نقش شعر فارسی و اندیشه شاعران در تبیین غدیر خم

از ویکی غدیر
نسخهٔ تاریخ ‏۱۹ اوت ۲۰۲۳، ساعت ۱۱:۵۳ توسط Modir (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «=== چکیده:<ref>محمود حاجی محمدی؛استادیار زبان و ادبیات فارسی دانشگاه فرهنگیان قزوین.</ref> === غدیر خم یکی از بزرگترین رخدادهای سرنوشت ساز تاریخ و تمدن اسلامی است. این رخداد سترگ در قلب تاریخ اسلام چون مرواریدی می درخشد. رخداد بزرگی که تنها یک رویداد...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

چکیده:[۱]

غدیر خم یکی از بزرگترین رخدادهای سرنوشت ساز تاریخ و تمدن اسلامی است. این رخداد سترگ در قلب تاریخ اسلام چون مرواریدی می درخشد. رخداد بزرگی که تنها یک رویداد تاریخی نیست؛ بلکه ریشه الهی و آسمانی دارد و از منظر تربیت انسانی چنان دارای اهمیت و اعتبار است که می تواند بر همه جنبه های زندگی انسان تا آخرالزمان موثر اثر بخش و کارکردی سازنده داشته باشد. از این رو موضوع غدیر همواره مورد توجه اندیشمندان، عالمان، شاعران و پژوهشگران بوده و زبان هنری شاعران بویژه فارسی زبانان کارکردی بسزا و شایسته در تبیین غدیر و حقانیت آن داشته است.

در این پژوهش ضمن بازتاب غدیر در شعر فارسی و تاثیر آن در اندیشه شاعران با تکیه بر آثار شاعران برجسته و اندیشمند مانند: کسایی، فردوسی، ناصر خسرو، سنایی، عطار، مولانا، سعدی و حافظ، کارکرد رسانه ای زبان شعر در زنده نگه داشتن، تبیین، آگاهی بخشی و گسترش مکتب غدیر با شیوه انتقادی و استدلالی گردآوری شده و بر پایه مطالعات کتابخانه ای، اسنادی و ذکر شواهد به صورت نظری و تحلیلی کاویده شده است

منبع

هفتمین اجلاس بین المللی دکترین جهانی دهه غدیر.

پانویس

  1. محمود حاجی محمدی؛استادیار زبان و ادبیات فارسی دانشگاه فرهنگیان قزوین.