پرش به محتوا

آيات «یا ایها الذين آمنوا» و غدیر: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
آيات «یا ایها الذين آمنوا» آیاتی پرتکرار در قرآن که مخاطب اولیه آنها از سوی پیامبر صلی الله علیه و آله امیرالمؤمنین علیه السلام برشمرده شده است.  
'''آیه «يا اَيُّهَا الّذينَ آمَنُوا»''' در آیاتی مختلف قرآن که در [[خطبه غدیر]] از سوی پیامبر صلی الله علیه و آله مخاطب اصلی آن امیرالمؤمنین علیه السلام دانسته شده است.


پيامبر صلى الله عليه و آله در قسمتی از بخش چهارم خطبه غدير بيش از ۹۰ مورد خطاب {{قرآن|يا اَيُّهَا الّذينَ آمَنُوا|ترجمه=ای کسانی که ایمان آورده‌اید}} را كه در قرآن آمده مطرح كرد.
در قسمتی از بخش پنجم [[خطبه غدیر]]، پيامبر صلى الله عليه و آله مدح قرآنى بسيار بلندى درباره مولاى منصوب در غدير بر زبان آورد، كه كتاب آسمانى را يکپارچه به اميرالمؤمنين ‏عليه السلام مرتبط ساخت و اين مهم را در چهار مرحله بيان فرمود:


او على‏ عليه السلام را پیشوای ايمان‌آورندگان و اميرمؤمنان دانست و فرمود: خداوند در قرآن «ایمان‌آورندگان» را مورد خطاب قرار نداده مگر آنكه با او آغاز كرده است: {{متن عربی|وَ لا خاطَبَ اللَّهُ الَّذينَ آمَنُوا اِلاّ بَدَأَ بِهِ|ترجمه=و هيچ‌گاه خداوند مؤمنان را مورد خطاب قرار نداده، مگر آنكه ابتدا او مخاطب بوده است}}.<ref>سخنرانى استثنائى غدير، ص۱۷۹-۱۸۶.</ref>
* ابتدا على‏ عليه السلام را عزيزترين و نزديک‏‌ترين شخص نزد خود معرفى كرد.
* سپس تصریح کرد «خداى عزوجل و من از او راضى هستيم».
* آنگاه همه موارد آيات رضايت در قرآن را درباره على‏ عليه السلام دانست و فرمود: «هيچ آيه رضايتى در قرآن نازل نشده مگر درباره او». اين‌گونه به مردم فهمانيد كه جانشينش كسى است كه رضايت خدا و پیامبر از او ضمانت شده است.
* در مرحله بعد بيش از ۹۰ مورد خطاب {{قرآن|يا اَيُّهَا الّذينَ آمَنُوا|ترجمه=ای کسانی که ایمان آوردید}} در قرآن را مطرح كرد و على‏ عليه السلام را سردسته ايمان‌آورندگان و اميرالمؤمنين دانست و فرمود: خداوند در قرآن  {{قرآن|الّذينَ آمَنُوا}} را مورد خطاب قرار نداده مگر آنكه با او آغاز كرده است.<ref>واقعه قرآنى غدير، ص۹۲.</ref>


== پانویس ==
== پانویس ==
خط ۱۰: خط ۱۳:
==منابع==
==منابع==
{{منابع}}
{{منابع}}
* '''سخنرانی استثنائی غدیر'''؛ محمدباقر انصاری، قم: انتشارات دلیل ما، ۱۳۸۶ش.
* '''واقعه قرآنی غدیر: گزارش سفر یک‌ماهه پیامبر برای اعلان ولایت در سایه آیات قرآنی'''؛ محمدباقر انصاری، قم: انتشارات دلیل ما، ۱۳۸۶ش.
{{پایان منابع}}
{{پایان منابع}}
[[رده:قرآن و غدیر]]
[[رده:آيات مربوط به معرفى مقام امامت و ولايت]]