موقعیت زمانی خطبه غدیر: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
موقعيت زمانىِ خطبه غدير<ref>سخنرانى استثنائى غدير: ص ۲۳ ،۲۴.</ref>
== موقعيت زمانىِ خطبه غدير<ref>سخنرانى استثنائى غدير: ص ۲۳ ،۲۴.</ref> ==
براى هر سخنرانى وقتى معين در نظر مى ‏گيرند تا هم شرايط را تا آن لحظه كاملاً آماده كنند و هم مخاطبين خود را تا ساعت معين شده آماده حضور در مجلس خطابه نمايند.


  براى هر سخنرانى وقتى معين در نظر مى ‏گيرند تا هم شرايط را تا آن لحظه كاملاً آماده كنند و هم مخاطبين خود را تا ساعت معين شده آماده حضور در مجلس خطابه نمايند. در مورد زمانى كه براى سخنرانى و خطبه غدير در نظر گرفته شد چهار نكته قابل توجه است:
در مورد زمانى كه براى [[سخنرانی]] و خطبه غدير در نظر گرفته شد چهار نكته قابل توجه است:


۱.پيامبر صلى الله عليه و آله بلندترين و مهم ‏ترين سخنرانى عمر خود از نظر زمانى براى هنگامى ذخيره كرد كه خداوند از نزديكى رحلت حضرتش خبر داد. به عبارت ديگر آخرين پيام پيامبر صلى الله عليه و آله مهم ‏ترين رسالت حضرت بود، كه ماه ‏هاى آخر عمر ايشان براى تبليغ آن در نظر گرفته شد، تا در يادها بماند و دسيسه ‏ها و وسوسه ‏هاى فتنه گران نتواند آن را تحريف نمايد.
۱. [[حضرت محمّد صلی الله علیه و آله|پیامبر صلی الله علیه و آله]] بلندترين و مهم ‏ترين سخنرانى عمر خود از نظر زمانى براى هنگامى ذخيره كرد كه خداوند از نزديكى رحلت حضرتش خبر داد.


۲. زمان اين سخنرانى بعد از مراسم حج و آسوده شدن افكار از آموزش اين عبادت بزرگ در نظر گرفته شد، كه با پايان يک برنامه ذهن مردم از خستگى و دقت در آن تخليه مى‏شد، و آمادگى كاملى براى شنيدن خطابه غدير وجود داشت. از سوى ديگر جمعيت لازم براى چنين خطابه عظيمى نيز بدون زحمت آماده بودند.
به عبارت ديگر آخرين پيام پيامبر صلى الله عليه و آله مهم ‏ترين رسالت حضرت بود، كه ماه ‏هاى آخر عمر ايشان براى [[تبلیغ]] آن در نظر گرفته شد، تا در يادها بماند و دسيسه ‏ها و وسوسه ‏هاى فتنه گران نتواند آن را تحريف نمايد.


۳. اعلام سه روزه بودن مراسم غدير -  كه سخنرانى محور آن بود -  عظمتى بدان بخشيد، و در واقع مردم سه روز در بيابان غدير توقف كردند تا خطابه را گوش كنند و در برنامه ‏هاى جانبى آن شركت نمايند. ضريب اهميت توقف صد و بيست هزار جمعيت در سه روز با امكانات محدود، و لزوم حضور همه تا آخرين لحظه مراسم خبر از فوق العاده بودن آن مى‏ داد.
۲. زمان اين سخنرانى بعد از مراسم حج و آسوده شدن افكار از آموزش اين عبادت بزرگ در نظر گرفته شد، كه با پايان يک برنامه ذهن مردم از خستگى و دقت در آن تخليه مى‏ شد، و آمادگى كاملى براى شنيدن خطابه غدير وجود داشت. از سوى ديگر جمعيت لازم براى چنين خطابه عظيمى نيز بدون زحمت آماده بودند.


۳. اعلام سه روزه بودن مراسم غدير -  كه سخنرانى محور آن بود -  عظمتى بدان بخشيد، و در واقع مردم سه روز در بيابان غدير توقف كردند تا خطابه را گوش كنند و در برنامه ‏هاى جانبى آن شركت نمايند.
ضريب [[اهمیت]] توقف صد و بيست هزار جمعيت در سه روز با امكانات محدود، و لزوم حضور همه تا آخرين لحظه مراسم خبر از فوق العاده بودن آن مى‏ داد.


۴. براى نظم كاملِ چنان جمعيت عظيمى آغاز سخنرانى بعد از نماز جماعت تعيين شد؛ كه مردم در كمال نظم و آرامش و در حالى كه با خداوند تجديد پيمان كرده ‏اند، آماده شنيدن خطابه پيامبرشان باشند؛ و براى آن جمع انبوه نياز به اعلان و منظم كردن دوباره نباشد.
۴. براى نظم كاملِ چنان جمعيت عظيمى آغاز سخنرانى بعد از نماز جماعت تعيين شد؛ كه مردم در كمال نظم و آرامش و در حالى كه با خداوند تجديد پيمان كرده ‏اند، آماده شنيدن خطابه پيامبرشان باشند؛ و براى آن جمع انبوه نياز به اعلان و منظم كردن دوباره نباشد.


== پانویس ==
== پانویس ==