عبدالحسین امینی: تفاوت میان نسخه‌ها

۳٬۱۸۵ بایت اضافه‌شده ،  دیروز در ‏۱۰:۴۷
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۳۲: خط ۳۲:


== آثار ==
== آثار ==
از ایشان آثاری متعددی منتشر شده است که بعضی از این آثار موجب تقدیر در جهان اسلام گردید مانند: کتاب «الغدیر» که پس از سال ۱۳۶۴ ق، که مجلدات اولیه این کتاب منتشر گردید، شخصیت علامه امینی کاملاً جهانی شد؛ حتی شیخ دحدوح امام جمعه حلب هم بر این کتاب تقریظ زد و مستبصر شد.
از ایشان آثاری متعددی در موضوع تاریخ اسلام، فقه، تفسیر و تراجم منتشر شده است که بعضی از این آثار موجب تقدیر در جهان اسلام گردید مانند: کتاب «الغدیر» که پس از سال ۱۳۶۴ ق، که مجلدات اولیه این کتاب منتشر گردید، شخصیت علامه امینی کاملاً جهانی شد؛ حتی شیخ دحدوح امام جمعه حلب هم بر این کتاب تقریظ زد و مستبصر شد.


از آثار ایشان:
از آثار ایشان:
خط ۴۷: خط ۴۷:
* سفر چهارماهه به هند، در سال ۱۳۸۰ق (جلد اول «[[ثمرات الأسفار إلی الأقطار (کتاب)|ثمرات الأسفار إلی الأقطار]]» محصول این مسافرت است)
* سفر چهارماهه به هند، در سال ۱۳۸۰ق (جلد اول «[[ثمرات الأسفار إلی الأقطار (کتاب)|ثمرات الأسفار إلی الأقطار]]» محصول این مسافرت است)
* سفر چهارماهه به سوریه، در سال ۱۳۸۴ق (جلد دوم «[[ثمرات الأسفار إلی الأقطار (کتاب)|ثمرات الأسفار إلی الأقطار]]» محصول این مسافرت است).
* سفر چهارماهه به سوریه، در سال ۱۳۸۴ق (جلد دوم «[[ثمرات الأسفار إلی الأقطار (کتاب)|ثمرات الأسفار إلی الأقطار]]» محصول این مسافرت است).
== زندگی نامه علامه امینی در آثار دیگران ==
با توجه به تلاش های علمی علامه امینی، تعدادی از نویسندگان به بیان خصوصیات شخصیت علمی این بزرگوار پرداخته و تک نگاره های را درباره ایشان تألیف نموده اند مانند:
* حماسه غدیر، نوشته محمدرضا حکیمی، نقد و تفسیری بر کتاب‌ الغدیر علامه‌ امینی است‌ و به زندگی‎نامه امینی هم پرداخته است.
* «ربع قرن مع العلامة الامینی (خاطرات)»، نوشته حسین شاکری.
* «همرهی خضر» نوشته حسین شاکری. او ۲۵ سال همراه امینی بوده و این کتاب را به فارسی نوشته است. اسم کامل کتاب، همرهی خضر (بیست و پنج سال همراه علامه امینی) است.
* «یادنامه علامه امینی» زیر نظر سید جعفر شهیدی و محمدرضا حکیمی خراسانی تدوین شده و مجموعه بیست مقاله است به قلم چهره‌های حوزوی و دانشگاهی درباره عبدالحسین امینی. شهیدی و حکیمی در ۲۸ صفحه اول این کتاب، به زندگی امینی پرداخته‌‎اند.
* «امین شریعت (یادنامه)»، ویژه‌نامه همایش رونمایی از کتاب المقاصد العلیة فی المطالب السنیة است که به کوشش جمعی از نویسندگان و از سوی بنیاد محقق طباطبایی در سال ۱۳۹۱ش در قم چاپ شده است.
* «امین زمان»، تألیف: احمد حبیب نژاد، 104 ص، مرکز پژوهش های صدا و سیما
* «دادخواه جرم تاريخ! (زمانه و كارنامه علامه اميني- صاحب‌الغدير)»، تألیف: علی ابوالحسنی،
* «علامه امینی مصلح نستوه»، نوشته علیرضا سیدکباری، حاوی زندگی‎نامه عبدالحسین امینی.
* «علامه امینی جرعه نوش غدیر»، نوشته مهدی لطفی، در ۲۵۶ صفحه چاپ شده و به زندگی علامه امینی پرداخته است.
* «یک مسافرت تاریخی»، گزارشی از سفر یک‌ماهه علامه امینی به اصفهان، با گردآوری فرهنگ نخعی چاپ شده است.
* «الحجة الأمینی طاب ثراه؛ زندگینامه‌ای تازه‌یاب از علامه امینی» را سید محمدصادق بحرالعلوم نوشته و محسن صادقی آن را تصحیح و چاپ کرده است.
* «چند نکته‌ای درباره کتاب المقاصد العلیة»، نوشته حسن انصاری.
* «سالشمار زندگانی علامه امینی»، نوشته عبدالحسین طالعی.
* «راهنمای پژوهش درباره علامه امینی و آثارش»، نوشته حمید سلیم گندمی