آيات ۱۴ تا ۱۹ مجادله و غدیر: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۴۰: خط ۴۰:


== لعنت بر حزب شيطان ==
== لعنت بر حزب شيطان ==
با تطبيق آيات مذكور بر مخالفان اميرالمؤمنين ‏عليه السلام، در روز غدير به ما دستور داده ‏اند كه مصداق اين آيات را مورد لعن قرار دهيم.
با تطبيق آيات ۱۴ تا ۱۹ سوره مجادله بر مخالفان اميرالمؤمنين ‏عليه السلام توسط برخی محققان، گفته شده که در روز غدير دستور داده ‏شده كه مصداق اين آيات مورد لعن قرار داده شوند. از نظر این محققان، اگر سردمداران سقيفه مورد لعن قرار می‌گیرند، به استناد قرآن اوصافى دارند كه آنان را مستحق لعن قرار می‌دهد. گفته شده که عين همان صفات مذكور در قرآن می‌توان در عبارت لعن آورد: {{متن عربی|اللَّهُمَّ الْعَنِ الْمُغَيِّرينَ وَ الْمُبَدِّلينَ وَ الْمُكَذِّبينَ بِيَوْمِ الدّينِ ...}}


اگر ما سردمداران سقيفه را لعن مى ‏كنيم به استناد قرآن اوصافى دارند كه مستحق لعن هستند و عين همان صفات مذكور در قرآن را در لعن خود مى‏ آوريم:
در يک جمع‌بندى از آيات ذكر شده چنین آمده است: در اين قسمت از دعا، دشمنان و منكران ولايت اميرالمؤمنين‏ عليه السلام را لعن مى‏‌كنيم به‌خاطر آنكه در برابر ولايتى كه در غدير توسط پيامبر صلى الله عليه و آله از طرف خداوند اعلام شد، دست به اقدامات كينه‏‌توزانه زدند كه آثار آن تا آخر روزگار محو شدنى نيست. آنان طبق اين آيات متصف به اين اوصافند: منكر، عهدشكن، تغييردهنده، تبديل‌كننده، تكذيب‌كننده، تحريف‌كننده، فراموش‌كننده ياد خدا، مانع‌شونده از صراط مستقيم و نهايتاً حزب شيطان كه زير بال او آرام گرفته‌‏اند.


{{متن عربی|اللَّهُمَّ الْعَنِ الْمُغَيِّرينَ وَ الْمُبَدِّلينَ وَ الْمُكَذِّبينَ بِيَوْمِ الدّينِ ...}}
در تفسیر اهل بیت علیهم السلام ذیل آیه ۱۹ سوره مجادله از امیرالمؤمنین علی علیه السلام نقل شده که «از منافقان برحذر باشید! آنها گمراه هستند و شما را هم گمراه می‌کنند. آنها اهل لغزش می‌باشند و شماها را هم می‌لغزانند، آنها به رنگ‌های مختلف در می‌آیند و فتنه‌ای دیگر می‌کنند، می‌خواهند به هر وسیله‌ای خود را به شما برسانند و شما را در دام خود بیفکنند. دل‌های آن‌ها بیمار و پر از مکر و فریب است، ولی چهره‌هاشان پاک و خوش‌اخلاق و خوش‌برخورد می‌باشند؛ آهسته و بدون اینکه کسی آنها را مشاهده کند راه می‌روند و خود را از انظار مخفی می‌دارند... آن‌ها می‌گویند و مردم را به شبهه می‌اندازند و تعریف و توصیف می‌کنند و مردم را از حق منحرف می‌سازند. منافقان راه‌ها را آسان تلقی می‌کنند و کارها را ساده می‌پندارند، تنگناها را وسیع می‌دانند، آنها جماعت شیطان می‌باشند و گرمی آتش هستند: {{متن قرآن|أُولَٰئِكَ حِزْبُ الشَّيْطَانِ ۚ أَلَا إِنَّ حِزْبَ الشَّيْطَانِ هُمُ الْخَاسِرُونَ}}<ref>تفسیر اهل بیت علیهم السلام، ج۱۶، ص۵۸؛ بحارالأنوار، ج۶۹، ص۱۷۶؛ شرح نهج البلاغه، ج۱۰، ص۱۶۳؛ نهج البلاغه، ص۳۰۷</ref>
 
در يک جمع ‏بندى از آيات ذكر شده در اين فراز از دعا، دشمنان و منكران ولايت اميرالمؤمنين‏ عليه السلام را لعن مى‏ كنيم به خاطر آنكه در برابر ولايتى كه در غدير توسط پيامبر صلى الله عليه و آله از طرف خداوند اعلام شد، دست به اقدامات كينه‏ توزانه عظيمى زدند كه آثار آن تا آخر روزگار محو شدنى نيست.
 
آنان طبق اين آيات متصف به اين اوصافند:
 
منكر، عهدشكن، تغيير دهنده، تبديل كننده، تكذيب كننده، تحريف كننده، فراموش كننده ياد خدا، مانع شونده از صراط مستقيم، و نهايتاً حزب شيطان كه زير بال او آرام گرفته ‏اند.
 
در تفسیر اهل بیت علیهم السلام ذیل آیه {{متن قرآن|اسْتَحْوَذَ عَلَيْهِمُ الشَّيْطانُ فَأَنْساهُمْ ذِكْرَ اللهِ أُولئِكَ حِزْبُ الشَّيْطانِ أَلا إِنَّ حِزْبَ الشَّيْطانِ هُمُ الْخاسِرُونَ}} از امیرالمؤمنین علی علیه السلام نقل شده است که فرمود: «از منافقان برحذر باشید! آن‌ها گمراه هستند و شما را هم گمراه می‌کنند. آن‌ها اهل لغزش می‌باشند و شماها را هم می‌لغزانند، آن‌ها به رنگ‌های مختلف در می‌آیند و فتنه‌ای دیگر می‌کنند، می‌خواهند به هر وسیله‌ای خود را به شما برسانند و شما را در دام خود بیفکنند. دل‌های آن‌ها بیمار و پر از مکر و فریب است، ولی چهره‌هاشان پاک و خوش اخلاق و خوش برخورد می‌باشند؛ آهسته و بدون اینکه کسی آن‌ها را مشاهده کند راه می‌روند و خود را از انظار مخفی می‌دارند ... آن‌ها می‌گویند و مردم را به شبهه می‌اندازند و تعریف و توصیف می‌کنند و مردم را از حق منحرف می‌سازند. منافقان راه‌ها را آسان تلقی می‌کنند و کارها را ساده می‌پندارند، تنگناها را وسیع می‌دانند، آن‌ها جماعت شیطان می‌باشند و گرمی آتش هستند: {{متن قرآن|أُولَٰئِكَ حِزْبُ الشَّيْطَانِ ۚ أَلَا إِنَّ حِزْبَ الشَّيْطَانِ هُمُ الْخَاسِرُونَ}}<ref>تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱۶، ص۵۸؛ بحارالأنوار، ج۶۹، ص۱۷۶؛ شرح نهج البلاغه، ج۱۰، ص۱۶۳؛ نهج البلاغهًْ، ص۳۰۷</ref>


== پانویس ==
== پانویس ==
{{پانویس}}
{{پانویس}}
[[رده:قرآن و غدیر]]
[[رده:قرآن و غدیر]]
۲۲۱

ویرایش