ایام الولایة: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی غدیر
بدون خلاصۀ ویرایش
جز (Modir صفحهٔ ايام الولاية را بدون برجای‌گذاشتن تغییرمسیر به ایام الولایة منتقل کرد)
(بدون تفاوت)

نسخهٔ ‏۱۰ نوامبر ۲۰۲۱، ساعت ۱۵:۳۶

نامگذارى ايام الولاية[۱]

پس از سه روز كه مراسم غدير پايان يافت، آن روزها با عنوان «ايام الولاية» در ذهن ‏ها و بر صفحه تاريخ نقش بست. گروه ‏ها و قبايل عرب، با دنيايى از معارف اسلام، پس از وداع با پيامبرشان و معرفت كامل به جانشينِ او، راهىِ ديار خود شدند. پيامبر صلى الله عليه و آله نيز عازم  مدينه شد در حالى كه كاروان  اسلام را به سر منزل مقصود رسانده بود.

خبر غدير و سخنان پيامبر صلى الله عليه و آله در آن مجمع عظيم، در شهرها منتشر شد، و به سرعت شايع گرديد و به گوش همگان رسيد. بدون شك اين خبر مهم توسط مسافران و ساربانان و بازرگانان تا اقصى نقاط عالم آن روز يعنى ايران و روم و چين پخش شد، و غير مسلمانان هم از آن با اطلاع شدند.

در بُعد ديگر، پادشاهان ممالک كه از قدرت نوپاى اسلام وحشت داشتند و چشم طمع به ايام بعد از رحلت پيامبر صلى الله عليه و آله دوخته بودند، با شنيدن خبر تعيين جانشينى چون على ‏عليه السلام نقشه ‏هاى خود را بر آب ديدند.[۲]

به بيان ديگر: مراسم با شكوه غدير با غروب روز بيستم ذى‏ الحجة پايان يافت.[۳]مراسمى كه سه روز به طول انجاميد و آن روزها به عنوان «ايام الولاية» در ذهن ‏ها نقش بست. اكنون مسلمانان با حضور ده‏ ها هزار نفرى در بى ‏سابقه ‏ترين مراسم اسلام و با شنيدن بلندترين و مهم ‏ترين خطابه پيامبرشان درباره جانشينى دوازده امام معصوم ‏عليهم السلام تا روز قيامت، آماده بازگشت به شهر و ديار خود مى ‏شدند.

پانویس

  1. ژرفاى غدير: ص ۷۳. واقعه قرآنى غدير: ص ۱۵۷. سخنرانى استثنائى غدير: ص ۹۹.
  2. بصائر الدرجات: ص۵۴، ۲۰۱. اقبال الاعمال: ص۴۵۳، ۴۵۹. مختصر بصائر الدرجات: ص۱۰۹. الاختصاص: ص ۲۷۲. مناقب آل ابى‏ طالب: ج ۳ ص ۴۰. فيض القدير: ج ۶ ص ۲۸۱. بحار الانوار: ج ۳۷ ص ۱۳۶ و ج ۳۹ ص ۳۳۶ و ج ۴۱ ص ۲۲۸. عوالم العلوم: ج ۳/۱۵ ص ۶۸ . كشف المهم: ص ۱۰۹. احقاق الحق: ج ۲ ص ۴۷۴ و ج ۶ ص ۳۵۸ و ج ۱۲ ص ۹.
  3. بحار الانوار: ج ۳۷ ص ۱۳۶ و ج ۳۹ ص ۳۳۶ و ج ۴۱ ص ۵۵۸ . عوالم العلوم: ج ۳/۱۵ ص ۶۸.