نشانه شناسی در منظر فرهنگی غدیر

از ویکی غدیر
نسخهٔ تاریخ ‏۲۴ اوت ۲۰۲۳، ساعت ۱۲:۰۳ توسط Modir (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «== چکیده مقاله:<ref>اصغر مولائی؛ دانشجوی دکتری شهرسازی اسلامی، دانشگاه هنر اسلامی تبریز.</ref> == نشانه شناسی در منظر فرهنگی غدیر می تواند به بازشناسی، تحلیل و ارتقای آگاهی از ابعاد متنوع پیچیده تاریخی، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، کالبدی، طبیعی و ......» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

چکیده مقاله:[۱]

نشانه شناسی در منظر فرهنگی غدیر می تواند به بازشناسی، تحلیل و ارتقای آگاهی از ابعاد متنوع پیچیده تاریخی، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، کالبدی، طبیعی و ... این منظر بپردازد. توجه به فرهنگ غدیر از حوزه نشانه شناسی و منظر فرهنگی از انجایی مهم است که شناخت نشانه ها و نمادهای در حوزه فرهنگ غدیر می تواند آن را تعمیق، احیاء و زمینه سازی برای برنامه ریزی های توسعه مبتنی بر فرهنگ غدیر آماده نماید. ازاین رو هدف این پژوهش، بازشناسی و تبیین رابطه نشانه شناسی و منظر فرهنگی غدیر است.

نشانه های مربوط به فرهنگ غدیر شامل پیام امامت و نمودهای آن در شرایط مختلف، صحنه اجتماع مردمی غدیر، تداوم زمانی غدیر، نشانه های ادبی، نشانه های فرهنگی و اجتماعی و سایر نشانه ها و نمادها در این حوزه می شود.

با بکارگیری نشانه ها و نمادهایی مربوط به فرهنگ غدیر در جامعه امروزی می توان به توسعه مبتنی بر امامت تاکید نمود. این امر از طریق بازشناسی عناصر و نشانه های مربوطه در فرهنگ غدیر و بکارگیری آنها در زندگی اجتماعی و فردی امروزی امکان پذیر است.

منبع

هفتمین اجلاس بین المللی دکترین جهانی دهه غدیر.

پانویس

  1. اصغر مولائی؛ دانشجوی دکتری شهرسازی اسلامی، دانشگاه هنر اسلامی تبریز.