آیات آزمون الهی در غدیر: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۵: خط ۵:


== آيات مربوط به امتحان و مقابله با دشمنان غدير<ref>غدير در قرآن: ج ۲ ص۲۳۵-۳۴۴.</ref> ==
== آيات مربوط به امتحان و مقابله با دشمنان غدير<ref>غدير در قرآن: ج ۲ ص۲۳۵-۳۴۴.</ref> ==
از نظر برخی محققان، بزرگ‏ترين امتحان بشریت در غدير انجام شد؛ امتحانى همه‌جانبه كه اتمام حجت در آن به طور کامل انجام گرفت و براى هيچ‌كس به هيچ بهانه‌‏اى راه گريز نماند. در اين امتحان، هم جهاتى كه مى‌‏توانست منشأ آزمايش باشد متعدد بود و هم عللى كه می‏‌توانست انگيزه شیطانی براى سقوط باشد متنوع بود. پيامبر صلى الله عليه و آله در خطابه بلند خود، اين شرايط امتحان را براى مردم تبيين فرمود تا با آمادگى كامل به استقبال آن بروند.
از نظر برخی محققان، بزرگ‏ترين امتحان بشریت در غدير انجام شد؛ امتحانى همه‌جانبه كه اتمام حجت در آن به طور کامل انجام گرفت و براى هيچ‌كس به هيچ بهانه‌‏اى راه گريز نماند. در اين امتحان، هم جهاتى كه مى‌‏توانست منشأ آزمايش باشد متعدد بود و هم عللى كه می‏‌توانست انگيزه شیطانی براى سقوط باشد متنوع بود. پيامبر صلى الله عليه و آله در خطابه بلند خود، اين شرايط امتحان را براى مردم تبيين کرد تا با آمادگى كامل به استقبال آن بروند. نتیجه این امتحان با در نظر گرفتن تلاش پیامبر نباید به فراموشی غدیر می‌انجامید، ولی بسیاری از مسلمانان در این امتحان مردود شدند.


جا داشت هنگام امتحان -  كه آغازش رحلت پيامبر صلى الله عليه و آله بود -  كسى سقوط نكند، و همه پيروزمندانه و سرفراز در پيشگاه خداوند و در برابر قضاوت آينده تاريخ از آن بيرون آيند، ولى امت اسلام شكستى تأسف ‏انگيز در اين آزمايش الهى از خود به يادگار گذاشتند كه سرافكندگى آن پس از هزار و چهارصد سال هنوز رنگ نباخته است.
گفته شده که پیامبر صلی الله علیه و آله اين آينده تلخِ امتحان در غدير را پيش‏‌بينى کرده بود و مراحل چنين امتحان بزرگى را، با تکیه بر آيات قرآن، اين‌گونه ترسيم کرده بود: ابتدا يادآور شد كه خداوند بندگان را رها نمى‏‌كند و نتيجه عمر هر كس را بدون امتحان مشخص نمی‌شود. سپس تصريح کرد كه امتحان بر سر ولايت على‏ عليه السلام وعده الهى است و اين امتحانى است كه قبل از روز قيامت در برابر آن قرار خواهند گرفت. سپس ضابطه‌اى روشن براى پيروزى در چنين امتحانى به مردم ارائه فرمود و آن اينكه مخالفت با دستورات انبياى الهى به هر گونه ‏اى باشد مخالفت با خداوند و سقوط در امتحان است.
 
مسلمانان به گونه ‏اى امتحان دادند كه جا دارد عنوان آن را به امتحانِ دشمنى با على‏ عليه السلام تغيير دهيم و بگوييم:
 
با بالاترين نمره ‏اى از آن بيرون آمدند كه ما فوقش فرض نمى ‏شود. به گونه ‏اى امتحان دادند كه گويا اصلاً غدير اتفاق نيفتاده و كمتر از ۸۰ روز از خطابه پيامبر صلى الله عليه و آله نگذشته است!
 
اين آينده تلخِ امتحان را حضرتش در غدير به اشارت و صراحت پيش‏ بينى فرمود و مراحل چنين امتحان بزرگى را با استشهاد به آيات قرآن اين گونه ترسيم فرمود:
 
ابتدا يادآور شد كه خداوند بندگان را رها نمى‏ كند، و نتيجه عمر هر كس را بدون امتحان نمى ‏گويد.
 
سپس تصريح فرمود كه امتحان بر سر ولايت على‏ عليه السلام وعده الهى است، و اين امتحانى است كه قبل از روز قيامت در برابر آن قرار خواهند گرفت.
 
سپس ضابطه ‏اى روشن براى پيروزى در چنين امتحانى به مردم ارائه فرمود و آن اينكه مخالفت با دستورات انبياى الهى به هر گونه ‏اى باشد مخالفت با خداوند و سقوط در امتحان است.


آنگاه سقوط در چنين امتحانى را هلاكت و جهنم و كفر خواند.
آنگاه سقوط در چنين امتحانى را هلاكت و جهنم و كفر خواند.
۱٬۶۲۶

ویرایش