افشاگری خداوند از توطئه منافقین در روز غدیر: تفاوت میان نسخه‌ها

خط ۱۵: خط ۱۵:
تنها حربه‏ اى كه منافقين در برابر اين افشاگرى‏ ها داشتند قسم دروغ بود، به اين صورت كه وقتى پيامبر اكرم ‏صلى الله عليه وآله آنان را احضار مى‏ كرد و گفتار يا كردار يا نقشه آنان را بر ملا مى ‏ساخت قسم ياد مى‏ كردند كه چنين سخنى را نگفته و چنان كارى را انجام نداده ‏اند.
تنها حربه‏ اى كه منافقين در برابر اين افشاگرى‏ ها داشتند قسم دروغ بود، به اين صورت كه وقتى پيامبر اكرم ‏صلى الله عليه وآله آنان را احضار مى‏ كرد و گفتار يا كردار يا نقشه آنان را بر ملا مى ‏ساخت قسم ياد مى‏ كردند كه چنين سخنى را نگفته و چنان كارى را انجام نداده ‏اند.


قسم دروغ از كسانى كه در باطن كافرند فقط با پرده بردارى خداى كاشف الاسرار و علام الغيوب مى‏ شكند و باطن كثيف قسم ياد كنندگان را نشان مى‏ دهد كه هم بر ضد خدا توطئه مى ‏كنند و هم به خدا قسم دروغ ياد مى ‏كنند. اين افشاگرى خداوند با آيه{{قرآن|يَحْلِفُونَ بِاللَّه ما قالُوا وَ لَقَدْ قالُوا كَلِمَةَ الْكُفْرِ ...}} : »به خدا قسم ياد مى‏كنند كه چنين نگفته‏اند، در حالى كه سخن كفر را بر زبان آورده‏اند ...« صورت گرفت و آنان را رسوا كرد.
قسم دروغ از كسانى كه در باطن كافرند فقط با پرده بردارى خداى كاشف الاسرار و علام الغيوب مى‏ شكند و باطن كثيف قسم ياد كنندگان را نشان مى‏ دهد كه هم بر ضد خدا توطئه مى ‏كنند و هم به خدا قسم دروغ ياد مى ‏كنند. اين افشاگرى خداوند با آيه:{{قرآن|يَحْلِفُونَ بِاللَّه ما قالُوا وَ لَقَدْ قالُوا كَلِمَةَ الْكُفْرِ ...}}:«به خدا قسم ياد مى‏ كنند كه چنين نگفته ‏اند، در حالى كه سخن كفر را بر زبان آورده ‏اند ...»صورت گرفت و آنان را رسوا كرد.
|


===== تحليل تاريخى اول =====
قبل از ذكر تفصيل مواردى كه به اين آيه مربوط مى‏ شود يادآورى سه نكته ضرورى به نظر مى ‏رسد:


تحليل تاريخى اول
'''نكته اول: آيه در هفت مورد'''


قبل از ذكر تفصيل مواردى كه به اين آيه مربوط مى‏شود يادآورى سه نكته ضرورى به نظر مى‏رسد:
در غدير هفت مورد اتفاق افتاد كه اسرار و نقشه ‏ها و گفته‏ هاى جسورانه منافقين فاش شد و پيامبرصلى الله عليه وآله آنان را احضار كرد و با افشاى توطئه آنان را بازخواست نمود. اين هفت مورد عبارتند از:


* ۱. در برابر منبر غدير


نكته اول: آيه در هفت مورد
گفتارهاى ناهنجار منافقين در مقابل منبر غدير هنگامى بود كه با معرفى اميرالمؤمنين ‏عليه السلام و اعلان جمله معروف {{متن عربی|«مَنْ كُنْتُ مَوْلاهُ فَعَلِىٌّ مَوْلاهُ»}} ، آتش غيظ و كينه منافقين به قدرى جوش گرفت كه طاقت نياوردند تا سخنرانى حضرت به پايان برسد، و در همان لحظه در گوش يكديگر و يا به گونه‏اى كه اطرافيانشان مى‏شنيدند و حتى گاهى با صداى بلند مخالفت خود را ابراز كردند و در مواردى مسخره هم كردند؛ و اين حركات آنان پس از سخنرانى به پيامبرصلى الله عليه وآله گزارش شد.


در غدير هفت مورد اتفاق افتاد كه اسرار و نقشه‏ها و گفته‏هاى جسورانه منافقين فاش شد و پيامبرصلى الله عليه وآله آنان را احضار كرد و با افشاى توطئه آنان را بازخواست نمود. اين هفت مورد عبارتند از:
1. در برابر منبر غدير
گفتارهاى ناهنجار منافقين در مقابل منبر غدير هنگامى بود كه با معرفى اميرالمؤمنين‏عليه السلام و اعلان جمله معروف »مَنْ كُنْتُ مَوْلاهُ فَعَلِىٌّ مَوْلاهُ« ، آتش غيظ و كينه منافقين به قدرى جوش گرفت كه طاقت نياوردند تا سخنرانى حضرت به پايان برسد، و در همان لحظه در گوش يكديگر و يا به گونه‏اى كه اطرافيانشان مى‏شنيدند و حتى گاهى با صداى بلند مخالفت خود را ابراز كردند و در مواردى مسخره هم كردند؛ و اين حركات آنان پس از سخنرانى به پيامبرصلى الله عليه وآله گزارش شد.




۷۶۴

ویرایش