جلوه هایی از رخدادهای غدیر در عصر ظهور: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۴۰: خط ۴۰:
۹. [[گنجی شافعی]] (م ۶۵۸ ق).<ref>كفاية الطالب (گنجى) : ص ۱۹۳.</ref>
۹. [[گنجی شافعی]] (م ۶۵۸ ق).<ref>كفاية الطالب (گنجى) : ص ۱۹۳.</ref>


۱۰. محب‏ الدين طبرى (م ۶۹۴ ق).<ref>ذخائر العقبى (طبرى) : ج ۱ ص ۳۰۳.</ref>
۱۰. [[محب‏ الدین طبری]] (م ۶۹۴ ق).<ref>ذخائر العقبى (طبرى) : ج ۱ ص ۳۰۳.</ref>


محدث بحرانى تصريح فرموده كه حديث مؤاخات بين علماى تشيع و تسنّن متواتر است. محدث قمى به هنگام شمارش حوادث روز غدير مى ‏نويسد: رسول اكرم ‏صلى الله عليه وآله در روز غدير بين اصحاب خود عقد اخوّت بست.<ref>فيض العلام (محدث قمى) : ص ۱۲۵.</ref>
محدث بحرانى تصريح فرموده كه [[احاديث مرتبط با غدير|حدیث]] مؤاخات بين علماى تشيع و تسنّن متواتر است.
 
محدث قمی به هنگام شمارش حوادث روز غدير مى ‏نويسد: [[حضرت محمّد صلی الله علیه و آله|رسول اکرم ‏صلی الله علیه و آله]] در روز غدير بين [[صحابه|اصحاب]] خود عقد اخوّت بست.<ref>فيض العلام (محدث قمى) : ص ۱۲۵.</ref>


=== اوج اخوّت و برادرى ===
=== اوج اخوّت و برادرى ===
دقيقاً هفتاد روز پس از عيد غدير و به دنبال شهادت رسول اكرم‏ صلى الله عليه وآله، مهاجرين و انصار در سقيفه گرد آمده و براى كسب قدرت، اخوّت و برادرى را به بوته فراموشى سپردند! و با شعار «منّا امير و منكم امير» به جنگ و ستيز برخاستند. ولى تجلّى اين اخوّت و برادرى در عصر ظهور خواهد بود، چنانكه در احاديث پيشوايان معصوم ‏عليهم السلام بر آن تاكيد شده است.
دقيقاً هفتاد روز پس از عيد غدير و به دنبال شهادت رسول اكرم‏ صلى الله عليه و آله، مهاجرين و انصار در [[سقیفه]] گرد آمده و براى كسب قدرت، اخوّت و برادرى را به بوته فراموشى سپردند!
 
و با شعار «منّا امير و منكم امير» به جنگ و ستيز برخاستند. ولى تجلّى اين اخوّت و برادرى در عصر ظهور خواهد بود، چنانكه در احاديث [[معصومین علیهم السلام|پيشوايان معصوم ‏عليهم السلام]] بر آن تاكيد شده است.
 
زيد زرّاد از اصحاب امام صادق‏ عليه السلام به محضر آن حضرت عرضه داشت: مى‏ ترسم كه ما مؤمن نباشيم! فرمود: براى چه؟ عرض كرد:
 
براى اينكه در ميان ما كسى پيدا نمى ‏شود كه برادر ايمانى ‏اش در نزد او از درهم و دينار عزيزتر باشد. بلكه در ميان ما درهم و دينار گرامى ‏تر است از برادر ايمانى، كه [[ولایت امیر المؤمنین ولایة الله|ولایت امیرالمؤمنین‏ علیه السلام]] بين ما و او اخوت و برادرى ايجاد كرده است.


زيد زرّاد از اصحاب امام صادق‏ عليه السلام به محضر آن حضرت عرضه داشت: مى‏ ترسم كه ما مؤمن نباشيم! فرمود: براى چه؟ عرض كرد: براى اينكه در ميان ما كسى پيدا نمى ‏شود كه برادر ايمانى ‏اش در نزد او از درهم و دينار عزيزتر باشد. بلكه در ميان ما درهم و دينار گرامى ‏تر است از برادر ايمانى، كه ولايت اميرالمؤمنين‏ عليه السلام بين ما و او اخوت و برادرى ايجاد كرده است.
فرمود: نه، شما مؤمن هستيد، لكن ايمان شما به حدّ كمال نمى ‏رسد جز هنگامى كه حضرت قائم ما عليه السلام خروج كند.


فرمود: نه، شما مؤمن هستيد، لكن ايمان شما به حدّ كمال نمى ‏رسد جز هنگامى كه حضرت قائم ماعليه السلام خروج كند. در آن هنگام خداوند عقل‏ هاى شما را كامل مى‏ كند و مؤمن كامل مى ‏شويد.<ref>اصل زيد زرّاد: در ضمن: الاصول الستةعشر: ص ۶ .</ref>
در آن هنگام خداوند عقل‏ هاى شما را كامل مى‏ كند و مؤمن كامل مى ‏شويد.<ref>اصل زيد زرّاد: در ضمن: الاصول الستةعشر: ص ۶ .</ref>


در پايان، به هنگام شمارش ويژگى‏ هاى مؤمنان در عصر ظهور مى‏ فرمايد: و المُواسات للاخوان فى حال اليُسر و العُسر <ref>اصل زيد زرّاد: در ضمن: الاصول الستةعشر: ص ۷.</ref>: مواسات با برادران ايمانى در حالت توانمندى و تنگدستى.
در پايان، به هنگام شمارش ويژگى‏ هاى مؤمنان در عصر ظهور مى‏ فرمايد: و المُواسات للاخوان فى حال اليُسر و العُسر<ref>اصل زيد زرّاد: در ضمن: الاصول الستةعشر: ص ۷.</ref>: مواسات با برادران ايمانى در حالت توانمندى و تنگدستى.


بر اساس اين روايت و ديگر احاديث پيشوايان معصوم‏ عليهم السلام آن اخوّت و برادرى كه رسول گرامى اسلام‏ صلى الله عليه وآله در روز عيد سعيد غدير در ميان امت اسلامى ايجاد نمود، در عصر موفور السرور ظهورِ آن امام نور تحقق پيدا خواهد كرد، و آن ايثار و مواسات و آن مؤاخات مورد نظر رسول عالميان‏ صلى الله عليه وآله آن روز تجلى خواهد كرد.
بر اساس اين روايت و ديگر احاديث پيشوايان معصوم‏ عليهم السلام آن اخوّت و برادرى كه رسول گرامى صلى الله عليه و آله در روز عيد سعيد غدير در ميان امت اسلامى ايجاد نمود، در عصر موفور السرور ظهورِ آن امام نور تحقق پيدا خواهد كرد، و آن ايثار و مواسات و آن مؤاخات مورد نظر رسول عالميان‏ صلى الله عليه و آله آن روز تجلى خواهد كرد.


== پانویس ==
== پانویس ==