فرهنگ غدیر و نظام سیاسی اسلام از منظر تاریخ اجتماعی

از ویکی غدیر
نسخهٔ تاریخ ‏۲۲ اوت ۲۰۲۳، ساعت ۱۵:۰۰ توسط Modir (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «== چکیده مقاله:<ref>محمدعلی چلونگرغ استاد و عضو هیئت علمی گروه علوم تاریخ، دانشگاه اصفهان. زهراسادات کشاورز؛ دانشجوی دکتری تاریخ تشیع دانشگاه اصفهان.</ref> == از جمله مولفه های تاریخ اجتماعی تشیع که در زمره باورها، اعتقادات و مراسم شیعیان جای دارد...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

چکیده مقاله:[۱]

از جمله مولفه های تاریخ اجتماعی تشیع که در زمره باورها، اعتقادات و مراسم شیعیان جای دارد، واقعه غدیر است که به صورت رسمی خاص، در قالب اعتقاداتی ویژه ظهور یافته و در اوضاع و احوال اجتماعی و سیاسی شیعیان تاثیری در خور توجه بر جای گذاشته است. بعد از رحلت پیامبر(صلی الله علیه و آۀه) منازعات دامنه دار اصحاب برای تصدی خلافت و امامت سبب جدایی امت اسلامی با عنوان های شیعه و سنی شده است.

این امر منجر به اندیشه های متفاوتی در هر دو جانب، نسبت به مسئله حکومت و قدرت شد که رهآورد این اندیشه ها نظام سیاسی امامت در نزد شیعیان و نظام سیاسی خلافت در نزد اهل سنت است، که هر کدام با مبانی، ویژگی ها و مختصات خاصی شناخته می شوند. این پژوهش درصدد است مبانی، چارچوب و اصول فرهنگ غدیر و نظام سیاسی اسلام از منظر تاریخ اجتماعی را با استفاده از روش توصیفی-تحلیلی و با کاربرد مطالعات کتابخانه ای بررسی کند.

منبع

هفتمین اجلاس بین المللی دکترین جهانی دهه غدیر.

پانویس

  1. محمدعلی چلونگرغ استاد و عضو هیئت علمی گروه علوم تاریخ، دانشگاه اصفهان. زهراسادات کشاورز؛ دانشجوی دکتری تاریخ تشیع دانشگاه اصفهان.