پرش به محتوا

طرق حدیث الغدیر (کتاب): تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۳۵: خط ۳۵:


== محتوای کتاب ==
== محتوای کتاب ==
اين كتاب در سه بخش آمده كه حديث غدير را از سه تن از بزرگان عامه و [[روایت]] آنان آورده است.
کتاب '''"طرق حدیث الغدیر"''' که در سه بخش تنظیم شده است، به روایت حدیث غدیر از سه تن از بزرگان اهل سنت پرداخته است. این سه شخصیت به شرح زیر هستند:


اين سه تن اينان اند: ابوبكر بن ابى‏ شيبه واسطى (م ۲۳۵ ق) و ابوعبداللَّه احمد بن حنبل شيبانى (م ۲۴۱ ق) و ابوبكر بن ابى ‏عاصم شيبانى (م ۲۸۷ ق).
# ابوبکر بن ابی شیبه واسطی (م ۲۳۵ ق)
# ابوعبدالله احمد بن حنبل شیبانی (م ۲۴۱ ق)
# ابوبکر بن ابی عاصم شیبانی (م ۲۸۷ ق)


در هر بخش ابتدا شرح حالى از هر كدام از اينان آمده و بعد روايات هر كدام از اين سه تن همراه با مصادر و مباحث مربوطه آورده شده كه از ابن ‏ابى ‏شيبه هشت روايت و از [[احمد بن حنبل]] ده [[روایت]] كه در پايان اين بخش از عبداللَّه بن احمد بن حنبل هم چهار روايت و از ابوبكر قطيعى دو روايت آمده و در بخش سوم از ابن‏ ابى ‏عاصم پانزده روايت آمده است. راويان [[حدیث]] در اين كتاب به روايت اين بزرگان عامه با حذف اسامى تكرارى در هر كدام جمعاً بيست و دو نفر از [[صحابه]] هستند.
* در هر بخش، ابتدا شرح حال هر یک از این بزرگان آمده است و سپس روایات آنها از حدیث غدیر همراه با مصادر و مباحث مرتبط آورده شده است.
 
* در بخش اول، ابو بکر بن ابی شیبه هشت روایت از حدیث غدیر نقل کرده است.
اين كتاب همراه با كتاب بعدى به صورت دو جلدى، نيز توسط خانه كودک مشهد به سال ۱۳۸۶ ش به چاپ رسيده است. 
* در بخش دوم، احمد بن حنبل ده روایت آورده و همچنین از عبدالله بن احمد بن حنبل چهار روایت و از ابو بکر قتیعی دو روایت نیز آمده است.
 
* در بخش سوم، از ابو بکر بن ابی عاصم پانزده روایت از حدیث غدیر نقل شده است.
همچنين سه كتاب ديگر از آقاى امير تقدمى (معصومى) در غدير است كه به نام ‏هاى «طرق حديث الغدير برواية الحافظ أبى‏ القاسم...» و «نور الأمير فى تثبيت خطبة الغدير» و «[[حدیث الولایة]]» است.  


== منبع ==
== منبع ==
دانشنامه غدیر،جلد ۱۴،صفحه ۳۹۶.
دانشنامه غدیر،جلد ۱۴،صفحه ۳۹۶.
[[رده:میراث مکتوب غدیر]]
[[رده:میراث مکتوب غدیر]]