نور الدین حلبی: تفاوت میان نسخه‌ها

۱۰۱ بایت اضافه‌شده ،  ‏۲۱ دسامبر ۲۰۲۱
اتمام عنوان علی بن ابراهیم حلبی (نورالدین، شافعی)
(صفحه‌ای تازه حاوی «== احتجاج اميرالمؤمنين ‏عليه السلام در رحبه كوفه و اشكال حلبى<ref>چكيده عبقات...» ایجاد کرد)
 
(اتمام عنوان علی بن ابراهیم حلبی (نورالدین، شافعی))
خط ۲۹: خط ۲۹:


در اينجا به بعضى از روايات شيعه اماميه كه در بردارنده مناشده امام‏عليه السلام با ابوبكر و اصحاب شورى به حديث غدير است اشاره مى‏كنيم:
در اينجا به بعضى از روايات شيعه اماميه كه در بردارنده مناشده امام‏عليه السلام با ابوبكر و اصحاب شورى به حديث غدير است اشاره مى‏كنيم:




خط ۱۱۹: خط ۱۲۰:


== روايت حديث غدير<ref>چكيده عبقات الانوار (حديث غدير): ص ۲۸۸.</ref> ==
== روايت حديث غدير<ref>چكيده عبقات الانوار (حديث غدير): ص ۲۸۸.</ref> ==
يكى از بزرگان [[اهل‏ سنت]] كه حديث غدير را نقل كرده نورالدين حلبى است. حلبى در «انسان العيون فى سيرة الأمين و المأمون» حديث غدير را به نقل از طَبَرانى در «المعجم الكبير» و ذهبى و ديگران در چند مورد و از ۳۰ يا ۱۶ و يا ۱۲ تن از صحابه روايت كرده، و گفته است: اين حديث صحيح است و با اسانيد صحيح و حسن وارد شده، و سخن كسانى كه بر صحت آن خرده گرفته ‏اند قابل اعتنا نيست؛ مانند ابوداوود و ابوحاتِم رازى. همچنين به ماجراى احتجاج اميرالمؤمنين‏ عليه السلام در رحبه كوفه نيز اشاره كرده است.××× 2 انسان العيون فى سيرة الأمين و المأمون: ج 3 ص 336. ××× محبّى××× 3 خلاصة الأثر: ج 3 ص 122. ×××: او را بسيار ستوده و از علم او تعريف كرده است.
يكى از بزرگان [[اهل‏ سنت]] كه حديث غدير را نقل كرده نورالدين حلبى است. حلبى در «انسان العيون فى سيرة الأمين و المأمون» حديث غدير را به نقل از طَبَرانى در «المعجم الكبير» و ذهبى و ديگران در چند مورد و از ۳۰ يا ۱۶ و يا ۱۲ تن از صحابه روايت كرده، و گفته است: اين حديث صحيح است و با اسانيد صحيح و حسن وارد شده، و سخن كسانى كه بر صحت آن خرده گرفته ‏اند قابل اعتنا نيست؛ مانند ابوداوود و ابوحاتِم رازى. همچنين به ماجراى احتجاج اميرالمؤمنين‏ عليه السلام در رحبه كوفه نيز اشاره كرده است.<ref>انسان العيون فى سيرة الأمين و المأمون: ج ۳ ص ۳۳۶.</ref> محبّى<ref>خلاصة الأثر: ج ۳ ص ۱۲۲.</ref>: او را بسيار ستوده و از علم او تعريف كرده است.
 


4.  نقل ماجراى حارث فهرى××× 4 چكيده عبقات الانوار )حديث غدير( : ص 499. ×××
== نقل ماجراى حارث فهرى<ref>چكيده عبقات الانوار (حديث غدير): ص ۴۹۹.</ref> ==
از جمله دلايل قطعى بر [[دلالت حدیث غدیر]] بر امامت اميرالمؤمنين ‏عليه السلام، ماجراى [[حارث بن نعمان فهری|حارث فهری]] و عذاب الهی با [[حارث بن نعمان فهری|سنگ آسمانی]] و نزول آياتى از سوره معارج است. اين ماجرا را شمارى از بزرگان [[اهل ‏سنت]] نقل كرده ‏اند، كه از جمله آنان على بن ابراهيم حلبى، نورالدين (ت ۹۷۵ -  م ۱۰۴۴ ق) است. حلبى در كتاب سيره خود به نام «إنسان العيون فى سيرة النبى المأمون ‏صلى الله عليه وآله» خبر نزول آيات آغازين سوره معارج درباره حارث بن نعمان و ترديد او نسبت به حديث غدير را روايت كرده است.<ref>السيرة الحلبيّة: ج ۳ ص ۳۳۷.</ref> عبدالله بن حجازى شرقاوى و محبّى<ref>التحفة البهيّة فى طبقات الشافعية (مخطوط). خلاصة الاثر: ج ۳ ص ۱۲۲.</ref>: او را توثيق كرده و ستوده ‏اند.


  از جمله دلايل قطعى بر دلالت حديث غدير بر امامت اميرالمؤمنين‏عليه السلام، ماجراى حارث فهرى و عذاب الهى با سنگ آسمانى و نزول آياتى از سوره معارج است. اين ماجرا را شمارى از بزرگان اهل‏سنت نقل كرده‏اند، كه از جمله آنان على بن ابراهيم حلبى، نورالدين )ت 975 -  م 1044 ق( است. حلبى در كتاب سيره خود به نام »إنسان العيون فى سيرة النبى المأمون‏صلى الله عليه وآله« خبر نزول آيات آغازين سوره معارج درباره حارث بن نعمان و ترديد او نسبت به حديث غدير را روايت كرده است.××× 5 السيرة الحلبيّة: ج 3 ص 337. ××× عبداللَّه بن حجازى شرقاوى و محبّى××× 6 التحفة البهيّة فى طبقات الشافعية )مخطوط( . خلاصة الاثر: ج 3 ص 122. ×××: او را توثيق كرده و ستوده‏اند.
== پانویس ==