مسجد شجره: تفاوت میان نسخه‌ها

۲۴۵ بایت اضافه‌شده ،  ‏۱ مارس ۲۰۲۳
بدون خلاصۀ ویرایش
جز (Modir صفحهٔ شجره (مسجد) را به مسجد شجره منتقل کرد)
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
== منزلى در مسير حجةالوداع<ref>اسرار غدير: ص ۳۶. واقعه قرآنى غدير: ص ۱۷۴ ۱۵ ۱۴.</ref> ==
== منزلى در مسير حجةالوداع<ref>اسرار غدير: ص ۳۶. واقعه قرآنى غدير: ص ۱۷۴ ۱۵ ۱۴.</ref> ==
   پيامبرصلى الله عليه وآله روز شنبه بيست و پنجم ماه ذى‏ قعده سفر [[حجةالوداع]] را شروع نمودند. حضرت غسل كرده و دو لباس احرام همراه برداشتند و همراه كاروان هفتاد هزار نفرى حجاج همراه اهل‏بيت‏ عليهم السلام و همسران خود و [[صحابه]] از مدينه خارج شدند.
[[حضرت محمّد صلی الله علیه و آله|پيامبر صلی الله علیه و آله]] روز شنبه بيست و پنجم ماه ذى‏ قعده سفر [[حجةالوداع]] را شروع نمودند.


حضرت در مسجد شجره -  كه در «ذو الحليفة» در نزديكى مدينه است -  احرام بستند. آنگاه كاروان عظيم حجاج لبيك گويان به سوى مكه حركت كردند.<ref>المغازى (واقدى) : ج ۲ ص ۱۰۹۶  - ۱۰۹۲. وفاء الوفاء: ج ۳ ص ۱۰۱۵ ۱۰۱۴. بحار الانوار: ج ۱۰ ص ۴۴۱ و ج ۱۵ ص ۱۶۲.</ref>
حضرت [[غسل]] كرده و دو لباس [[احرام]] همراه برداشتند و همراه [[کاروان]] هفتاد هزار نفرى حجاج همراه [[معصومین علیهم السلام|اهل‏ بیت‏ علیهم السلام]] و همسران خود و [[صحابه]] از [[مدینه]] خارج شدند.


پس از اتمام مراسم سه روزه غدير نيز، كاروان [[غدیر خم (کتاب)|غدیر]] پنج روز راه در پيش داشت. آنان بعد از «هَرشى» به «اَبْواء» رسيدند كه قبر حضرت آمنه مادر پيامبرصلى الله عليه وآله در آنجا بود. سپس از «[[ابواء]]» حركت كردند و به «سَقْيا» و سپس «عَرْج» و از آنجا به «اَثايَه»و «مُتَعَشّى» رسيدند. بعد از آن به «مُنصَرَف» رسيدند كه جاده به سمت راست به طرف مدينه مى ‏رفت. با عبور از «رَوْحاء» و «عِرْقُ الظَّبيَة» به «مسجد شَجَره» رسيدند.
حضرت در مسجد شجره -  كه در «ذو الحليفة» در نزديكى مدینه است -  احرام بستند. آنگاه کاروان عظيم حجاج لبيک گويان به سوى [[مکّه]] حركت كردند.<ref>المغازى (واقدى) : ج ۲ ص ۱۰۹۲ - ۱۰۹۶. وفاء الوفاء: ج ۳ ص ۱۰۱۵،۱۰۱۴. بحار الانوار: ج ۱۰ ص ۴۴۱ و ج ۱۵ ص ۱۶۲.</ref>


پس از توقفى كوتاه در «شجره» ، روز بيست و پنجم ذى ‏الحجة سال دهم دقيقاً يك ماه پس از خروج از [[مدینه]] به اين شهر بازگشتند، در حالى كه بسيارى از ساكنين قبايل در مسير راه از كاروان جدا شده به شهر و ديار خود رفته بودند.
پس از اتمام مراسم سه روزه غدير نيز، كاروان [[غدیر خم (کتاب)|غدیر]] پنج روز راه در پيش داشت. آنان بعد از «[[هرشی(عَقَبه)|هَرشی]]» به «اَبْواء» رسيدند كه [[قبر آمنه بنت وهب در مسیر حجّة الوداع|قبر حضرت آمنه مادر پيامبر صلى الله عليه و آله]] در آنجا بود.


پيامبرصلى الله عليه وآله با همان هفتاد هزار نفرى كه از مدينه خارج شده بود وارد اين شهر شد، در حالى كه رسالت عظيم خود را در آرام ‏ترين و قاطعانه‏ ترين شكل به انجام رسانده بود.
سپس از «[[اَبْواء]]» حركت كردند و به «سَقْیا» و سپس «عَرْج» و از آنجا به «اَثايَه»و «مُتَعَشّى» رسيدند. بعد از آن به «مُنصَرَف» رسيدند كه جاده به سمت راست به طرف مدينه مى ‏رفت.
 
با عبور از «[[رَوحاء|رَوْحاء]]» و «عِرْقُ الظَّبیَة» به «مسجد شَجَره» رسيدند.
 
پس از توقفى كوتاه در «شجره»، روز بيست و پنجم ذى ‏الحجة سال دهم دقيقاً يک ماه پس از خروج از [[مدینه]] به اين شهر بازگشتند، در حالى كه بسيارى از ساكنين قبايل در مسير راه از كاروان جدا شده به شهر و ديار خود رفته بودند.
 
پيامبر صلى الله عليه و آله با همان هفتاد هزار نفرى كه از مدينه خارج شده بود وارد اين شهر شد، در حالى كه رسالت عظيم خود را در آرام ‏ترين و قاطعانه‏ ترين شكل به انجام رسانده بود.


== پانویس ==
== پانویس ==