روز مبعوث شدن ايشان به نبوت يا منصوب شدنشان به وصايت باشد. يكى از روزهاى حساس از تاريخ انبياء عليهم السلام كه مقارن روز غدير بوده، روز حضرت ادريس عليه السلام است.[۲]
صحيفه ادريس عليه السلام از ودايع امامت[۳]
پس از اتمام اعمال حج و بازگشت به مكه[۴]، خداوند رسماً دستور ابلاغ ولايت را بر پيامبرصلى الله عليه وآله نازل كرد. اولين مرحله جدّى از مسئله ولايت در همين روز آغاز مى شود.
قبل از اعلام و ابلاغ ولايت على عليه السلام به مردم، بايد ودايع نبوت و امامت به على عليه السلام سپرده شود. پيامبرصلى الله عليه وآله مجلسى خصوصى با على عليه السلام تشكيل مى دهد كه احدى در آن راه ندارد.
اين ودايع دو قسم اند: ودايع معنوى و ودايع مادى، كه از جمله ودايع مادى صحيفه ادريس عليه السلام است.[۵]
پانویس
- ↑ اسرار غدير: ص۲۴۱-۲۴۳. چهارده قرن با غدیر: ص۲۳۱، ۲۳۲.
- ↑ بحار الانوار: ج ۳۷ ص ۱۶۳. عوالم العلوم: ج ۳/۱۵ ص ۲۰۹.
- ↑ غدير در قرآن: ج ۱ ص ۴۳۵.
- ↑ از نظر ترتيب زمانى اگر چه اين آيات مربوط به وقايعى است كه در مكه قبل از حركت به سوى غدير رخ داده، اما از آنجا كه ادامه آن تا ورود به مدينه است، در اينجا قرار داده شد.
- ↑ بحار الانوار: ج ۲۶ ص۲۰۱-۲۲۲.