غدیر تجلی بیعت با امام زمان (عجل الله فرجه الشریف)
چکیده مقاله:[۱]
واقعه غدیر از ابعاد مختلف و از جهات متفاوت، دارای درخشندگی و تلالو خاصی در تاریخ اسلام است. پژوهش حاضر نیز بر اساس روشی تحلیلی-توصیفی و بهره گیری از منابع موجود به بررسی واقعه غدیر خم و تجلی بیعت با امام زمان (عجل الله ) پرداخته است. جای هیچ تردیدی باقی نمی ماند که روز نزول و ابلاغ این امر مهم و خطیر که بدین واسطه، روز اکمال دین و رضایت پروردگار محسوب می گردد، دارای اهمیت بسزایی در میان مسلمین خواهد بود.
بنابراین نصب امام علی(علیه السلام) به مقام ولایت در غدیر خم، از موضوعات مهم تاریخ اسلام است. شاید مسئله ای مهم تر و با اهمیت تر از این واقعه وجود نداشته باشد. این واقعه بیانگر بقای رسالت پیامبر اکرم(صل الله و علیه و آله) و دوام دوره الهی آن حضرت در تجلی گاه وجود مبارک علی (علیه السلام ) می باشد .
مکتب غدیر، مکتب جهاد، مکتب ایمان، مکتب قرآن و استمرار مکتب همه انبیاء است.غدیر، صراطی است که رهپویان حقیقت باید از آن عبور کنند و گمشدگان در وادی خوف، خطر، تاریکی و ضلالت، راه خود را به آن مقصد به اتمام برسانند. غدیر روزی است که در تعالی و عظمت، با روز بعثت حضرت خاتم الانبیاء صلی الله علیه و آله همطراز است.
هر دو آغاز است و هر دو یوم الله الاکبر است.برای این دو روز، روز سوم، روز ظهور مصلح یگانه آخر الزمان، منجی عالم بشریت، عدل کل و موعود رسل حضرت قائم آل محمد صلوات الله علیهم اجمعین است؛ شخصیت بلندپایه ای که انبیا و صحف آسمانی به ظهور او بشارت داده اند و «یملا الارض قسطا و عدلا» (نوری؛ ج ۱۲، باب ۳۱، حدیث ۱۴۰۹۴) از اوصاف مختصه او است و «هو الذی یفتح الله علی یدیه مشارق الارض و مغاربها» (مجلسی ، ج ۲۶، باب ۵، حدیث ۴۷) برنامه قیام و اقدام او است.
همان گونه که پیامبر اکرم صل الله علیه و آله در خطبه پر از معنا و مفهوم غدیر، بارها بشارت حکومت عدل حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف را می دهد، صاحب غدیر حضرت امیرالمومنین علی علیه السلام نیز در مواضع و مواقع مختلف بارها و بارها این امتداد غدیری را اعلان نموده اند و هم اکنون نیز تمام حقیقت غدیر ظاهر نشده است و تنها با ظهور بقیه الله است که این امر به کمال می رسد.
منبع
اولین همایش ملی مهدویت و آینده پژوهی.
پانویس
- ↑ فریبا کرمی؛ دانش آموخته سطح دو حوزه .مدرسه نرجسیه سلام الله علیها سنقر .