عطر عَنبَر در جشن غدير در آسمان‏ ها[۱]

در آسمان‏ها روز غدير را مى‏ شناسند و اكنون آغاز پانزدهمين قرنى است كه حتى در يک سال آن جشن غدير ترک نشده است. از جمله نثار حضرت زهراعليها السلام در جشن غدير در آسمان‏ هاست:

امام رضاعليه السلام از پدرش امام موسى بن جعفرعليه السلام از جدش امام صادق‏ عليه السلام نقل مى فرمايد كه فرمود: روز غدير نزد اهل آسمان مشهورتر از اهل زمين است. خداوند تعالى در بهشت قصرى خلق فرموده كه بناى آن خشتى از نقره و خشتى از طلا است. در آن قصر صد هزار اتاق سرخ رنگ و صد هزار خيمه سبز رنگ وجود دارد و خاك آن از مشک و عنبر است. در آن قصر چهار نهر جارى است: نهرى از شراب و نهرى از آب و نهرى از شير و نهرى از عسل. در كناره ‏هاى اين نهرها درختانى از انواع ميوه ‏ها قرار دارد، و بر آن درختان طيوری هستند كه بدن‏هاى آنها از لؤلؤ و بال‏هايشان از ياقوت است و به انواع صداها مى ‏خوانند.

روز غدير كه فرا مى ‏رسد اهل آسمان‏ها وارد اين قصر مى ‏شوند و تسبیح و تقدیس و تهلیل مى‏گويند. آن پرندگان هم به پرواز در می ‏آيند و خود را به آب مى ‏زنند، و سپس در آن مشک و عنبر مى‏ غلطند. آنگاه كه ملائكه جمع شدند بار ديگر به پرواز در مى ‏آيند و آن عطرها را بر آنان مى ‏پاشند.

ملائكه در روز غدير«نثار فاطمه ‏عليها السلام» [۲] را به يكديگر هديه مى‏ دهند. وقتى آخرين ساعات روز غدير فرا مى‏ رسد ندا مى ‏آيد:«به مراتب و درجات خود برگرديد كه به احترام محمدصلى الله عليه وآله و على ‏عليه السلام تا سال آينده در چنين روزى، از لغزش و خطر در امان خواهيد بود». [۳]

پانویس

  1. اسرار غدير: ص ۲۴۳  - ۲۴۱. چهارده قرن با غدير: ص ۲۳۲ ۲۳۱.
  2. نثار فاطمه‏ عليها السلام همان ميوه‏هاى درخت طوبى است كه در شب زفاف حضرت، به امر الهى از آن درخت در آسمان‏ها پخش شد و ملائكه آنها را به عنوان يادگار برداشتند.بحار الانوار: ج ۴۳ ص ۱۰۹.
  3. بحار الانوار: ج ۳۷ ص ۱۶۳. عوالم العلوم: ج ۳  / ۱۵ ص ۲۲۱.