عاطفه و احساس در حماسه غدیر بولس سلامه: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی غدیر
(صفحه‌ای تازه حاوی «== چکیده مقاله:<ref>زهرا نیک سیرت؛ دانشگاه شهید چمران اهواز.</ref> == بولس سلامه یکی از شاعران مسیحی است که با سرایش منظومه ای بلند، ارادت خود را به آستان امام علی (علیه السلام) بیان کرده است. از جمله مولفه های مهم در یک اثر ادبی، عاطفه است که بیانگر اح...» ایجاد کرد)
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۸: خط ۸:


== پانویس ==
== پانویس ==
[[رده: میراث مکتوب غدیر]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۸ اوت ۲۰۲۳، ساعت ۰۹:۵۶

چکیده مقاله:[۱]

بولس سلامه یکی از شاعران مسیحی است که با سرایش منظومه ای بلند، ارادت خود را به آستان امام علی (علیه السلام) بیان کرده است. از جمله مولفه های مهم در یک اثر ادبی، عاطفه است که بیانگر احساسات درونی سراینده درباره موضوع شعر است. با وجود اینکه بولس سلامه مسلمان نیست اما در این حماسه، عواطف ذاتی، انسانی و اعتقادی خود را نسبت به امام علی (علیه السلام) بیان نموده است.

این نوشتار بر آن است تا با بررسی حماسه ی عید الغدیر جنبه های مختلف عاطفه برجسته شده و با اشاره ای کوتاه به تعریف و انواع عاطفه، جبنه های مختلف آن از قبیل محبت، شفقت، خشم، نفرت، رنج و تالم، شوق و شرم مورد بررسی قرار دهد. بولس سلامه با استفاده از فنون بیانی و فرهنگ واژگانی خاص خود توانسته است انواع مختلف عاطفه را در حماسه خود بیان کند و بدین وسیله آن را از حالت روایی خشک و تاریخی خارج کرده و حالتی هنری به آن بدهد تا از حالت نظم گونه در آید و در قالبی شاعرانه قرار گیرد.

منبع

اولین کنفرانس بین المللی مطالعات اجتماعی فرهنگی و پژوهش دینی.

پانویس

  1. زهرا نیک سیرت؛ دانشگاه شهید چمران اهواز.