آيه ۱۸۸ اعراف و غدیر: تفاوت میان نسخه‌ها

جز (جایگزینی متن - '<references />' به '{{پانویس}}')
برچسب‌ها: ویرایش همراه ویرایش از وبگاه همراه
خط ۲: خط ۲:
پيامبر صلى الله عليه و آله در فراز پايانى بخش هفتم خطبه غدير نسبت خود را با على‏ عليه السلام در چند جمله بيان فرمود.
پيامبر صلى الله عليه و آله در فراز پايانى بخش هفتم خطبه غدير نسبت خود را با على‏ عليه السلام در چند جمله بيان فرمود.


در شروع و به عنوان ابتدا با اشاره به آيه ۱۸۸ سوره اعراف:{{قرآن|اِنْ اَنَا اِلاّ نَذيرٌ وَ بَشيرٌ لِقَوْمٍ يُؤْمِنُونَ}}فرمود:
در شروع و به عنوان ابتدا با اشاره به آيه ۱۸۸ سوره اعراف:{{قرآن|قُلْ لا أَمْلِكُ لِنَفْسي نَفْعاً وَ لا ضَرًّا إِلاَّ ما شاءَ اللهَُ وَ لَوْ كُنْتُ أَعْلَمُ الْغَيْبَ لاَسْتَكْثَرْتُ مِنَ الْخَيْرِ وَ ما مَسَّنِيَ السُّوءُ إِنْ أَنَا إِلاَّ نَذيرٌ وَ بَشيرٌ لِقَوْمٍ يُؤْمِنُونَ}}فرمود:


{{متن عربی|مَعاشِرَ النّاسِ، اَلا و اِنّى اَنَا النَّذيرُ وَ عَلِىٌّ الْبَشيرُ}}:
{{متن عربی|مَعاشِرَ النّاسِ، اَلا و اِنّى اَنَا النَّذيرُ وَ عَلِىٌّ الْبَشيرُ}}: اى مردم، بدانيد كه من نذير و ترساننده ‏ام و على بشارت دهنده است.


اى مردم، بدانيد كه من نذير و ترساننده ‏ام و على بشارت دهنده است.
در تفسیر اهل بیت علیهم السلام آمده است: امام باقر علیه السلام فرمود: یاران محمّد صلی الله علیه و آله گفتند: «ای رسول خدا صلی الله علیه و آله! ما از نفاق بر خود ترس داریم». پیغمبر صلی الله علیه و آله فرمود: «چرا از آن ترس دارید»؟ گفتند: «تا در خدمت شما هستیم و شما به ما یادآوری می‌کنید و ما را به آخرت تشویق می‌کنید، از خدا می‌ترسیم و دنیا را فراموش می‌کنیم و به آن بی‌رغبت می‌شویم؛ تا جایی که گویا آخرت و بهشت و جهنّم را به چشم خود می‌نگریم. امّا وقتی که از محضر شما بیرون می‌رویم و به خانه‌های خود وارد می‌شویم و بوی فرزندان را می‌شنویم و نان‌خوران و خانواده‌ی خود را می‌نگریم، نزدیک است از آن حالی که در خدمت شما داشتیم برگردیم؛ تا آنجا که گویا هیچ عقیده و ایمانی نداریم.
 
آیا شما هم از اینکه این تغییر وضع، نفاق باشد، بر ما ترس دارید»؟ رسول خدا صلی الله علیه و آله در پاسخ آن‌ها فرمود: «هرگز! این [بد دلی‌ها]، نیرنگ‌های شیطان است که به‌وسیله‌ی آن‌ها شما را به دنیا تشویق می‌کند. به خدا سوگند! اگر شما بر همان حالی‌که در مورد خود شرح دادید؛ پیوسته باقی می‌ماندید، [مقامی می‌یافتید که] فرشته‌ها با شما دست می‌دادند و روی آب راه می‌رفتید و اگر چنین نبود که شما [به اختیار خود] گناه کنید و [سپس] از خدا آمرزش بخواهید، خدا خلقی را می‌آفرید تا گناه کنند و سپس از خدا آمرزش بخواهند و خدا [نیز] آن‌ها را بیامرزد. مؤمن، پذیرای فتنه (امتحان و آزمایش) و بسیار توبه‌کننده است. آیا نشنیدی گفتار خدای عزّوجلّ را که فرموده است: هرآینه خدا توبه‌کنندگان و پاکیزگان را دوست دارد و فرموده است:{{متن قرآن|اسْتَغْفِرُوا رَبَّکُمْ ثُمَّ تُوبُوا إِلَیْه.}}<ref>تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۶، ص۵۸۴؛ الکافی، ج۲، ص۴۲۳؛ مجموعهًْ ورام، ج۲، ص۲۱۰</ref>
 
عمّار ساباطی می گوید: از امام صادق پرسیدم: آیا امام غیب می‌داند؟ فرمود: {{متن عربی|لَا وَ لَکِنْ إِذَا أَرَادَ أَنْ یَعْلَمَ الشَّیْءَ عَلَّمَهُ اللَّهُ ذَلِکَ.}}: «نه، ولی هرگاه بخواهد چیزی را بداند خدا آن را به او می‌آموزد».<ref>تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۵، ص۴۳۸؛ بصائر الدرجات، ج۱، ص۳۱۵</ref>


== پانویس ==
== پانویس ==
{{پانویس}}
{{پانویس}}
[[رده:قرآن و غدیر]]
[[رده:قرآن و غدیر]]
۴٬۰۶۴

ویرایش