پرش به محتوا

آيه ۱۹ آل عمران و غدیر: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۳۳: خط ۳۳:


== تحلیل موقعيت قرآنى آیه ==
== تحلیل موقعيت قرآنى آیه ==
درباره موقعیت قرآنی آیه ۱۹ سوره آل عمران چنین گفته شده است: از نظر معنایی از آيه ۱۹ سوره آل عمران تا آيه ۸۵ مشتقات واژه «اسلام» هفت بار تكرار شده است. در این آیات نشان داده می شود که برنامه تمام انبیاء الهی اسلام بوده و همه انبيا  آنان مُبشّر و مبلّغ آن بوده‌اند.
درباره موقعیت قرآنی آیه ۱۹ سوره آل عمران چنین گفته شده است: از نظر معنایی از آيه ۱۹ سوره آل عمران تا آيه ۸۵ مشتقات واژه «اسلام» هفت بار تكرار شده است. در این آیات نشان داده می شود که برنامه تمام انبیاء الهی اسلام بوده و همه انبيا  آنان مُبشّر و مبلّغ آن بوده‌اند. اسلام تنها دين الهى است که با آنكه اصل آن يكى و صورت كامل آن نزد خداوند است، ولى معارف آن تدریجی بيان شده تا روزى كه كمال نهايى آن و بسته‌شدن پرونده آن اعلام شد. آن روز [[آيه ۳ مائده و غدیر|آيه ۳ سوره مائده]] به‌صراحت اکمال دین و اتمام این روند تکامل تدریجی را اعلام کرد.


بدون شک اين تنها دين الهى با آنكه اصل و ريشه ‏اش يكى و صورت كامل آن نزد خداوند است، ولى معارف و احكام آن مرحله به مرحله بيان شده و در هر مرحله ارائه آن تكميل گرديده تا روزى كه كمال نهايى آن و بسته شدن پرونده آن اعلام شد و آيه{{قرآن|الْيَوْمَ أَكْمَلْتُ لَكُمْ دِينَكُمْ}}با اين صراحت نازل شد و خداوند امضاى{{قرآن|رَضِيتُ لَكُمُ الْإِسْلامَ دِيناً}} را بر پايان اين پرونده نقش فرمود.
در روز غدیر كه دين كامل بر مردم عرضه شده، پيامبر اكرم ‏صلى الله عليه و آله آيه ۸۵ سوره آل عمران را در خطبه غدير تفسير نموده و اسلام را تنها دین نزد خداوند دانست که غیر آن از کسی پذیرفته نمی‌شود.


امروز كه دين كامل بر مردم عرضه شده، پيامبر اكرم ‏صلى الله عليه و آله آيه ۸۵ سوره آل عمران را در خطبه غدير تفسير نموده و مى‏ فرمايد: «غير از اين اسلام نزد خداوند مقبول نيست».
اين تفسير از پیامبر در اين موقعيت خاص، سه نتيجه بزرگ براى مسلمانان داشت که در همان حال از بزرگ‏ترين اتمام حجت‏‌هاى آن حضرت به‌شمار می‌آید:


اين تفسير از دو لب مبارک مقام نبوت در اين موقعيت خاص، سه نتيجه بزرگ براى مسلمانان به ارمغان آورده و در همان حال از بزرگ‏ترين اتمام حجت‏ هاى آن حضرت به شمار مى ‏آيد:
* نتيجه اول اينكه اسلام بدون ولايت، ناقص و غير قابل قبول است.
 
* نتيجه دوم اينكه اسلام به‌معناى تسليم واقعى است.
نتيجه اول اينكه اسلام بدون ولايت، ناقص و غير قابل قبول است.
* نتيجه سوم اينكه دعوت همه انبياء به اسلام و ولايت بوده است.<ref>غدیر در قرآن، ج۲، ص۱۴۹-۱۵۱.</ref>
 
نتيجه دوم اينكه اسلام به معناى تسليم واقعى است.
 
نتيجه سوم اينكه دعوت همه انبياء به اسلام و ولايت بوده است.
 
اين سه نتيجه را طى تحليل‏هاى اعتقادى زير بيان خواهيم كرد.


=== تحليل اعتقادى ===
=== تحليل اعتقادى ===
۱٬۶۲۶

ویرایش