عمان: تفاوت میان نسخهها
(صفحهای تازه حاوی «== دعوت از اهالى عمّان براى حج و غدير<ref>سخنرانى استثنائى غدير: ص ۲۰. واقعه قرآن...» ایجاد کرد) |
(بدون تفاوت)
|
نسخهٔ ۲۶ ژانویهٔ ۲۰۲۲، ساعت ۱۰:۵۹
دعوت از اهالى عمّان براى حج و غدير[۱]
با در نظر گرفتن شيوه هاى اطلاع رسانى در زمان پيامبرصلى الله عليه وآله، بايد اقدامى بديع صورت مى گرفت، تا خبر مهمترين سخنرانى پيامبرصلى الله عليه وآله - كه همان خطبه غدير بود - در گسترده ترين و سريع ترين شكل ممكن منتشر شود و هيچ كس را ياراى كتمان آن نباشد
پيشرفته ترين شيوه همان بود كه پيامبرصلى الله عليه وآله به كار گرفت كه تا امروز حيرت همه رسانه ها را برانگيخته است. اين اقدامات طى چند مرحله دست به دست هم داد و جلوه هايى از عظمت تبليغ را نشان داد، كه فقط در آيه«يا اَيُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ ما اُنْزِلَ اِلَيْكَ مِنْ رَبِّكَ»قابل ترسيم است، و جمله«واِنْ لَمْ تَفْعَلْ فَما بَلَّغْتَ رِسالَتَهُ وَ اللَّهُ يَعْصِمُكَ مِنَ النّاسِ» مى تواند آن را به تصوير كشد.
در مرحله اول، فرستادن افرادى به اطراف مدينه و نامه نوشتن به مكه و طائف و يمن درباره آمادگى مراسم حج براى مردمى كه اولين بار مى خواستند اعمال حج ابراهيمى را بياموزند، باعث شد تا از قبايل و اقوام و گروه هاى مختلف و از شهرها و روستاهاى مختلف؛ از فدک تا يمن و از نجد و عمان تا سودان و حبشه براى مراسم حج بار سفر ببندند و زحمت اين سفر نسبتاً طولانى و سخت را بر خود استوار سازند.
جمعيت عظيمى كه گرد هم آوردن آنان در آن زمان تقريباً محال بود، و اگر عظمت و احترام پيامبرصلى الله عليه وآله از يك سو و اولين بار بودن حج مطرح نبود، اجتماع آنان امكان نداشت.
اكنون يكصد و بيست هزار مخاطب كه از مكانهاى متفاوت با افكار گوناگون آماده شركت در مراسم غدير بودند، با يك فرمان پيامبرصلى الله عليه وآله به سوى غدير خم حركت مىكردند؛ و اين زيباترين شيوهاى بود كه توانست آن جمع عظيم انسانها را در برابر منبر غدير جمع نمايد.
- ↑ سخنرانى استثنائى غدير: ص ۲۰. واقعه قرآنى غدير: ص ۱۹.