هند

از دانشنامه غدیر
نسخهٔ تاریخ ‏۱ نوامبر ۲۰۲۳، ساعت ۱۱:۳۵ توسط Modir (بحث | مشارکت‌ها)

مقاله درباره غدير[۱]

غديرِ سال ۱۴۲۳ براى اولين بار برنامه بى ‏سابقه ‏اى را تجربه كرد. افرادى از مليت‏ هاى مختلف جهان فراخوانده شدند، تا در برنامه ‏اى كه گفتمان ملت‏ ها درباره غدير را تداعى مى ‏كرد، احساس خود را از اين واقعه در مقاله‏ اى به تصوير كشند.

در اين برنامه ۲۱۴ نفر از ۳۶ كشور جهان با ۲۷ زبان مختلف شركت كردند، كه همه سعى كرده بودند دريافت درونى‏ شان را از واقعه عظيم غدير نشان دهند، و برداشت خود را با ذوق و سليقه ‏اى كه ظرافت اين ماجرا مى‏ طلبد، با زيباترين كلام به رشته قلم درآورند، كه يكى از اين كشورها هند است.

نداى «وقفوهم انهم مسئولون» در محشر غدير[۲]

غدير يك مراسم عادى نبوده كه به سادگى آن را بر زبان جارى كنيم. حقيقتا يك واقعه عظيم بوده است. سيل جمعيت در هواى سوزان يادآور محشر كبرى در قيامت بوده، كه همه مردم با نداى «وقفوهم انهم مسئولون» متوقف مى ‏شوند. كاملترين رسولان و كاملترين اوصياى پروردگار در آنجا حاضر بوده اند. درتوقفى به طول سه روز دستورى ابلاغ شده كه محافظ همه دستورات الهى است.سلام بر روزى كه آفتاب رسالت از بالاى منبر درخشيد و ماه تاب امامت و ولايت را جلوه داد.

سلام بر روزى كه نقاب از چهره منافقان كنار رفت.سلام بر روزى كه كفر آن روز مأيوس شد و دين كامل و نعمت تمام گشت.سلام بر روزى كه رسول گرامى صلى ‏الله‏ عليه ‏و‏آله وعده روز اول تبليغ را ايفا نمود و عملى كرد.سلام بر روزى كه خداوند رضايت خود را اعلام كرد.سلام بر وجود عزيزى كه در اين روز سعيد به ولايت امت نشست و دستش به وسيله

اشرف مخلوقات بالا رفت.سلام بر رسول پاك ختمى مرتبت، كاملترين رسولان، و سلام بر جانشين و وصى او، كاملترين اوصياى پروردگار غدير روزى بود مانند روز حشر، زمين همچون ميدان محشر. نه فرشى بودو نه سايبانى. همه و همه خسته به سوى وطن خود گام مى‏ زدند، تا هر چه سريعتر به منزل مقصود خود را برسند.براى نشستن نه سايبانى كه از آن سايه بگيرند، و نه درختى كه به زير آن پناه برند.هر كس مى ‏خواهد بر ديگرى سبقت گيرد، كه ناگاه صدايى همچون روز محشر بلند مى‏ شود كه «وقفوهم انهم مسئولون»، و صداى «حىَّ على خير العمل» بلند مى‏ شود. ندايى تمام صحرا را فرا مى‏ گيرد: آنها كه جلو رفته ‏اند برگردند و آنان كه به اين نقطه نرسيده‏ اند خود را برسانند.همه با حيرت و استعجاب با يكديگر سخن مى‏گويند كه  چرا زنگ توقف زده شده است. ولى هيچ كس اصل ماجرا را نمى‏ داند. در اين صحراى بى آب و گياه، درهواى گرم، زير تابش خورشيد، رسول گرامى صلى ‏الله‏ عليه ‏و‏آله از ما چه مى‏خواهد؟ اما كسى جرئت ندارد از رسول گرامى صلى ‏الله ‏عليه ‏و‏آله سؤال كند ماجرا چيست؟رسول اكرم صلى ‏الله ‏عليه‏ و‏آله آماده انجام وظيفه خود شده است. وظيفه ‏اى كه دستور آن توسط جبرئيل امين چنين نازل شده است: «يا أيها الرسول بلِّغ ما أنزل إليك من ربك و إن لم ‏تفعل فما بلَّغت رسالته و اللّه‏ يعصمك من الناس».

قضيه آن قدر مهم است كه همه دستورات الهى كه توسط حضرت رسول اكرم صلى ‏الله‏ عليه‏ و‏آله به مردم ابلاغ شده بى‏معنى و بى‏هدف خواهد ماند، اگر محافظ آن دستورات وجود

نداشته باشد.

پانویس

  1. غدير در احساس ملت‏ها: ص ۵-۸ .
  2. سيدمحمدرضارضوى.