دشمنان اهل بیت و غدیر: تفاوت میان نسخه‌ها

خط ۹۶۶: خط ۹۶۶:
از روز رحلت پيامبرصلى الله عليه وآله تا پايان قرن اول هجرى ثبت و تدوين احاديث و تاريخ اسلام از طرف غاصبين خلافت ممنوع اعلام شده و مجازات‏ هاى سختى براى اقدام كنندگان به چنين مهمى در نظر گرفته شده بود. علت اصلى اين نقشه جلوگيرى از ثبت مطالبى چون واقعه غدير بود كه با اساس حكومت غاصبين منافات داشت.
از روز رحلت پيامبرصلى الله عليه وآله تا پايان قرن اول هجرى ثبت و تدوين احاديث و تاريخ اسلام از طرف غاصبين خلافت ممنوع اعلام شده و مجازات‏ هاى سختى براى اقدام كنندگان به چنين مهمى در نظر گرفته شده بود. علت اصلى اين نقشه جلوگيرى از ثبت مطالبى چون واقعه غدير بود كه با اساس حكومت غاصبين منافات داشت.


اكنون بايد ديد غدير چگونه از اين گذرگاه تاريک گذشته و خود را به نسل‏ هاى آينده مسلمين رسانده است. آنانكه كه با گذشت هفتاد روز غدير را به فراموشى سپردند و صاحب غدير يعنى اميرالمؤمنين ‏عليه السلام را خانه ‏نشين كردند چگونه باور مى‏ كنند كه امروز نام غدير در سراسر جهان شناخته شده و اينک جشن چهاردهمين قرن خود را پشت سر گذاشته باشد؟


اكنون بايد ديد غدير چگونه از اين گذرگاه تاريك گذشته و خود را به نسل‏هاى آينده مسلمين رسانده است. آنانكه كه با گذشت هفتاد روز غدير را به فراموشى سپردند و صاحب غدير يعنى اميرالمؤمنين‏عليه السلام را خانه‏نشين كردند چگونه باور مى‏كنند كه امروز نام غدير در سراسر جهان شناخته شده و اينك جشن چهاردهمين قرن خود را پشت سر گذاشته باشد؟
با چنان دشمنان پر قدرتى كه غدير دارد و با چنان جاهلان فراموشكارى كه نخواستند آن را به ياد بياورند و از گواهى دادن به يک كلمه درباره آن ابا كردند، ولى اينک ميلياردها كلمه در وصفش به رشته  تحرير در آمده و نور آن در جهان معرّف بزرگ مذهب اهل ‏بيت‏ عليهم السلام است.


با آنكه هر يک از صد و بيست هزار مخاطب پيامبرصلى الله عليه وآله كه در غدير خم حضور داشتند بايد در راه ثبت و ضبط آن واقعه بزرگ اقدامى مى ‏كردند و نكردند، و با آنكه پيامبرصلى الله عليه وآله سفارش اكيد كرده بود كه پيام غدير را به نسل‏ هاى آينده برسانيد و اختناق حكومت‏ ها مانع از آن شد، ولى باز فرهنگ غنى اسلام پر از نام غدير است و در كتب تاريخ و حديث اسلامى  در هر كجا و هر زمان كه تأليف شده باشد نور غدير قابل كتمان نبوده است.


با چنان دشمنان پر قدرتى كه غدير دارد و با چنان جاهلان فراموشكارى كه نخواستند آن را به ياد بياورند و از گواهى دادن به يك كلمه درباره آن ابا كردند، ولى اينك ميلياردها كلمه در وصفش به رشته  تحرير در آمده و نور آن در جهان معرّف بزرگ مذهب اهل‏بيت‏عليهم السلام است.
همه اينها نظر عنايت الهى است و او حافظ غدير است كه خود آن را نازل كرده است. اگر دين با غدير تكميل شده و نعمت پروردگار با ولايت به درجه كمال خود رسيده، نگهدارنده ‏اش نيكو نگاه خواهد داشت، و دشمن عاجزتر از آن است كه در مقابل ذات الهى آهنگ مخالف برافرازد.


===  فاطميانِ غديرى در قيامت و دشمنانشان<ref>  غدير تا فاطميه (انصارى -  شريفى) : ص ۲۱۳  - ۲۱۰.</ref> ===
در اينجا نمايه ‏اى كوتاه از فاطميانِ غديرى و دشمنانشان در قيامت ارائه مى ‏كنيم:


با آنكه هر يك از صد و بيست هزار مخاطب پيامبرصلى الله عليه وآله كه در غدير خم حضور داشتند بايد در راه ثبت و ضبط آن واقعه بزرگ اقدامى مى‏كردند و نكردند، و با آنكه پيامبرصلى الله عليه وآله سفارش اكيد كرده بود كه پيام غدير را به نسل‏هاى آينده برسانيد و اختناق حكومت‏ها مانع از آن شد، ولى باز فرهنگ غنى اسلام پر از نام غدير است و در كتب تاريخ و حديث اسلامى  در هر كجا و هر زمان كه تأليف شده باشد نور غدير قابل كتمان نبوده است.
==== عظمت فاطمه‏ عليها السلام در قيامت ====
 
خداوند در قيامت جلوه ‏اى از عظمت زهراعليها السلام را نشان مى ‏دهد، تا فاطميان عزت خود و دشمنان فاطمه‏ عليها السلام ذلتشان را احساس كنند. اين جلوه عظمت در جهات زير بيان شده است:
 
همه اينها نظر عنايت الهى است و او حافظ غدير است كه خود آن را نازل كرده است. اگر دين با غدير تكميل شده و نعمت پروردگار با ولايت به درجه كمال خود رسيده، نگهدارنده‏اش نيكو نگاه خواهد داشت، و دشمن عاجزتر از آن است كه در مقابل ذات الهى آهنگ مخالف برافرازد.
 
 
۵۴.  فاطميانِ غديرى در قيامت و دشمنانشان××× ۱ غدير تا فاطميه )انصارى -  شريفى( : ص ۲۱۳  - ۲۱۰. ×××
 
   در اينجا نمايه‏اى كوتاه از فاطميانِ غديرى و دشمنانشان در قيامت ارائه مى‏كنيم:
 
 
عظمت فاطمه‏عليها السلام در قيامت
 
خداوند در قيامت جلوه‏اى از عظمت زهراعليها السلام را نشان مى‏دهد، تا فاطميان عزت خود و دشمنان فاطمه‏عليها السلام ذلتشان را احساس كنند. اين جلوه عظمت در جهات زير بيان شده است:


كنار عرش.
كنار عرش.
خط ۹۹۶: خط ۹۸۸:
حكم او مقبول خدا.
حكم او مقبول خدا.


فاطميان لذت انتقام از دشمن او را احساس مى‏ كنند؛ از وقتى فاطمه‏ عليها السلام با اين جلوه عظمت از كنار عرش در عرصه قيامت حاضر مى‏ شود، تا آنگاه كه ظالمين به او براى محاكمه مى ‏ايستند، و حضرت زهراعليها السلام با يک دستور آنان را روانه جهنم مى ‏نمايد.


فاطميان لذت انتقام از دشمن او را احساس مى‏كنند؛ از وقتى فاطمه‏عليها السلام با اين جلوه عظمت از كنار عرش در عرصه قيامت حاضر مى‏شود، تا آنگاه كه ظالمين به او براى محاكمه مى‏ايستند، و حضرت زهراعليها السلام با يك دستور آنان را روانه جهنم مى‏نمايد.
اينجاست كه ظالمين در حق غدير و فاطمه‏ عليها السلام متوجه مقام با عظمت زهرايى مى ‏شوند و مى ‏پرسند: خدايا تو حكم مى ‏كنى يا زهرا؟! و پاسخ روشن است كه: زهراعليها السلام از طرف خدا !! چرا كه او در راه خدا و در مقابل دشمنان خداست.


اى كاش‏ هاى بيجاى دشمنان غدير!


اينجاست كه ظالمين در حق غدير و فاطمه‏عليها السلام متوجه مقام با عظمت زهرايى مى‏شوند و مى‏پرسند: خدايا تو حكم مى‏كنى يا زهرا؟! و پاسخ روشن است كه: زهراعليها السلام از طرف خدا !! چرا كه او در راه خدا و در مقابل دشمنان خداست.
لذت فاطميان در آن است كه در مقابل حسرت دشمنان غدير لذت باغدير بودن رااحساس خواهند كرد.اين لذت درروزى است كه دوستان زهراعليها السلام آنان را ببينندكه


مى ‏گويند: اى حسرت بر آنچه در جوار خدا كوتاهى كردم!


اى كاش‏هاى بيجاى دشمنان غدير!
غديريان روزى را خواهند ديد كه دشمنان غدير براى جبران بى ‏شرمى‏ هاى خود نسبت به سيدةالنساءعليها السلام آرزوى باز گشت به دنيا نمايند. كار به جايى رسد كه از شدت پشيمانى بر خود بپيچند و بر دستانشان دندان بخراشند!


لذت فاطميان در آن است كه در مقابل حسرت دشمنان غدير لذت با غدير بودن را احساس خواهند كرد. اين لذت در روزى است كه دوستان زهراعليها السلام آنان را ببينند كه مى‏گويند: اى حسرت بر آنچه در جوار خدا كوتاهى كردم!
آنان خوب مى ‏دانند كه هجوم به خانه زهراعليها السلام به معناى قطع ارتباط با پيامبرصلى الله عليه وآله است. اين است كه اقرار مى‏ كنند: اى كاش راه ارتباطى با پيامبرصلى الله عليه وآله داشتيم!


پيروان سقيفه خوب مى ‏فهمند كه دوستى على ‏عليه السلام با محبت عمر جمع نمى‏ شود. اين است كه در قيامت از دوستى با سقيفه بر سر خود مى‏ كويند! حتى به ابوبكر و عمر مى ‏گويد: «اى كاش بين من و تو فاصله مشرق تا مغرب بود» ، و رو در روى همانان كه در دنيا به محبتشان افتخار مى ‏كردند مى ‏گويند:«بد دوستى برايم بودى» !


غديريان روزى را خواهند ديد كه دشمنان غدير براى جبران بى‏شرمى‏هاى خود نسبت به سيدةالنساءعليها السلام آرزوى باز گشت به دنيا نمايند. كار به جايى رسد كه از شدت پشيمانى بر خود بپيچند و بر دستانشان دندان بخراشند!
جا دارد از آنان بپرسيم: چرا در روزهايى كه فاطمه ‏عليها السلام به همراه همسر و دو فرزندش بر در خانه‏ هايتان مى ‏آمد و كمک مى‏ خواست، با قساوت تمام به او پاسخ رد مى‏ داديد؟ چرا وقتى بين در و ديوار فريادش بلند شد او را كمک نكرديد؟ چرا با شنيدن نفرين فاطمه ‏عليها السلام و ديدن طناب بر گردن على‏ عليه السلام پشيمان نشديد؟!


==== شريک جرم سقيفه ====
همه پيروان سقيفه و غاصبين حق غدير از روز غصب تا قيامت دو جواب در مقابل«اى كاش ‏هاى خود» دريافت خواهند كرد:


آنان خوب مى‏دانند كه هجوم به خانه زهراعليها السلام به معناى قطع ارتباط با پيامبرصلى الله عليه وآله است. اين است كه اقرار مى‏كنند: اى كاش راه ارتباطى با پيامبرصلى الله عليه وآله داشتيم!
اول اينكه توبه و پشيمانى كنار جهنم فايده ندارد. بايد در دنيا در پشيمان مى‏ شديد و توبه مى‏ كرديد و به غديريان مى‏ پيوستيد.


دوم اينكه شما شريک همه جرم‏ هاى سقيفه هستيد و در نتيجه در عذاب آنان هم شریک  خواهيد بود و نمى ‏توانيد رفيق نيمه راه باشيد!!


پيروان سقيفه خوب مى‏فهمند كه دوستى على‏عليه السلام با محبت عمر جمع نمى‏شود. اين است كه در قيامت از دوستى با سقيفه بر سر خود مى‏كويند! حتى به ابوبكر و عمر مى‏گويد: »اى كاش بين من و تو فاصله مشرق تا مغرب بود« ، و رو در روى همانان كه در دنيا به محبتشان افتخار مى‏كردند مى‏گويند: »بد دوستى برايم بودى« !
==== تشريح ظلم به غدير ====
 
روز قيامت در حالى كه به امر فاطمه‏ عليها السلام دشمنان غدير را راهى جهنم مى‏ كنند، به خاطر ظلمى كه روا داشته ‏اند لعنت نثارشان مى‏ گردد. سپس ظلم آنان تفسير مى ‏شود كه در مقابله با راه غدير -  كه راه خداست -  دو اقدام اساسى انجام دادند:
جا دارد از آنان بپرسيم: چرا در روزهايى كه فاطمه‏عليها السلام به همراه همسر و دو فرزندش بر در خانه‏هايتان مى‏آمد و كمك مى‏خواست، با قساوت تمام به او پاسخ رد مى‏داديد؟ چرا وقتى بين در و ديوار فريادش بلند شد او را كمك نكرديد؟ چرا با شنيدن نفرين فاطمه‏عليها السلام و ديدن طناب بر گردن على‏عليه السلام پشيمان نشديد؟!
 
 
شريك جرم سقيفه
 
همه پيروان سقيفه و غاصبين حق غدير از روز غصب تا قيامت دو جواب در مقابل »اى كاش‏هاى خود« دريافت خواهند كرد:
 
 
اول اينكه توبه و پشيمانى كنار جهنم فايده ندارد. بايد در دنيا در پشيمان مى‏شديد و توبه مى‏كرديد و به غديريان مى‏پيوستيد.
 
 
دوم اينكه شما شريك همه جرم‏هاى سقيفه هستيد و در نتيجه در عذاب آنان هم شريك خواهيد بود و نمى‏توانيد رفيق نيمه راه باشيد!!
 
 
تشريح ظلم به غدير
 
روز قيامت در حالى كه به امر فاطمه‏عليها السلام دشمنان غدير را راهى جهنم مى‏كنند، به خاطر ظلمى كه روا داشته‏اند لعنت نثارشان مى‏گردد. سپس ظلم آنان تفسير مى‏شود كه در مقابله با راه غدير -  كه راه خداست -  دو اقدام اساسى انجام دادند:
 


اول: بر سر راه مستقيم غدير كه همه شرايط براى اجراى منويات آن آماده بوده مانع ايجاد كردند، و اين راه نورانى بشريت را متوقف نمودند.
اول: بر سر راه مستقيم غدير كه همه شرايط براى اجراى منويات آن آماده بوده مانع ايجاد كردند، و اين راه نورانى بشريت را متوقف نمودند.


دوم: راه مردم را از غدير به سمت سقيفه منحرف كردند، و آنان را نه تنها از راه حق غدير باز داشتند كه به راه باطل غاصبين نيز كشاندند.
دوم: راه مردم را از غدير به سمت سقيفه منحرف كردند، و آنان را نه تنها از راه حق غدير باز داشتند كه به راه باطل غاصبين نيز كشاندند.


اين يعنى دو خسارت به مردم و راه خدا زدند: يكى سدّ راه شدن و ديگرى به انحراف كشاندن. اين دو جرم در روز قيامت به آنان ابلاغ مى ‏شود، و پيرو آن علت اصلى غصب حق غدير و ارزش قائل نشدن به آن كه اعتقاد نداشتن به آخرت است به آنان يادآورى مى‏ گردد.


اين يعنى دو خسارت به مردم و راه خدا زدند: يكى سدّ راه شدن و ديگرى به انحراف كشاندن. اين دو جرم در روز قيامت به آنان ابلاغ مى‏شود، و پيرو آن علت اصلى غصب حق غدير و ارزش قائل نشدن به آن كه اعتقاد نداشتن به آخرت است به آنان يادآورى مى‏گردد.
==== اولين شهيد غدير ====
 
راه بلند غدير شهيدان بسيارى از ظلم سقيفه داشته ايت. هر چند در واقع و باطن امر اولين راه غدير شخص پيامبرصلى الله عليه وآله است، ولى در ظاهر و اولين اين قافله جنينى است كه حتى قدم در اين جهان نگذاشت! نام حضرت محسن‏ عليه السلام در صدر شهداى غدير كودكى را به ياد مى‏ آورد كه مصيبت‏ها و درد و رنج‏ها را با مادر تحمل كرد. فرزندى كه هم ضربه لگد را بر پهلوى مادر احساس كرد، و هم فشار در و ديوار را كشيد، و هم حرارت آتش را لمس كرد، و هم صداى شكستن استخوان سينه مادر را شنيد.
اولين شهيد غدير
 
راه بلند غدير شهيدان بسيارى از ظلم سقيفه داشته ايت. هر چند در واقع و باطن امر اولين راه غدير شخص پيامبرصلى الله عليه وآله است، ولى در ظاهر و اولين اين قافله جنينى است كه حتى قدم در اين جهان نگذاشت! نام حضرت محسن‏عليه السلام در صدر شهداى غدير كودكى را به ياد مى‏آورد كه مصيبت‏ها و درد و رنج‏ها را با مادر تحمل كرد. فرزندى كه هم ضربه لگد را بر پهلوى مادر احساس كرد، و هم فشار در و ديوار را كشيد، و هم حرارت آتش را لمس كرد، و هم صداى شكستن استخوان سينه مادر را شنيد.
 
 
پيداست كه هم فاطمه‏عليها السلام مهم است و هم غدير، كه اولين شهيد راه مادر و غدير اولين محاكمه روز قيامت را به خود اختصاص مى‏دهد.
 
 
گمراه شدگان دنبال گمراه كنندگان مى‏گردند
 
جالب است كه همه مى‏دانند باعث گمراهى بشريت از خط غدير چه كسانى هستند. خلقى به گستردگى طرفدارانش در همه ادوار تاريخ، درگير و دار قيامت در جستجوى آنان خواهند بود، تا شايد اين خسارت بزرگ را جبران كنند.
 


گويا فراموش كرده‏اند كه در دنيا همچون گمشده‏اى كه پيدا كرده باشند گرد آنان طواف مى‏كردند و به غدير على و فاطمه‏عليها السلام نيشخند مى‏زدند. آن روز بايد با رهبران خود وارد جهنم شوند و شركت خود رابا آنان در همه جرم‏ها كامل نمايند.
پيداست كه هم فاطمه‏ عليها السلام مهم است و هم غدير، كه اولين شهيد راه مادر و غدير اولين محاكمه روز قيامت را به خود اختصاص مى‏ دهد.


==== گمراه شدگان دنبال گمراه كنندگان مى‏ گردند ====
جالب است كه همه مى ‏دانند باعث گمراهى بشريت از خط غدير چه كسانى هستند. خلقى به گستردگى طرفدارانش در همه ادوار تاريخ، درگير و دار قيامت در جستجوى آنان خواهند بود، تا شايد اين خسارت بزرگ را جبران كنند.


التماس به صاحب غدير
گويا فراموش كرده ‏اند كه در دنيا همچون گمشده ‏اى كه پيدا كرده باشند گرد آنان طواف مى‏ كردند و به غدير على و فاطمه‏ عليها السلام نيشخند مى ‏زدند. آن روز بايد با رهبران خود وارد جهنم شوند و شركت خود رابا آنان در همه جرم ‏ها كامل نمايند.


==== التماس به صاحب غدير ====
غديريان در قيامت شاهد مناظر لذت بخشى درباره غاصبين در مقابل صاحب غدير خواهند بود، و از حقانيت غدير و پيروى از آن لذت خواهند برد:
غديريان در قيامت شاهد مناظر لذت بخشى درباره غاصبين در مقابل صاحب غدير خواهند بود، و از حقانيت غدير و پيروى از آن لذت خواهند برد:


لذت اول: غاصبين حق غدير از صاحب غدير درخواست بخشش مى‏ كنند.


لذت اول: غاصبين حق غدير از صاحب غدير درخواست بخشش مى‏كنند.
لذت دوم: غاصبين حق غدير از صاحب غدير بر سر كوثر غدير التماس آب مى ‏كنند! غديرى كه در دنيا زلال بركه آن را ناديده گرفتند، در روز قيامت محتاج قطره ‏اى از آن هستند.
 
لذت دوم: غاصبين حق غدير از صاحب غدير بر سر كوثر غدير التماس آب مى‏كنند! غديرى كه در دنيا زلال بركه آن را ناديده گرفتند، در روز قيامت محتاج قطره‏اى از آن هستند.
 
لذت سوم: غاصبين حق غدير از صاحب غدير التماس خلاصى و رهايى از عذاب مى‏نمايند!
 
لذت چهارم: با همه التماس‏ها چيزى به آنان داده نمى‏شود و تشنه مى‏مانند.
 
لذت پنجم: با ديدن صاحب غدير از ناراحتى چهره درهم مى‏كشند.
 
لذت ششم: مورد ملامت قرار مى‏گيرند كه اين عذاب‏ها نتيجه ادعاهاى پوچى است كه غاصبانه از حق غدير به خود نسبت مى‏داديد.
 
 
۵۵.  كتمان كنندگانِ غدير =   دشمنان اهل‏بيت‏عليهم السلام /  دشمنان در خطبه غدير


لذت سوم: غاصبين حق غدير از صاحب غدير التماس خلاصى و رهايى از عذاب مى ‏نمايند!


۵۶.  كفر دشمن غدير =   دشمنان اهل‏بيت‏عليهم السلام /  دشمنان در خطبه غدير -  عدم سازش با دشمن غدير
لذت چهارم: با همه التماس‏ ها چيزى به آنان داده نمى ‏شود و تشنه مى ‏مانند.


لذت پنجم: با ديدن صاحب غدير از ناراحتى چهره درهم مى‏ كشند.


۵۷.  لعنت خداوند بر دشمنان اهل‏بيت‏عليهم السلام××× ۱ سخنرانى استثنائى غدير: ص ۲۱۲  - ۲۰۱ ۱۸۶  - ۱۷۹. ×××
لذت ششم: مورد ملامت قرار مى‏ گيرند كه اين عذاب‏ ها نتيجه ادعاهاى پوچى است كه غاصبانه از حق غدير به خود نسبت مى ‏داديد.


   پيامبرصلى الله عليه وآله در اولين فراز از بخش ششم خطبه غدير، مقام نورانيت خود و اهل‏بيتش -  كه فراتر از مقام نبوت و امامت است -  را بيان فرمود. خلقت نورانى چهارده معصوم‏عليهم السلام قبل از خلقت همه عالم بايد از فراز منبر غدير در خاطره‏ها مى‏ماند تا بدانند چرا خداوند امامت هيچ كس را به جاى آنان نمى‏پذيرد.
===  لعنت خداوند بر دشمنان اهل‏ بيت‏ عليهم السلام<ref>سخنرانى استثنائى غدير: ص ۲۱۲  - ۲۰۱ ۱۸۶  - ۱۷۹.</ref> ===
پيامبرصلى الله عليه وآله در اولين فراز از بخش ششم خطبه غدير، مقام نورانيت خود و اهل ‏بيتش -  كه فراتر از مقام نبوت و امامت است -  را بيان فرمود. خلقت نورانى چهارده معصوم ‏عليهم السلام قبل از خلقت همه عالم بايد از فراز منبر غدير در خاطره ‏ها مى‏ ماند تا بدانند چرا خداوند امامت هيچ كس را به جاى آنان نمى‏ پذيرد.


مَعاشِرَ النّاسِ ، «آمِنُوا بِاللَّهِ وَ رَسُولِهِ وَ النُّورِ الَّذى اُنْزِلَ مَعَهُ مِنْ قَبْلِ اَنْ نَطْمِسَ وُجُوهاً فَنَرُدَّها عَلى اَدْبارِها اَوْ نَلْعَنَهُمْ كَما لَعَنّا اَصْحابَ السَّبْتِ» . بِاللَّهِ ما عَنى بِهذِهِ الْآيَةِ اِلاّ قَوْماً مِنْ اَصْحابى اَعْرِفُهُمْ بِاَسْمائِهِمْ وَ اَنْسابِهِمْ، وَ قَدْ اُمِرْتُ بِالصَّفْحِ عَنْهُمْ. فَلْيَعْمَلْ كُلُّ امْرِئٍ عَلى ما يَجِدُ لِعَلِىٍّ فى قَلْبِهِ مِنَ الْحُبِّ وَ الْبُغْضِ:


مَعاشِرَ النّاسِ ، »آمِنُوا بِاللَّهِ وَ رَسُولِهِ وَ النُّورِ الَّذى اُنْزِلَ مَعَهُ مِنْ قَبْلِ اَنْ نَطْمِسَ وُجُوهاً فَنَرُدَّها عَلى اَدْبارِها اَوْ نَلْعَنَهُمْ كَما لَعَنّا اَصْحابَ السَّبْتِ« . بِاللَّهِ ما عَنى بِهذِهِ الْآيَةِ اِلاّ قَوْماً مِنْ اَصْحابى اَعْرِفُهُمْ بِاَسْمائِهِمْ وَ اَنْسابِهِمْ، وَ قَدْ اُمِرْتُ بِالصَّفْحِ عَنْهُمْ. فَلْيَعْمَلْ كُلُّ امْرِئٍ عَلى ما يَجِدُ لِعَلِىٍّ فى قَلْبِهِ مِنَ الْحُبِّ وَ الْبُغْضِ:
اى مردم، «ايمان آوريد به خدا و رسولش و به نورى كه همراه او نازل شده است، قبل از آنكه هلاک كنيم وجوهى را و آن صورت‏ ها را به پشت برگردانيم يا آنان را مانند اصحاب سبت لعنت كنيم» . به خدا قسم، از اين آيه قصد نشده است مگر قومى از اصحابم كه آنان را به اسم و نسبشان مى‏ شناسم، ولى مأمورم بر آنان پرده پوشى كنم. پس هر كس عمل كند مطابق آنچه در قلبش از حب يا بغض نسبت به على مى ‏يابد.
 
 
اى مردم، »ايمان آوريد به خدا و رسولش و به نورى كه همراه او نازل شده است، قبل از آنكه هلاك كنيم وجوهى را و آن صورت‏ها را به پشت برگردانيم يا آنان را مانند اصحاب سبت لعنت كنيم« . به خدا قسم، از اين آيه قصد نشده است مگر قومى از اصحابم كه آنان را به اسم و نسبشان مى‏شناسم، ولى مأمورم بر آنان پرده پوشى كنم. پس هر كس عمل كند مطابق آنچه در قلبش از حب يا بغض نسبت به على مى‏يابد.
 
 
همچنين پيامبرصلى الله عليه وآله در فرازهاى پايانى بخش هفتم خطبه غدير و پس از توصيفات دوستان و دشمنان اهل‏بيت‏عليهم السلام، سخن را در يك جمله جامع جمع‏بندى كرده فرمود: »اى مردم، دشمن ما كسى است كه خداوند او را مورد مذمت و لعن قرار داده است« .
 
 
مَعاشِرَ النّاسِ، عَدُوُّنا مَنْ ذَمَّهُ اللَّهُ وَ لَعَنَهُ:


همچنين پيامبرصلى الله عليه وآله در فرازهاى پايانى بخش هفتم خطبه غدير و پس از توصيفات دوستان و دشمنان اهل‏ بيت‏ عليهم السلام، سخن را در يک جمله جامع جمع ‏بندى كرده فرمود: «اى مردم، دشمن ما كسى است كه خداوند او را مورد مذمت و لعن قرار داده است» .مَعاشِرَ النّاسِ، عَدُوُّنا مَنْ ذَمَّهُ اللَّهُ وَ لَعَنَهُ:


اى مردم، دشمن ما كسى است كه خداوند او را مذمت و لعنت نموده است.
اى مردم، دشمن ما كسى است كه خداوند او را مذمت و لعنت نموده است.


براى موارد بيشتر مراجعه شود به عنوان: لعن.


   براى موارد بيشتر مراجعه شود به عنوان: لعن.
=== محور خطبه غدير<ref>اسرار غدير: ص ۱۹۳. سخنرانى استثنائى غدير: ص ۶۵ .</ref> ===
در كنار مقصد اساسى پيامبرصلى الله عليه وآله در خطبه غدير -  كه اعلام ولايت و امامتِ دوازده امام بود -  يكى از محورهاى مهم خطبه مطالبى درباره دشمنان ايشان و رؤساى ضلالت و انحراف است.


=== معرفى قرآنىِ دشمنان غدير<ref>غدير در قرآن: ج ۳ ص ۳۱۳  - ۳۰۷.</ref> ===
سراسر اين عنوان «قرآن» معرفى قرآنىِ غدير است و به غدير از نگاه قرآنى توجه شده است. ولى در اينجا در واقع عصاره همه مطالب كتاب و نشان دادن جهات قرآنىِ غدير و اشاره مستقيم به آن هاست. در اينجا با دقت در هر يک از آيات مربوط به غدير، عنوان زيبايى از آن براى غدير انتزاع كرده و به نكته ‏پردازى آن مبادرت نموده ‏ايم.


۵۸.  لعن دشمنان اهل‏بيت‏عليهم السلام بر يكديگر =   دشمنان اهل‏بيت‏عليهم السلام /  جهنم و دشمنان اهل‏بيت‏عليهم السلام
اين روش بر گرفته از كلام پيامبر و اميرالمؤمنين و ائمه ‏عليهم السلام است، كه غدير را اين گونه معرفى فرموده ‏اند، و استناد غدير به قرآن را در موارد غير صريح با ارجاع به آيات نشان داده ‏اند.


با قرار دادن عنوانى براى هر فراز و جمله ‏اى در اشاره به آن، آيه مربوطه را ذكر مى ‏نماييم و سپس به ترجمه‏ گونه‏ اى از آن مى‏ پردازيم، و آدرس آيات را در پاورقى ذكر مى ‏كنيم تا با مراجعه به موارد آن در كتاب حاضر تفصيل روايات وارده مطالعه گردد.


۵۹.  لعن دشمنان اهل‏بيت‏عليهم السلام در جهنم =   دشمنان اهل‏بيت‏عليهم السلام /  جهنم و دشمنان اهل‏بيت‏عليهم السلام
اين مبحث در دو قسمت تقديم مى ‏شود:
 
 
۶۰.  محور خطبه غدير××× ۱ اسرار غدير: ص ۱۹۳. سخنرانى استثنائى غدير: ص ۶۵ . ×××
 
   در كنار مقصد اساسى پيامبرصلى الله عليه وآله در خطبه غدير -  كه اعلام ولايت و امامتِ دوازده امام بود -  يكى از محورهاى مهم خطبه مطالبى درباره دشمنان ايشان و رؤساى ضلالت و انحراف است.
 
 
۶۱.  مذمت خداوند نسبت به دشمنان اهل‏بيت‏عليهم السلام =   دشمنان اهل‏بيت‏عليهم السلام /  لعنت خداوند بر دشمنان اهل‏بيت‏عليهم السلام
 
 
۶۲.  مشركين =   دشمنان اهل‏بيت‏عليهم السلام /  دشمنان در خطبه غدير
 
۶۳.  معرفى قرآنىِ دشمنان غدير××× ۱ غدير در قرآن: ج ۳ ص ۳۱۳  - ۳۰۷. ×××
 
   سراسر اين عنوان »قرآن« معرفى قرآنىِ غدير است و به غدير از نگاه قرآنى توجه شده است. ولى در اينجا در واقع عصاره همه مطالب كتاب و نشان دادن جهات قرآنىِ غدير و اشاره مستقيم به آنهاست. در اينجا با دقت در هر يك از آيات مربوط به غدير، عنوان زيبايى از آن براى غدير انتزاع كرده و به نكته‏پردازى آن مبادرت نموده‏ايم.
 
 
اين روش بر گرفته از كلام پيامبر و اميرالمؤمنين و ائمه‏عليهم السلام است، كه غدير را اين گونه معرفى فرموده‏اند، و استناد غدير به قرآن را در موارد غير صريح با ارجاع به آيات نشان داده‏اند.
 
 
با قرار دادن عنوانى براى هر فراز و جمله‏اى در اشاره به آن، آيه مربوطه را ذكر مى‏نماييم و سپس به ترجمه‏گونه‏اى از آن مى‏پردازيم، و آدرس آيات را در پاورقى ذكر مى‏كنيم تا با مراجعه به موارد آن در كتاب حاضر تفصيل روايات وارده مطالعه گردد.
 
 
اين مبحث در دو قسمت تقديم مى‏شود:


معرفى غدير در آينه قرآن
معرفى غدير در آينه قرآن
خط ۱٬۱۳۹: خط ۱٬۰۷۶:
معرفى دشمنان غدير در آينه قرآن
معرفى دشمنان غدير در آينه قرآن


در اينجا فقط قسمت دوم يعنى »معرفى دشمنان غدير در آينه قرآن« بيان مى‏شود:
در اينجا فقط قسمت دوم يعنى «معرفى دشمنان غدير در آينه قرآن» بيان مى ‏شود:
 
دشمنان غدير به طور جدى در آيات قرآن مطرح شده ‏اند، و پيامبرصلى الله عليه وآله به صراحت آياتى از قرآن را به آنان تفسير كرده است. ۲۱ عنوان در اين باره از آيات غدير استخراج شده كه به ترتيب از كلى تا جزئيات ذكر مى‏ گردد:




دشمنان غدير به طور جدى در آيات قرآن مطرح شده‏اند، و پيامبرصلى الله عليه وآله به صراحت آياتى از قرآن را به آنان تفسير كرده است. ۲۱ عنوان در اين باره از آيات غدير استخراج شده كه به ترتيب از كلى تا جزئيات ذكر مى‏گردد:




۱. روز امتحان نهايى مردم
روز امتحان نهايى مردم


غدير روز سخت‏ترين امتحان مردمان بود، كه با عبور از باب حطه و سوار شدن بر كشتى نجات بايد فكر رسيدن به بهشت را به نتيجه مى‏رساندند. دو ضربه هشدار دهنده مراحلِ غدير براى بيدار باش مردم كافى بود، كه در متن قرآن براى بيدارى نسل‏ها باقى ماند:
غدير روز سخت‏ترين امتحان مردمان بود، كه با عبور از باب حطه و سوار شدن بر كشتى نجات بايد فكر رسيدن به بهشت را به نتيجه مى‏رساندند. دو ضربه هشدار دهنده مراحلِ غدير براى بيدار باش مردم كافى بود، كه در متن قرآن براى بيدارى نسل‏ها باقى ماند: