اسامة بن زید کلبی

نسخهٔ تاریخ ‏۷ فوریهٔ ۲۰۲۲، ساعت ۱۱:۳۲ توسط Modir (بحث | مشارکت‌ها)

اتمام حجت با غدير[۱]

از نمونه‏ هاى بارز اتمام حجت و استدلال و يادآورى ‏هاى غدير، مواردى است كه توسط خود خداوند و معصومين‏ عليهم السلام و اصحابشان صورت گرفته است.

تمام راويانى كه در طول هزار و چهارصد سال حدیث غدیر را روايت كرده ‏اند نيز به گونه ‏اى جهاد خود را در مقابله با اهل سقیفه به نمايش گذاشته ‏اند.

يكى از اصحاب معصومین ‏علیهم السلام كه با غدير اتمام حجت نموده اسامة بن زيد است:

اسامة بن زيد با لشكرى كه به دستور پيامبر صلى الله عليه و آله تشكيل شد به جنگ روميان رفته بود. در همين ايام حضرت از دنيا رحلت فرمود و ابوبكر غاصبانه خلافت را به دست گرفت و طى نامه ‏اى اسامه را به بيعت با خود و پذيرفتن خلافتش فراخواند. اسامه در پاسخ نامه چنين نوشت:

... نامه ‏اى از تو به دستم رسيد كه آغاز آن ضد پايان آن بود! در آغاز نامه خود را خليفه پيامبر صلى الله عليه و آله معرفى مى‏ كنى و در آخر آن مى‏ نويسى كه مسلمانان جمع شده و تو را بر امور خود انتخاب كردند...!

... فكر كن در اينكه حق را به اهلش بازگردانى و آن را به ايشان واگذارى كه از تو به آن سزاوارترند. خوب مى ‏دانى كه پيامبر صلى الله عليه و آله در روز غدير خم درباره على‏ عليه السلام چه فرمود، و فاصله زيادى هم نشده كه فراموش شده باشد![۲]

روايت حديث غدير[۳]

يكى از صحابه كه حديث غدير را نقل كرده اسامة بن زيد بن حارثه كلبى (م ۵۴ ق) است. در «حدیث الولایة» و «نخب المناقب» حديث غدير را از اسامة بن زيد بن حارثه كلبى نقل كرده ‏اند.

پانویس

  1. چهارده قرن با غدير: ص ۹۳. اسرار غدير: ص ۲۹۱.
  2. بحار الانوار: ج ۲۹ ص ۹۲.
  3. چكيده عبقات الانوار (حديث غدير): ص ۱۳۷.