اقدامات غدیرستان در تبلیغ غدیر
پس از تدوين طرحهاى جامع غديرستان، نوبت به اجراى آنها و اقدامات عملى اين مؤسسه در تبليغ غدير مى رسد. همايشها، كنفرانسها، كلاسهاى درسى، مسابقات، ترويج خطبه غدير، تنظيم شعارها، سفره هاى اطعام، وب سايت، نمايشگاه محصولات فرهنگى، كتابخانه، كاروانهاى شادى، اردوى علمى، اعزام مُبلّغ، تئاتر و مهد كودك، همه از اقدامات عملى غديرستان به شمار مى آيند؛ كه در ۱۵ بخش به شرح آنها مى پردازيم.
بخش اول
همايش هاى غديرستان
همايش به عنوان اداى احترام به يكى از ابعاد غدير يا تجليل از گروه هايى كه در تبليغ غدير مشاركت داشتهاند، از برنامه هاى مدّ نظر غديرستان بوده است، چرا كه توجه خاص به غدير را بين غديريان تقويت مى كند، و به غير آنان نيز مى فهماند كه غديريان در چه حدى به اعتقاد خود اهميت مى دهند.
تاكنون ۳ همايش زير نظر غديرستان اجرا شده، كه آثار مثبتى در گسيل داشتن مردم به سوى تبليغ هر چه بيشتر غدير داشته است:
همايش استقبال از غدير
از طرحهايى كه غديرستان پايه گذارى كرد برنامه «استقبال از غدير»بود. انگيزه اين طرح آن بود كه اكثر مردم بدون آمادگى وارد جشنهاى غدير مىشوند و طبعاً فرصت برنامه ريزى ندارند و لذا مراسم غدير كم محتوا و پيش بينى نشده و با تأثير كمتر برگزار مى شود. بر اين اساس، توجه دادن عموم مردم به نزديكى غدير به آنان هشدار مىدهد كه خود را براى اين مراسم آماده كنند و برنامه هاى مناسب و فكر شده و مؤثرى را متناسب با شرايط هر منطقه اى تدارك ببينند. درباره مراسم استقبال به ۴ نكته اشاره مى كنيم:
الف . برگزارى مراسم استقبال از غدير
اولين بار مراسم استقبال از غدير در سال ۱۳۸۸ش در ساختمان هيئت قائميه اصفهان واقع در خيابان مسجد سيد برگزار شد. اين مراسم يك ماه قبل از عيد غدير با دعوت از اقشار مختلف مردم در اصفهان و ساير شهرستانها برگزار شد و شعار آن «استقبال از غدير: استقبال از همه ارزشها» بود.
اين جلسه با اشراف و دستور مرحوم آيت اللَّه حاج سيد حسن فقيه امامىرحمه الله برگزار شد و آن مرد بزرگ حدود ۴ ساعت شخصاً در جلسه حضور داشتند، و پس از اتمام همايش از برگزارى آن در جامعه تشيع اظهار خرسندى نمودند.
در اين همايش سابقه داران غدير، راهكارهاى عملى براى برگزارى جشن هاى غدير را ارائه نمودند و درباره اين سنت حسنه يعنى «استقبال از غدير» توضيحاتى دادند. در پايان مراسم بسته هاى فرهنگى غدير به شركت كنندگان تقديم گرديد.
در حقيقت با برگزارى اين جلسه، اين همت در مردم زنده شد كه اگر بخواهند كارهاى ارزشمند و لايق غدير انجام دهند، بايد از قبل به فكر برنامه ها و تداركات آن باشند. در جلسه استقبال از غدير عموم مردم يک ماه زودتر از غدير جمع شدند تا بگويند: ما سربازان آماده به خدمت غدير از هم اكنون آماده انواع خدمتگزارى در راه غدير هستيم، و بدين صورت پرچم غدير را بالاى سر خود به اهتزاز در آورده آن را تا بلنداى آسمان بالا مىبريم.
ب . بازتاب همايش استقبال از غدير
برگزارى همايش استقبال از غدير توسط غديرستان، باعث شد هيئات و مؤسسات و ساير مراكزى كه افراد آنها در آن جلسه حضور داشتند يا خبر چنين اقدامى به آنها رسيد، در منطقه خود قبل از ايام غدير مراسم استقبال از غدير را برگزار كنند و طى آن از چند هفته به غدير مانده همانديشى براى برگزارى جشنهاى غدير نمايند.
از پيشنهاداتى كه در اين همايش مطرح شد آن بود كه مُبلّغين غدير قبل از فرا رسيدن ايام غدير به منطقه مورد نظر بروند، و با يك جلسه به عنوان استقبال از غدير آنان را از همه جهت آماده ايام غدير نمايند.
ج . استمرار همايش استقبال از غدير
از سال ۱۳۸۸ ش تاكنون كه سال ۱۳۹۶ ش است، همايش استقبال از غدير هشتمين سال خود را پشت سر گذاشته و طى آن ۶ همايش با اين عنوان برگزار شده است.
در شهرهاى مختلف با الگو بردارى از غديرستان، مراسم استقبال را از يك ماه تا ششماه قبل از غدير برگزار مى كنند؛ تا بدين صورت نيمى از سال را صرف آماده سازى جشنهاى غدير نمايند.
د . تجربه هاى همايش استقبال از غدير
طى ۸ همايش استقبال از غدير كه تاكنون برگزار شده تجربياتى به دست آمده، كه ذيلاً ۴ مورد از آنها را به صورت فهرستوار يادآور مى شويم:
۱ . هر چه زمان جلسه استقبال از غدير متناسب با شرايط شركت كنندگان تنظيم شود، تعداد شركت كنندگان بيشتر و حضورشان پررنگتر خواهد بود؛ اما تجربه نشان داده كه ۴۰ روز مانده به غدير فاصله مناسبى براى آماده سازى جشنهاى غدير است.
۲ . مناسب است براى قشرهاى مختلف جلسات جداگانه استقبال از غدير برگزار شود، تا با هر گروهى طبق ادبيات خاص خودشان و امكانات موجودشان گفتگو شود.
۳ . در جلسات استقبال از غدير، پيشنهادات و راهكارهاى جديد براى جشنهاى غدير ارائه شود و از تجربيات سالهاى گذشته استفاده شود.
۴ . جلسات استقبال از غدير فقط براى يادآورى نباشد، بلكه تابلوها و بنرها بسته هاى فرهنگى و حتى كمك هزينه ها با شركت كنندگان در ميان گذاشته شود.
همايش تجليل از خادمين غدير
از ايده هاى غديرستان در مراسم غدير برنامه «تجليل از خادمين غدير»به عنوان اختتاميه جشن هاى غدير است. اين طرح از آنجا نشأت گرفت كه ما همان گونه كه بايد قبل از مراسم غدير با استقبال از آن خود را آماده كنيم، در پايان اين جشنها هم آن را به طور ناگهانى ترك نكنيم؛ بلكه با تشكيل جلسه اى به عنوان تشكر از خدمتگزاران غدير، سعى كنيم تجربه هاى جديد و كاستىهاى مراسمات را به يكديگر منتقل كنيم، تا در غديرى ديگر با برنامه هاى كاملترى به پيشواز غدير آييم.
درباره مراسم تجليل به ۵ نكته اشاره مى كنيم:
الف . سبقت در ولايت با تجليل از خادمين غدير
ايده اصلى در برگزارى مراسم تجليل از خدمتگزاران غدير، بر اساس تأكيدى است كه خداوند بر مسابقه بندگان در كارهاى خير دارد، و در قرآن بدان تصريح فرموده است. چه كار خيرى بالاتر از تبليغ غدير و ولايت معصومين عليهم السلام، چنان كه پيامبرصلى الله عليه وآله در خطبه غدير مى فرمايد:بدانيد كه بالاترين امر به معروف آن است كه سخن مرا بفهميد و آن را به كسانى كه حاضر نيستند برسانيد و او را از طرف من به قبولش امر كنيد.[۱]
ب . نتايج تجليل از خادمين غدير
در جلسه اى كه به عنوان اختتاميه و تجليل از خادمين غدير گرفته مىشود، نقطه پايانى بر آنچه از روز اول با هماهنگى شروع شده گذاشته مىشود. از مهمترين فوائد آن حفظ نيروهايى است كه با مُبلّغ در حال فعاليت هستند، چرا كه وقتى به آنان احترام گذاشته و از آنان قدردانى شود، همبستگى نيروهاى فعال حفظ مىشود و آنان را براى غدير آينده پر انرژى نگه مىدارد و انگيزههايشان را حفظ مى كند.
تجليل ما از خادمين غدير به نيابت از صاحب غدير است كه بدون شك پروندههاى غديريان را در دست دارد، و تشكر اصلى را او از زحمت كشان غدير مىنمايد. ما اين سپاس را در ظاهر به آنان ابلاغ مى كنيم تا تشكر مولاى غدير با تمام وجود احساس نمايند.
ج . اولين سال تجليل از خادمين غدير
مراسمى تحت عنوان «تجليل از خادمين غدير» براى اولين بار در سال ۱۳۸۹ ش توسط غديرستان برگزار گرديد. اين مراسم در آخرين شب از دهه فرخنده غدير در ساختمان قائميه اصفهان به همت هيئت محترم قائميه برگزار گرديد. در آن مراسم از افراد حقيقى يا حقوقى كه به هر نحوى با غديرستان در برنامه هاى غدير همكارى داشتند تجليل به عمل آمد، و تابلوهايى به عنوان لوح سپاس به همراه سكه طلاى طراحى شده براى غدير به خادمين غدير اهدا گرديد. در آن مراسم با شكوه اختتاميه، خادمين غدير لوحهاى سپاس خود را از دست مرحوم آيت اللَّه حاج سيد حسن فقيه امامى رحمه الله دريافت نمودند.
د . حضور بزرگان در تجليل از خادمين غدير
هم اكنون هفت سال است كه سنت حسنه تقدير از خادمين غدير، هر ساله بعد از جشنهاى غدير در پايان روز عيد غدير با حضور خدمتگزاران غدير برگزار مىشود. بعد از رحلت آيت اللَّه فقيه امامىرحمه الله، در سالهاى اخير با حضور آيت اللَّه سيد حجت موحد ابطحى دامت بركاته، آيت اللَّه سيد على ميلانى دامت بركاته، و ديگر بزرگان و اساتيد از شهر اصفهان و ديگر شهرهاى كشور برگزار شده كه نشان از اهميت و تأثير گذارى آن مراسم دارد.
در سال ۱۳۹۵ ش براى همه كسانى كه در ظهر غدير سفره احسان اميرالمؤمنين عليه السلام را برگزار كرده بودند، تابلوهاى نفيسى تقديم گرديد كه تعداد آنها به۵۰۰ تابلو رسيد. با توجه به اينكه تعدادى از خادمين غدير از شهرهاى ديگر بوند، مراسم جداگانهاى در آن شهرها به عنوان مراسم تجليل از خادمين غدير برگزار شد و تقديرنامهها به آنان اهدا گرديد.
ه . تجليل از ايستگاه نمونه غدير
براى ترغيب و تشويق هر چه بيشتر خادمين غدير و ايستگاههاى اطعام و جشن و خطبه غدير، مسابقه برترين ايستگاه در نظر گرفته شد. بر اين اساس، هر ساله بين خادمين غدير رقابتى مشتاقانه براى جان نثارى بيشتر و نشان دادن نوكرى و خدمت گزارى به درگاه صاحبان غدير شكل مى گيرد، و باعث نمايش عظمت غدير و پيوستن خدمتگزاران بيشترى به آستان مقدس غدير مى شود.
يكى از ايستگاههاى سفره احسان كه با ۳۰ نفر خادم توانست بيش از بيست هزار غذا در جشن ظهر غدير توزيع كند، به عنوان ايستگاه نمونه در غدير سال ۱۴۳۷ ق - ۱۳۹۵ ش انتخاب شد.
طى مراسمى پس از عيد غدير، از طرف غديرستان در مسجد قباى اصفهان از خادمين اين ايستگاه تجليل به عمل آمد و لوح يادگارى تقديم ايشان شد.
در سال ۱۳۹۶ ش چند ايستگاه نمونه كه توانسته بودند از ۴۰۰۰۰ غذا در ظهر روز غدير در خيابان ولى عصرعليه السلام اصفهان تا ۲۵۰۰۰ غذا در دو خيابان چهارباغ و حكيم شفائى اصفهان و نيز در شاهين شهر تقديم اهل ولا نمايند، برگزيده شدند.
همچنين با توجه به احياى فرهنگى غدير، كه به صورت جلسات هفتگى قرائت و شرح و تفسير خطابه غدير در طول سال برگزار مىشود، مراسم تجليلى از برگزار كنندگان اين مجالس به عمل آمد.
همايش تجليل از مبلغين غدير
از ايده هاى غديرستان برپايى مراسمى با عنوان تجليل از مبلغين غدير است، كه منظور از آن افرادى است كه به طور خاص به صورت گفتارى در ايام غدير و يا در طول سال به تبليغ غدير مىپردازند؛ و جا دارد به طور خاص از آنان تقدير شود و از تجربيات آنان حد اكثر استفاده به عمل آيد.
اين مراسم يراى اولين بار در سال ۱۳۹۶ ش با حضور آيت الله سيد حجت موحد ابطحى در اصفهان برگزار شد؛ و پس سخنرانى ايشان و محمد رضا شريفى ، پايان نامه هاى دوره تربيت مبلغ غدير مربوط به سال ۱۳۹۶ ش توسط ايشان به مبلغين محترم اعطا گرديد.
بخش دوم
كنفرانس هاى غديرستان
از ابتكارات غديرستان براى بالا بردن سطح محتواهاى علمى غدير، برگزارى نشستهاى علمى در موضوعات مرتبط با آن است. حق تقدم در اين موضوعات مناسبتهايى بوده كه در طول سال بين مردم مراسم مفصلى برگزار مىشود، و نشان دادن ارتباط آنها با غدير مىتواند حضور دائمى غدير در بين مردم را تقويت كند.
هدف از اين كنفرانسها، تشويق و به كارگيرى نيروهاى فنى مستعد و با تجربه در زمينههاى تحقيق و تأليف براى كار در زمينه غدير بود. براى اجتماع و مشاركت اهل تحقيق با فراخوان مقالات در موضوعات مختلفِ غدير، اقدام به دعوت از محققين شد؛ و پس از رسيدن مقالات، نشستهاى تخصصى با حضور آنان برگزار شد.
در اين كنفرانسها اهل تحقيق به نظريه پردازى در موضوع مورد نظر پرداختند و راهكارهاى علمى ارائه دادند. با پايان هر نشست، غديرستان اقدام به انعكاس آن در سايت خود نمود، و مقالات مربوطه را هم پس از ساماندهى به چاپ رساند و در دسترس عموم قرار داد.
اين كنفرانسها از سال ۱۳۸۹ ش در حال برگزارى است و تاكنون ۵ نشست تحت ۲ عنوان زير برگزار شده است:
عنوان اول: غدير و فاطميه، يك نشست.
عنوان دوم: غدير و مهدويت، چهار نشست.
كنفرانس تخصصى غدير و فاطميه، 1389 ش
اولين كنفرانسى كه از سوى غديرستان برگزار شد در ارتباط غدير با فاطميه بود. در اولين مرحله بر روى سايت غديرستان و پوسترهايى كه بدين منظور تهيه شده بود فراخوان مقاله با موضوع «ارتباط غدير و فاطميه»مطرح شد و ده عنوان فرعى براى آن معرفى شد، كه از جمله آنها «فراموشى غدير مقدمه حادثه فاطميه؛ دوستان و دشمنان فاطميه و غدير؛ مظلوميت غدير و فاطميه»بود.
با وصول مقالات و بررسى آنها، جلسهاى تشكيل شد و از اساتيد دعوت به عمل آمد، و نشست تخصصى «غدير و فاطميه»براى اولين بار به صورت رسمى برگزار شد.
در اين كنفرانس مرحوم آيت اللَّه حاج سيد حسن فقيه امامى، آيت اللَّه شيخ محمد صافى اصفهانى دامت بركاته، آيت اللَّه سيد حجت موحد ابطحى دامت بركاته، و اساتيد حوزه و دانشگاه و طلاب علاقمند شركت داشتند.
ثمره اين كنفرانس تخصصى پس از هفت سال تلاش در موضوع غدير و فاطميه، در سال ۱۳۹۴ ش با مشورت و مشاركت مؤلف بزرگوار جناب آقاى محمد باقر انصارى، پلهاى ارتباطى بين فاطميه و غدير استخراج گرديد، و در سال ۱۳۹۵ ش كتاب ارزشمند «غدير تا فاطميه»توسط غديرستان به چاپ رسيد، كه توصيف اين كتاب در فصل چهارم خواهد آمد.
كنفرانس تخصصى غدير و مهدويت
براى انجام وظيفه در برابر آخرين وارث غدير، غديرستان توجه خاصى به ارتباطات غدير با حضرت مهدى عليه السلام دارد، و بر همين اساس تاكنون ۴ نشست علمى تخصصى با موضوع «غدير و مهدويت»در اصفهان برگزار كرده و اساتيد و اهل تخصص درباره آن سخنرانى كرده و مقالاتى نوشته اند، كه ذيلاً گزارش آنها تقديم مى گردد.
نشست اول: مدرسه جواديه اصفهان ، ۱۳۸۹ ش
اولين نشست علمى تخصصى غدير و مهدويت در ايام نيمه شعبان ۱۴۳۱ ق - ۱۳۸۹ ش برگزار گرديد. موضوع اين نشست «فراموشى غدير و پيدايش فِرَق ضالّه» بود كه نويسندگان مقالاتى در زمينه فرقه ضاله شيطان پرستى و بهائيت و غير آنها ارائه كردند.
نشست دوم: قائميه اصفهان، ۱۳۹۰ ش
اين كنفرانس در ايام نيمه شعبان ۱۴۳۲ ق - ۱۳۹۰ ش ، با هدف بيان ارتباط غدير و مهدويت به مدت سه شب برگزار گرديد. در اين نشستها اساتيد بزرگوار علامه شيخ على نظرى منفرد، حجة الاسلام و المسلمين محمد حسين يوسفى، استاد و مؤلف گرانقدر على اصغر رضوانى و استاد محمد حسين رحيميان به سخنرانى درباره موضوع پرداختند.
نشست سوم: دانشگاه اصفهان، ۱۳۹۰ ش
اين كنفرانس در ايام شعبانيه ۱۴۳۲ ق - ۱۳۹۰ ش ، در تالار معارف اسلامى دانشگاه اصفهان برگزار شد. در اين نشست اساتيد حوزه و دانشگاه از جمله استاد علامه نظرى منفرد و استاد على اصغر رضوانى و دكتر على منتظر القائم با حضور طلاب و اساتيد دانشگاه و دانشجويان در ارتباط دو اصل اعتقادى غدير و ظهور سخن گفتند، و به سؤالات حضار پاسخ دادند.
نشست چهارم: مدرسه جواديه اصفهان ، ۱۳۹۱ ش
اين كنفرانس در روز ولادت حضرت على اكبرعليه السلام يازدهم شعبان ۱۴۳۳ ق - ۱۳۹۱ ش ، با عنوان «تجلى غدير در عصر ظهور» در مدرسه جواديه اصفهان تشكيل شد. در اين نشست اساتيد و محققين بزرگوار از حوزه علميه قم حجج اسلام على اكبر مهدى پور، محمد باقر انصارى، محمد صادق اميدوارى خراسانى، محمد حسين يوسفى، محمد حسين رحيميان و دكتر محمد رضا فريدونى به ايراد سخن درباره موضوع مطرح شده پرداختند و به پرسشهاى حاضرين پاسخ دادند.
بخش سوم
كلاسهاى غديرستان
از اصلى ترين برنامه هاى غديرستان مسئله آموزش غدير است. پرورش اساتيدى كه بتوانند آموزگاران غدير در جامعه باشند زير ساختى براى تبليغ غدير است؛ كه آينده هاى بلند مدت آن را تأمين خواهد كرد. اين رشته آموزشى غدير همچنان ادامه مى يابد و محتواى غدير را در جامعه غديريان پايه ريزى مى نمايد، و دشمنان غدير را از شبهه افكنى و مقابله با آن مأيوس مى نمايد. برنامه ريزى هاى آموزشى غديرستان را در ۴ بخش مرور مىكنيم.
شيوه برگزارى كلاسهاى غديرستان
مهندسى كلاسهاى غديرستان، طبق كارشناسى هاى متعدد درباره شرايط غدير آموزان، از نظر زمان برگزارى، مقدار وقتى كه مىتوانند به آموزش غدير اختصاص دهند، تنظيم شرايط مكانى براى آموزش، تقسيم موضوعى مطالب براى دورههاى مختلف، تعداد جلسات در هر دوره، كيفيت پايانى هر دوره تنظيم شده، كه تفصيل آن را در ۳ عنوان مى بينيم:
۱ . زمان كلاسهاى غديرستان
همزمان با برگزارى اولين همايش استقبال از غدير در سال ۱۳۸۸ ش، كلاسهاى درسى آن نيز آغاز شد و تاكنون كه سال ۱۳۹۶ ش است تعداد جلسات درسى آن به ۳۵۰ جلسه رسيده است.
در اين مدت ۹ ساله مطابق با اوقات غدير آموزان، گاهى كلاسها فقط به روزهاى تعطيل اختصاص داشته، و گاهى يک روز در هفته تعيين شده، و گاهى در مناسبتها قرار داده شده، و گاهى به صورت مستمر چند روزه طراحى شده است.بعضى از دوره ها بيش از يك سال طول كشيده و برخى چند ماه و گاهى چند هفته و برخى يك هفته و گاهاً سه روز و حتى گاهى يك روز بوده است.
بعضى از دروس تا حدود ۱۰۰ جلسه ادامه يافته، و برخى به ۵۰ جلسه رسيده، و بعضى ۱۸ يا ۱۵ يا ۱۴ جلسه بوده تا مواردى كه ۷ جلسه اى يا ۳ جلسه اى يا تك جلسه اى برگزار شده است.
۲ . مكان كلاسهاى غديرستان
كلاسهاى غديرستان با توجه به تعداد شركت كنندگان، گاهى در محل غديرستان برگزار شده و گاهى در مساجدى كه گنجايش بيشترى داشته و در مواردى در جاهاى بزرگى مانند قائميه اصفهان كه وسعت بيشترى داشته است.
به خاطر فاصله مكانى زياد نسبت به برخى مخاطبين و مشكلات رفت و آمد، در كنار كلاسهاى حضورى، اقدام به اجراى كلاسهاى غير حضورى از طريق فضاى مجازى و سايت غديرستان شده است.
همچنين از همه جلسات درسى غديرستان صوت و تصوير تهيه شده، و به صورت صوتى و تصويرى در سايت غديرستان منعكس شده، تا غير حاضرين حكم حضور را پيدا كند، و براى كسانى كه در كلاسها بودهاند مرور دوباره را تسهيل نمايد.
۳ . آزمون و گواهينامه كلاسهاى غديرستان
از آنجا كه كلاسهاى غديرستان با هدف تربيت معلمين و مُبلّغين غدير برگزار مىشود، لذا براى پايان هر دوره آزمونى قرار داده شده تا غدير آموزان با شركت در امتحان خود را موظف به يادگيرى دقيق مطالب بدانند، و همچنين رتبههاى آنان براى طى مراحل بعدى و نيز براى استفاده در نيازهاى تبليغى غديرستان روشن شود.
براى رسميت دادن به دوره هاى آموزشى و ثبت پرونده ها براى برنامه هاى آينده غديرستان، گواهى نامه پايان دوره آموزشى به شركت كنندگان كلاسها اعطا مى شود كه درجه آنان را نيز نشان مى دهد. بر اساس همين مدارك علمى به افراد برتر جوايزى به عنوان تقدير از زحماتشان اعطا مىگردد.
موضوعات كلاسهاى غديرستان
در يك تقسيم بندى كلى فعاليتهاى آموزشى غديرستان در سه دسته گروه بندى شده است: مباحث امامت، مباحث غدير، مباحث تحقيق و تأليف.
معرفى اساتيد غديرستان
عنايات صاحب غدير شامل حال غديرستان شده تا در اصلىترين برنامه خود كه آموزش و تربيت نيروهاى غديرى است، از بهترين اساتيدى كه عمر خود را در تحقيق غدير و ولايت گذراندهاند بهرهمند باشد و اين ميراث عظيم را توسط والاترين آموزگاران غدير به نسل بعدى غديريان منتقل نمايد.
در صدر بزرگانى كه به عنوان پشتوانه علمى غديرستان بار سنگين آموزش آن را بر عهده گرفتهاند، مرحوم آيت اللَّه حاج سيد حسن فقيه امامىرحمه الله است كه به حق بايد آن مرد بزرگ را بنيان گذار غديرستان ناميد. ايشان گذشته از راهنمايىهاى فكرى و پشتيبانىهاى معنوى شخصاً در آموزش نيروها شركت فرمودند و باعث دلگرمى خدمتگزاران غديرستان شدند.
همچنين آيت اللَّه سيد حجت ابطحى دامت بركاته با حضور و راهنمايى و مشاركت خود، غديرستان را در اداره كلاسهاى درسى پشتيبانى نمودند.
ذيلاً نام ۱۹ نفر از اساتيدى كه در دورههاى مختلف درسى غديرستان ما را يارى كردهاند و سِمَت آموزگارى غدير را پذيرفتهاند، و با حضورشان عيار علمى اين مؤسسه را بالا بردهاند، بدون هيچ گونه ترجيح و اظهار نظرى و با احترام به همه آنان ذكر مى كنيم.
۱ . مرحوم آيت اللَّه سيد حسن فقيه امامى
۲ . آيت اللَّه نجم الدين طبسى
۳ . آيت اللَّه سند
۴ . استاد حجة الاسلام و المسلمين سيد مهدى فقيه امامى
۵ . استاد حجة الاسلام و المسلمين سيد حسين فقيه امامى
۶ . استاد حجة الاسلام و المسلمين شيخ على اكبر مهدى پور
۷ . استاد حجة الاسلام و المسلمين شيخ حامد رضا معاونيان
۸ . استاد حجة الاسلام و المسلمين شيخ محمد باقر انصارى
۹ . مرحوم استاد محمد رضا فريدونى۱۰ . استاد حسين فريدونى
۱۱ . استاد طاهر فريدونى
۱۲ . استاد على اصغر رضوانى
۱۳ . استاد حجة الاسلام و المسلمين شيخ مجتبى حميدى اصفهانى
۱۴ . استاد حجة الاسلام و المسلمين شيخ على شير خدايى
۱۵ . استاد حجة الاسلام و المسلمين شيخ محمد مهدى معماريان
۱۶ . استاد حجة الاسلام و المسلمين شيخ جعفر رفعتى
۱۷ . استاد حجة الاسلام و المسلمين سيد على احمدى
۱۸ . استاد نيكزاد معينى
۱۹ . استاد حاج حسن قاسمى
بخش چهارم
سفره هاى اطعام غديرستان
از اقدامات عمومى غديرستان ترويج سفره اطعام غدير است، كه هم براى بانيان و هم پذيرايى شوندگان بركاتى دارد، و شور و شوقى بين مردم به ياد غدير ايجاد مى كند كه نظير آن را در موارد ديگر تبليغى كمتر مى توان سراغ گرفت.
بخش پنجم
ترويج خطبه غدير توسط غديرستان
يكى از برنامههايى كه غديرستان كه تأكيد بر رواج آن به هر وسليه و در هر مناسبتى دارد خطبه غدير است، چرا كه اين خطابه بلندترين پرچم غدير و سنبل اين واقعه مفصل است. هر اندازه پيرامون خطبه تبليغ شود غدير زنده شده، و اصلىترين قسمت غدير احيا گرديده است.
بخش ششم
مسابقات غديرستان
يكى از اقدامات تأثير گذار اجتماعى در غديرستان برگزارى مسابقات در سطح عمومى جامعه است. اين مسابقات تاكنون به صورت كتابخوانى، و بروشور و انتخاب ادبى انجام شده است. پاسخ به سؤالات مسابقه گاهى به صورت مكتوب و گاهى پيامكى بوده است.
بخش هفتم
تنظيم شعارهاى غديرستان
يكى از برنامههاى غديرستان تنظيم محتوا و ادبياتِ برنامههاى شعارى غدير است. اين شعارها به صورت تابلو و پوستر و پيامك و نيز در سايت انعكاس مىيابد. منظور از آن احياى جوانبى از غدير است كه جامعه بايد بيشتر به آن توجه نمايد و به آن فكر كند، چرا كه وقتى شعارى از غدير انتخاب مىشود، تكرار آن باعث دقت بيشتر مردم و پررنگتر شدن آن در اذهان مىشود.
بخش هشتم
فضاى مجازى غديرستان
يكى از اقداماتى كه غديرستان ضرورت آن را تشخيص داده، ورود به فضاى مجازى براى تبليغ غدير است. اين ضرورت بر اين اساس است كه امروزه تبليغات «وِب»در عرصه تبليغ قدرت نمايى كرده و بايد براى نسلهاى بعد شبكه هاى متعدد غدير راه اندازى شود، تا بتواند در مقابل مخالفين غدير و خطر انحراف آنان ايستادگى نمايد، و حقايق غدير را در سطح جهانى به گوش همه برساند.
بخش نهم
نمايشگاه محصولات فرهنگى غديرستان
در معرض بازديد قرار دادن محصولات فرهنگى غديرستان به 2 صورت نمايشى و فروش در نظر گرفته شده است. فروش آن در نمايشگاه محصولات غدير است و عرضه نمايشى آن در موزه غدير خواهد بود.
بخش دهم
كتابخانه غديرستان
آماده سازى و در دسترس قرار دادن كتاب براى تحقيق يا مطالعه درباره غدير، از وظايفى است كه غديرستان خود را مكلف به انجام آن مى داند. براى تحقق اين نياز غديريان 3 اقدام از سوى غديرستان انجام گرفته است:
كتابخانه تخصصى غدير
تشكيل مخزن كتابى كه پاسخگوى نيازهاى علمى دانش پژوهان غدير باشد، از اهداف اصلى غديرستان بوده و از اولين گامهاى آن تشكيل چنين كتابخانهاى بوده كه شامل 2 قسم كتاب است:
الف . كتابهاى مستقل تأليف شده درباره غدير، شامل كتب چاپى و خطى به زبانهاى مختلف و با گرايشهاى متفاوت تأليفى و موضوعات عام و خاص غدير، از مؤلفين مختلف.
ب . كتابهاى مناسب براى تحقيق درباره غدير، شامل كتابهاى مرجع و منابع حديثى و تاريخى گذشته تا تأليفات تحقيقى و تحليلى روز، كه راهگشاى پژوهشگران غدير در امروز و آينده است.
اين كتابخانه تشكيل شده و دائما در حال تكميل است، و مورد استفاده بسيارى از غدير پژوهان قرار گرفته است.
كتابخانه تخصصى سيار غدير
براى آماده سازى زمينه مطالعههاى غديرى در همه شهرها - بلكه همه كشورها - وجود كتابخانهاى با موضوع غدير ضرورى است. در اين زمينه غديرستان اقدام به جمع آورى كتابهاى مرجع و كتابهاى مربوط به غدير نموده، و مجموع آنها را تحت يك نرم افزار جهت جستجو و دسترسى آسان قرار داده است.
با همين نرم افزار به صورت شبكه و ارتباط با كتابخانههاى ديگر امكان دسترسى و كپى بردارى و اطلاع از كتابهاى موجود در سراسر كشور امكان پذير است.
كتابخانه ديجيتالى غدير
در كنار كتابهاى چاپى، جمع آورى كتابهاى ديجيتالى غدير از وظايفى است كه غديرستان بر خود لازم مى داند. ضرورت اين كتابخانه از آنجاست كه امروزه اكثر تحقيقات علمى با جستجو در نرم افزارها انجام مىشود، اضافه بر آنكه حمل و نقل كتابهاى چاپى مشكل بوده و هزاران كتاب را به صورت نرم افزارى به راحتى مىتوان همراه برد. در اين باره ۲ گام مهم در غديرستان برداشته شده است:
الف . دو نوع كتاب نرم افزارى
غديرستان در اولين فرصت اقدام به تأسيس اين كتابخانه نرم افزارى نموده كه شامل ۲ گروه كتاب است:
1 . كتابهاى مربوط به غدير كه فقط به صورت ديجيتالى منتشر شده و به چاپ نرسيده است.
۲ . كتابهايى پس از چاپ، به صورت نرم افزارى نيز منتشر شده است.
ب . دو شيوه توليد كتاب ديجيتالى
غديرستان در توليد كتابهاى نرم افزارى گامى ۲ جانبه برداشته كه هر دو قابليت مطالعه و دانلود دارد:
۱ . در سايت غديرستان، كتابخانه تخصصى ديجيتالى غدير ايجاد شده، كه دائماً در حال تكميل بوده و كتابهاى جديدى به آن افزوده مىشود.۲ . توليد كتابهاى ديجيتالى به صورت نرم افزارهاى تلفن همراه در فرمتهاى مختلف، و عرضه مجموعهاى از اين نرم افزارها در كتابخانه ديجيتالى غدير بر روى وب سايت غديرستان.
بخش يازدهم
تئاتر غديرستان
از اهدافى كه غديرستان نمىتواند نسبت به آن غافل بماند، نمايش زنده واقعه غدير مانند تعزيه عاشوراست. اين شيوه تبليغ غدير، با جلوه زنده وقايع هم زود فهمتر است و هم آنها را در ذهن مخاطب حك مى كند و فراموش نمى شود. درباره تبليغ نمايشى غدير 3 روش تئاتر و پرده خوانى و بازسازى صحنه غدير در نظر غديرستان است و گامهايى نيز درباره آنها برداشته است.
بخش دوازدهم
كاروانهاى شادى غديرستان
غديرستان معتقد است همان گونه كه در ايام عزاى عاشورا دستههاى عزادارى در خيابانها به حركت در مىآيند، و با اين برنامه شور و حال عجيبى در بين عموم مردم ايجاد مىشود، جا دارد در عيد غدير هم بر اساس روايات شادى مردم علنى باشد و تنها بر خوشحالى قلبى اكتفا نكنند و بر اظهار سرور تأكيد داشته باشند. شايد بهترين مظهر اين سرور آن است كه نمادهاى آن در اجتماع ديده شود، و پيداست كه هر چه مراسم آن دستجمعى و گروهى باشد خوشحالىها بيشتر مىشود و بيشتر به چشم مىآيد.
بخش سيزدهم
اردوهاى علمى زيارتى غديرستان
براى ارتباط بيشتر با مراكز علمى و نخبگان غدير و تنوع در فضاى آموزشى، غديرستان برنامه اردوى مسافرتى را در 2 فاز تدارك ديده است:
سفر دانش پژوهان غديرستان
پس از برگزارى برخى دورههاى آموزشى و اعطاى گواهينامه به واجدين امتياز لازم، سفرهاى علمى زيارتى به قم و برخى مراكز علمى صورت مىگيرد، و ديدارهايى با علما و بزرگانى كه تخصصى درباره غدير دارند انجام مى شود.
سفر اعضاى ادارى غديرستان
هر ساله اعضاى غديرستان به همراه خانوادههاى محترمشان براى عرض توسل و زيارت سفرى به قم دارند. در اين سفر پس از زيارت حضرت معصومهعليها السلام و نماز در مسجد مقدس جمكران، براى ارائه گزارش برنامه غدير همان سال خدمت مراجع معظم تقليد مىرسند.
بخش چهاردهم
اعزام مُبلّغين غديرستان
غديرستان سعى در تأمين محتوايى مُبلّغين داشته است. از يك سو در دوره هاى آموزشى كه برگزار كرده مُبلّغين را براى تبليغ غدير در موقعيتها و مناسبتهاى مختلف پرورش داده، و از سوى ديگر مبلغينى را كه در جاهاى خاصى مشغول تبليغ بودهاند با كمكهاى علمى در تبليغشان يارى نموده است.
در دهه غدير، در ايام محرم و صفر، در ايام فاطميه، در ايام نيمه شعبان، در ماه مبارك رمضان، در استانها و شهرهاى مختلف كشور اين برنامه عملى شده و همچنان ادامه دارد.
بخش پانزدهم
مهدهاى كودک غديرستان
از جمله فعاليتهايى كه از سال ۱۳۸۸ ش در غديرستان صورت گرفته و در سالهاى بعد نيز در كنار جلسات دهه فرخنده غدير و همايشهاى استقبال از غدير و جلسات عمومى ادامه داشته، ايجاد فضايى براى گذراندن اوقات شاد و آموزنده در رابطه با غدير براى كودكان بوده است.
آماده نمودن چنين محيطى تحت عنوان «مهد كودک غدير»براى فرزندان غديريان و تحويل گرفتن كودكان و ارائه خدمت به آنان، در لحظاتى كه والدين مشغول بهره بردن از سخنرانى ها بوده اند، از جمله وظايف غديرستان بوده است.
از جمله فعاليتهاى اين مهدها را مى توان قصه گويى، نقاشى، آبرنگ، بازىهاى كودكانه درباره غدير نام برد. برگزارى مهدهاى كودك در كنار مراسمات مذهبى مىتواند تأثير به سزايى در روحيه كودكان و انگيزه آنان نسبت به شركت در اين مراسم ها داشته باشد.
پانویس
- ↑ خطبه غدير: بخش ۱۰ .