بازخوانی امامت (کتاب)

از ویکی غدیر
بازخوانی امامت در عرفه، خطابه غدیر و روایت فدک‏‫
بازخوانی امامت (کتاب)
اطلاعات کتاب
نویسندهسید عباس اسلامی کاشانی
مذهبشیعه
زبانفارسی
موضوعامامت - تاریخ
تعداد جلد۱ ج
اطلاعات نشر
ناشربوستان کتاب
محل نشرقم
سال نشر۱۴۰۱
تعداد صفحه۲۰۸ ص
قطعرقعی
شابک978-964-09-2416-7
شماره ملی۸۸۶۵۵۴۰
نسخه الکترونیکیدریافت از نور

«بازخوانی امامت» تألیف آیت‌الله سید عباس اسلامی کاشانی، به بررسی موضوع امامت در اسلام، به‌ویژه در مذهب تشیع، غدیر و داستان فدک پرداخته و به شبهات پاسخ داده است. این اثر شامل پیشگفتار، مقدمه و سه فصل اصلی است که هر فصل به جنبه‌ای خاص از موضوعات مرتبط با امامت اختصاص دارد.

نویسنده

سید عباس حسینی اسلامی کاشانی (متولد ۱۳۳۵ش) فقیه، مجتهد، متکلم، مفسر قرآن و حقوق‌دان ایرانی است. او همچنین رئیس گروه هماهنگی و توسعه آموزش‌های عالی قرآنی در ستاد مرکزی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و استاد حوزه و دانشگاه می‌باشد.

ایشان پس از اتمام تحصیلات جدید، وارد حوزه علمیه قم شد. او ادبیات و سطوح عالی حوزه را نزد استادان برجسته‌ای مانند حاج سید محمدباقر سلطانی، حاج شیخ محمدتقی ستوده اراکی و شیخ جعفر سبحانی تبریزی آموخت. همچنین حکمت را از آیت‌الله حاج شیخ عبدالله جوادی آملی و میرزا یحیی انصاری شیرازی فراگرفت.برای تکمیل مبانی اجتهاد، وی در درس خارج فقه و اصول آیات عظامی چون حاج شیخ کاظم قاروبی تبریزی، حاج میرزا جوادآقای تبریزی و دیگر بزرگان شرکت کرد. پس از ارتحال این مراجع، او به درس آیت‌الله العظمی حاج شیخ محمدتقی بهجت فومنی و آیت‌الله العظمی حاج شیخ ناصر مکارم شیرازی نیز حضور یافت و از آن‌ها بهره‌مند شد.

تألیفات

«شرح الاعلام والکتب المذکوره فی کتاب المکاسب الشیخ الاعظم الانصاری»، «نیایش عرفه تجلی حکمت نظری عاشورا»، «دکترین موعود ادیان»، «جستاری نقدگونه بر عقاید وافکار محیی‌الدین مشهور به ابن عربی»، «چیستی دعا»، «بازخوانی امامت در عرفه»، «خطابه غدیر و روایت فدک»، «ترجمه و شرح حدیث کساء»، «راز ماندگاری فرهنگ عاشورا»، «عرفه و عرفات».

محتوای کتاب

پیشگفتار: مؤلف از میانه کتاب های تاریخ و حدیث که با عموم مسلمانان عموم مسلمانان جهان و درستی آنها متفقند با دلایل روشن و بحث امامت را از رهگذر دعای عرفه و خطابه غدیر و روایت فدک بررسی کرد و دستامد پژوهش را برای داوری و بررسی در دسترس عموم مخاطبان علاقه‌مند گذارده است.

این اثر در سه فصل تألیف شده است که عناوین فصول آن عبارتند از:

  1. جایگاه امامت در مذهب تشیع
  2. جایگاه عرفه و غدیر در تعیین امام
  3. داستان تلخ و پر ماجرای غصب فدک و روایت حضرت امام جعفر صادق علیه السلام