غدیر در آیینه اشعار موید فی الدین شیرازی

از ویکی غدیر
نسخهٔ تاریخ ‏۱۹ اوت ۲۰۲۳، ساعت ۱۲:۰۷ توسط Modir (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «=== چکیده :<ref>مجید حسینی؛ کارشناس ارشد زیان و ادبیات عربی دانشگاه لرستان.</ref> === در طول چهارده قرن غدیر در قالب اشعار عربى و فارسى به نظم کشیده شده است. شعر شیعی نشات گرفته از باورهای ناب معتقدان به ولایت علوی است و آب راهه زلال و پایان ناپذیر آن غد...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

چکیده :[۱]

در طول چهارده قرن غدیر در قالب اشعار عربى و فارسى به نظم کشیده شده است. شعر شیعی نشات گرفته از باورهای ناب معتقدان به ولایت علوی است و آب راهه زلال و پایان ناپذیر آن غدیر خم است. ادبیات عرب نیز، که بعد از اسلام، راهی دراز پیموده و چهارده قرن فرازو نشیب ها را پشت سر گذاشته است، خطوط روشنی را در خلال مضامین شعری خود نشان می دهد. یکی از این خطوط روشن، توجه به واقعه غدیر است که در شعر اکثر شاعران عرب متجلی است.

موید فی الدین یکی از شعرای بزرگ اهل بیت(علیهم السلام) است که درباره غدیر اشعار بسیاری دارد. وی با بهره گیری از ذوق و قریحه ناب خود، چکامه های زیبا و ماندگاری در توصیف تشیع، مقام شامخ و فضایل اخلاقی امام علی(علیه السلام) و به ویژه واقعه غدیر خم از خود به یادگار گذاشته است .

این شاعر شیعی با اشعار خود، حقانیت علی و خاندانش را یادآوری کرده و منکران آفتاب آسمان ولایت را به زانو درآورده است. مقاله حاضر بر آن است تا این رویداد عظیم تاریخی را در خلال اشعار موید به تصویر کشد.

منبع

هفتمین اجلاس بین المللی دکترین جهانی دهه غدیر.

پانویس

  1. مجید حسینی؛ کارشناس ارشد زیان و ادبیات عربی دانشگاه لرستان.