آیات ۴۱ تا ۴۴ زخرف و غدیر: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۲۹: خط ۲۹:
برخی محققان چهار هدف از آيات نازل‌شده در مِنا استفاده کرده‌اند:
برخی محققان چهار هدف از آيات نازل‌شده در مِنا استفاده کرده‌اند:


* جانشينى و نيابت مطلق علی علیه السلام از پيامبر صلى الله عليه و آله، به‌خصوص در مقابله با فتنه‌‏هاى [[منافقین|منافقان]] و دشمنان اسلام كه در انتظار رحلت پيامبر صلى الله عليه و آله براى ایجاد فتنه بودند. اين مهم با نزول آيه ۴۴ زخرف و تفسير آن اعلام شد. در طول عمر سى‌ساله اميرالمؤمنين‏ عليه السلام بعد از پيامبر، حتى دوران خانه‏‌نشينى حضرت، حضور پيامبرگونه على‏ عليه السلام بود كه در برابر بسيارى از فتنه‏‌ها ايستاد. اين مقابله در جنگ‌هاى [[جمل]]، [[صفین]] و [[نهروان]] به اوج خود رسید.
* جانشينى و نيابت مطلق علی علیه السلام از پيامبر صلى الله عليه و آله، به‌خصوص در مقابله با فتنه‌‏هاى [[منافقین|منافقان]] و دشمنان اسلام كه در انتظار رحلت پيامبر صلى الله عليه و آله براى ایجاد فتنه بودند. اين مهم با نزول آيه ۴۱ زخرف و تفسير آن اعلام شد. در طول عمر سى‌ساله اميرالمؤمنين‏ عليه السلام بعد از پيامبر، حتى دوران خانه‏‌نشينى حضرت، حضور پيامبرگونه على‏ عليه السلام بود كه در برابر بسيارى از فتنه‏‌ها ايستاد. اين مقابله در جنگ‌هاى [[جمل]]، [[صفین]] و [[نهروان]] به اوج خود رسید.
* نشان‌دادن نمونه‏‌هايى از عذاب الهى بر دشمنان در غدير، كه نمونه بارز آن ماجراى [[حارث بن نعمان فهری|حارث فِهرى]] در انكار مقام ولايت و فرود سنگ آسمانى بر سر او بود که خداوند قدرت خود را در غدير در حضور پيامبرش نشان داد. اين مطلب با نزول دو آيه بعدى پيش‌بينى شد
* نشان‌دادن نمونه‏‌هايى از عذاب الهى بر دشمنان در غدير، كه نمونه بارز آن ماجراى [[حارث بن نعمان فهری|حارث فِهرى]] در انكار مقام ولايت و فرود سنگ آسمانى بر سر او بود که خداوند قدرت خود را در غدير در حضور پيامبرش نشان داد. اين مطلب با نزول دو آيه ۴۲ و ۴۳ زخرف پيش‌بينى شده است.
 
* ولايت على ‏عليه السلام براى مسلمانان آمده و درباره آن مورد بازخواست قرار خواهند گرفت. آيه ۴۴ زخرف هشداری برای مسلمانان بود كه در آنجا كه فرمود: و او يادآورى براى تو و قومت است و به‌زودى -درباره على- مورد سؤال قرار خواهيد گرفت.
'''ج)''' ولايت على‏ عليه السلام وحى الهى و صراط مستقيم است، و بايد اين راه راست در غدير معرفى شود، اگر چه خطر دشمنان آشكارا احساس مى‏ شود.
 
اين وعده در آيه چهارم در مِنا نازل شد و با تفسيرى كه حضرت درباره آن فرمود، مورد تأكيد قرار گرفت؛ به خصوص بعد از سه آيه قبل كه درباره دشمنان آمده بود. آيه چهارم چنين است:
 
«فَاسْتَمْسِكْ بِالَّذِى أُوحِىَ إِلَيْكَ -  فى امْرِ عَلِىٍّ -  إِنَّكَ عَلى صِراطٍ مُسْتَقِيمٍ».
 
'''د)''' ولايت على ‏عليه السلام براى مسلمانان آمده و درباره آن مورد بازخواست قرار خواهند گرفت. آيه پنجم بيدار باش مسلمين بود كه قوم پيامبرند، انجا كه فرمود: «وَ إِنَّهُ لَذِكْرٌ لَكَ وَ لِقَوْمِكَ وَ سَوْفَ تُسْئَلُونَ» عن على بن ابى ‏طالب.


== پانویس ==
== پانویس ==
۱٬۶۲۶

ویرایش