رضایت خداوند با قبول ولایت: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی غدیر
(صفحه‌ای تازه حاوی «رضايت خداوند با قبول ولايت××× 3 سخنرانى استثنائى غدير: ص 242  - 233. ژرفاى غدير: ص...» ایجاد کرد)
 
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
رضايت خداوند با قبول ولايت××× 3 سخنرانى استثنائى غدير: ص 242  - 233. ژرفاى غدير: ص 190. ×××
== رضايت خداوند با قبول ولايت<ref>سخنرانى استثنائى غدير: ص ۲۳۳ - ۲۴۲. ژرفاى غدير: ص ۱۹۰.</ref> ==
  بدون شک هر كس در پى كمال است و كامل را مى‏طلبد تا به وسيله آن زودتر به قله كمال دست يابد.


  بدون شك هر كس در پى كمال است و كامل را مى‏طلبد تا به وسيله آن زودتر به قله كمال دست يابد. خداوند اين كمال را با آدرس دقيق در متن قرآنش به همه نشان داده و با كلمه »اليوم« به روز غدير اشاره نموده، و دين كامل و نعمت تمام را به همه معرفى كرده، و امضاى رضايت خود را به همه خاطرنشان فرموده است.
خداوند اين كمال را با آدرس دقيق در متن قرآنش به همه نشان داده و با كلمه «اليوم» به روز غدير اشاره نموده، و دين كامل و نعمت تمام را به همه معرفى كرده، و امضاى رضايت خود را به همه خاطرنشان فرموده است.


اميرالمؤمنين ‏عليه السلام درباره حجتى كه اين گونه بر همه مردم تمام شده مى ‏فرمايد:
«خداوند در آن روز )غدير( اين آيه را نازل كرد كه »اليوم أكملت لكم دينكم و أتممت عليكم نعمتى و رضيت لكم الإسلام ديناً« .××× 1 مائده /  3. ××× پس ولايت من كمال دين و رضايت پروردگار تبارك و تعالى است« .××× 2 الكافى: ج 8 ص 27. اثبات الهداة: ج 2 ص 18 ح 72. ×××


اميرالمؤمنين‏عليه السلام درباره حجتى كه اين گونه بر همه مردم تمام شده مى‏فرمايد: »خداوند در آن روز )غدير( اين آيه را نازل كرد كه »اليوم أكملت لكم دينكم و أتممت عليكم نعمتى و رضيت لكم الإسلام ديناً« .××× 1 مائده /  3. ××× پس ولايت من كمال دين و رضايت پروردگار تبارك و تعالى است« .××× 2 الكافى: ج 8 ص 27. اثبات الهداة: ج 2 ص 18 ح 72. ×××





نسخهٔ ‏۲۰ اوت ۲۰۲۲، ساعت ۱۱:۰۳

رضايت خداوند با قبول ولايت[۱]

  بدون شک هر كس در پى كمال است و كامل را مى‏طلبد تا به وسيله آن زودتر به قله كمال دست يابد.

خداوند اين كمال را با آدرس دقيق در متن قرآنش به همه نشان داده و با كلمه «اليوم» به روز غدير اشاره نموده، و دين كامل و نعمت تمام را به همه معرفى كرده، و امضاى رضايت خود را به همه خاطرنشان فرموده است.

اميرالمؤمنين ‏عليه السلام درباره حجتى كه اين گونه بر همه مردم تمام شده مى ‏فرمايد:

«خداوند در آن روز )غدير( اين آيه را نازل كرد كه »اليوم أكملت لكم دينكم و أتممت عليكم نعمتى و رضيت لكم الإسلام ديناً« .××× 1 مائده /  3. ××× پس ولايت من كمال دين و رضايت پروردگار تبارك و تعالى است« .××× 2 الكافى: ج 8 ص 27. اثبات الهداة: ج 2 ص 18 ح 72. ×××


  پيامبرصلى الله عليه وآله در فرازى از يازدهمين و آخرين بخش از خطبه غدير، پذيرفتن ولايت و بيعت در غدير را رضايت خداوند بيان كرد.


حضرت بار ديگر با اشاره به آيه 71 سوره احزاب: »وَ مَنْ يُطِعِ اللَّهَ وَ رَسُولَهُ فَقَدْ فازَ فَوْزاً عَظيماً« بر اطاعت و ولايت پذيرى و تسليم در برابر خدا و رسول و على و امامان بعد از او تأكيد كرد. سپس با اشاره به آيه 20 و 21 سوره توبه: »الَّذينَ آمَنُوا وَ هاجَرُوا وَ جاهَدُوا فى سَبيلِ اللَّهِ بِاَمْوالِهِمْ وَ اَنْفُسِهِمْ اَعْظَمُ دَرَجَةً عِنْدَ اللَّهِ وَ اُولئِكَ هُمُ الْفائِزونَ يُبَشِّرُهُمْ رَبُّهُمْ بِرَحْمَةٍ مِنْهُ وَ رِضْوانٍ وَ جَنّاتٍ لَهُمْ فيها نَعيمٌ مُقيمٌ« ، به سبقت گيرندگان در امر مهم ولايت نشان بهشت عنايت كرد.


در مقابل به مردم گوشزد كرد كه رضاى الهى را در نظر بگيرند، چرا كه اگر همه اهل زمين كافر شوند ضررى به خداوند نمى‏رسد، و در اين باره به آيه 8 سوره ابراهيم: »اِنْ تَكْفُرُوا اَنْتُمْ وَ مَنْ فِى الاَرْضِ جَميعاً فَاِنَّ اللَّهَ لَغَنِىٌّ حَميدٌ« ، و آيه 144 سوره آل عمران: »وَ مَنْ يَنْقَلِبْ عَلى عَقِبَيْهِ فَلَنْ يَضُرَّ اللَّهَ شَيْئاً« اشاره كرد:


مَعاشِرَ النّاسِ، مَنْ يُطِعِ اللَّهَ وَ رَسُولَهُ وَ عَلِيّاً وَ الاَئِمَّةَ الَّذينَ ذَكَرْتُهُمْ فَقَدْ فازَ فَوْزاً عَظيماً.


مَعاشِرَ النّاسِ، السّابِقُونَ اِلى مُبايَعَتِهِ وَ مُوالاتِهِ وَ التَّسْليمِ عَلَيْهِ بِإِمْرَةِ الْمُؤْمِنينَ اوُلئِكَ هُمُ الْفائِزُونَ فى جَنّاتِ النَّعيمِ:

اى مردم، هر كس خدا و رسولش و على و امامانى را كه ذكر كردم اطاعت كند به رستگارى بزرگ دست يافته است.


اى مردم، كسانى كه براى بيعت با او و قبول ولايت او و سلام كردن به عنوان »اميرالمؤمنين« با او، سبقت بگيرند آنان رستگارانند و در باغ‏هاى نعمت خواهند بود.

  1. سخنرانى استثنائى غدير: ص ۲۳۳ - ۲۴۲. ژرفاى غدير: ص ۱۹۰.