هواشناسی غدیر: «آیا در غدیر هوا گرم بود؟»

از ویکی غدیر
نسخهٔ تاریخ ‏۲۶ اوت ۲۰۲۳، ساعت ۱۵:۲۳ توسط Modir (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «== چکیده<ref>سید رضا موسوی، محمد واعظ، رسول آهنگران، صدیقه بی بی مکی.</ref> == نوشتار حاضر نقد و تحلیل شبهه ای درباره غدیر است که اخیراً در فضای مجازی، در قالب مقاله، پرسش و نظر، با عنوان «آیا در غدیر هوا گرم بود؟» انتشار یافته است. در این شبهه با بیا...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

چکیده[۱]

نوشتار حاضر نقد و تحلیل شبهه ای درباره غدیر است که اخیراً در فضای مجازی، در قالب مقاله، پرسش و نظر، با عنوان «آیا در غدیر هوا گرم بود؟» انتشار یافته است.

در این شبهه با بیان اینکه واقعة غدیر مصادف با اسفندماه بوده و گرمای هوا در این فصل، بعید و بلکه غیرممکن است، ادعا شده استدلال شیعه بر انتصاب علی علیه السلام به عنوان جانشین پیامبر صلی الله علیه و آله بی اساس است.

در پاسخ به این پرسش، با بررسی اقلیمی و تاریخی غدیر و با روش تحلیلی- کتابخانه ای، اثبات می شود که ادله امامت بلافصل علی علیه السلام منحصر به حدیث غدیر نیست؛ دلالت کلمه «مولا» در حدیث بر ولایت منصوص علیعلیه السلام ، متوقف بر گرمای هوا در آن روز نیست؛ گرمای هوا، در زمستان در آن منطقه جغرافیایی بُعد علمی، عقلی و یا عادی ندارد؛ روز واقعه غدیر به استناد روایات اهل سنت هوا به شدت گرم بوده است و انکار گرمی هوا، برابر با تکذیب صحت صحاح و بی تأثیر در مسئله غدیر می باشد.

منبع

معرفت کلامی سال هفتم بهار و تابستان ۱۳۹۵ شماره ۱ (پیاپی ۱۶).

پانویس

  1. سید رضا موسوی، محمد واعظ، رسول آهنگران، صدیقه بی بی مکی.