موقعیت زمانی خطبه غدیر

از ویکی غدیر
نسخهٔ تاریخ ‏۱۹ مهٔ ۲۰۲۲، ساعت ۱۷:۵۱ توسط Modir (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «موقعيت زمانىِ خطبه غدير××× 2 سخنرانى استثنائى غدير: ص 24 23. ×××   براى هر سخنرا...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

موقعيت زمانىِ خطبه غدير××× 2 سخنرانى استثنائى غدير: ص 24 23. ×××

  براى هر سخنرانى وقتى معين در نظر مى‏گيرند تا هم شرايط را تا آن لحظه كاملاً آماده كنند و هم مخاطبين خود را تا ساعت معين شده آماده حضور در مجلس خطابه نمايند. در مورد زمانى كه براى سخنرانى و خطبه غدير در نظر گرفته شد چهار نكته قابل توجه است:


1. پيامبرصلى الله عليه وآله بلندترين و مهم‏ترين سخنرانى عمر خود از نظر زمانى براى هنگامى ذخيره كرد كه خداوند از نزديكى رحلت حضرتش خبر داد. به عبارت ديگر آخرين پيام پيامبرصلى الله عليه وآله مهم‏ترين رسالت حضرت بود، كه ماه‏هاى آخر عمر ايشان براى تبليغ آن در نظر گرفته شد، تا در يادها بماند و دسيسه‏ها و وسوسه‏هاى فتنه گران نتواند آن را تحريف نمايد.


2. زمان اين سخنرانى بعد از مراسم حج و آسوده شدن افكار از آموزش اين عبادت بزرگ در نظر گرفته شد، كه با پايان يك برنامه ذهن مردم از خستگى و دقت در آن تخليه مى‏شد، و آمادگى كاملى براى شنيدن خطابه غدير وجود داشت. از سوى ديگر جمعيت لازم براى چنين خطابه عظيمى نيز بدون زحمت آماده بودند.


3. اعلام سه روزه بودن مراسم غدير -  كه سخنرانى محور آن بود -  عظمتى بدان بخشيد، و در واقع مردم سه روز در بيابان غدير توقف كردند تا خطابه را گوش كنند و در برنامه‏هاى جانبى آن شركت نمايند. ضريب اهميت توقف صد و بيست هزار جمعيت در سه روز با امكانات محدود، و لزوم حضور همه تا آخرين لحظه مراسم خبر از فوق العاده بودن آن مى‏داد.


4. براى نظم كاملِ چنان جمعيت عظيمى آغاز سخنرانى بعد از نماز جماعت تعيين شد؛ كه مردم در كمال نظم و آرامش و در حالى كه با خداوند تجديد پيمان كرده‏اند، آماده شنيدن خطابه پيامبرشان باشند؛ و براى آن جمع انبوه نياز به اعلان و منظم كردن دوباره نباشد.