عبدالعزیز طباطبایی: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
(صفحه‌ای تازه حاوی «== كتابشناسى مستقل غدير<ref>غدير در آئينه كتاب: ص ۴۰. چهارده قرن با غدير: ص ۱۴۴.</re...» ایجاد کرد)
 
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۳۶: خط ۳۶:
«على ضفاف الغدير» شامل بخش ‏هاى زير است: الصحابة، التابعين، الرواة و العلماء و الحفّاظ حتى نهاية القرن الرابع‏عشر و بداية القرن الخامس ‏عشر.
«على ضفاف الغدير» شامل بخش ‏هاى زير است: الصحابة، التابعين، الرواة و العلماء و الحفّاظ حتى نهاية القرن الرابع‏عشر و بداية القرن الخامس ‏عشر.


=== ۲. «الغدير فى التراث الاسلامى» ===
اين كتاب شامل فهرستواره‏اى است براى آنچه از قرن دوم تا قرن حاضر درباره غدير نوشته شده است. اين كتاب‏ها بر اساس تاريخ تأليف همراه با معرفى كتاب و شرح حال نويسنده مرتب شده، و شامل كتاب ‏هاى عربى، فارسى، تركى، و اردو از نويسندگان امامى، زيدى، اسماعيلى، سنى و مسيحى است. اين كتاب تا كنون دو بار به چاپ رسيده است: يک بار در بيروت توسط «دار المورخ العربى» و يک بار در ايران توسط انتشارات «الهادى».


2-  »الغدير فى التراث الاسلامى«
محقق طباطبايى در كتاب خود «مستدرک الذريعة» (نسخه مخطوطه)، درباره اين كتاب مى ‏نويسد: مجله «تراثنا» -  كه توسط مؤسسه آل‏ البيت ‏عليهم السلام در قم منتشر مى‏ شود -  به مناسب كنگره بزرگى كه به دستور مرحوم خوبى در لندن به مناسبت عيد غدير بر پا شد، اقدام به نشر ويژه ‏نامه غدير نمود. از من خواستند تا مقاله‏ اى درباره كتاب‏ هاى نوشته شده درباره غدير بنويسم. در حدود صد و بيست و پنج كتاب معرفى شد، و مقاله در آن ويژه ‏نامه (شماره 21 تراشنا ذوالحجه 1410 ق) با نام «الغدير فى التراث الاسلامى» به چاپ رسيد.
 
اين كتاب شامل فهرستواره‏اى است براى آنچه از قرن دوم تا قرن حاضر درباره غدير نوشته شده است. اين كتاب‏ها بر اساس تاريخ تأليف همراه با معرفى كتاب و شرح حال نويسنده مرتب شده، و شامل كتاب‏هاى عربى، فارسى، تركى، و اردو از نويسندگان امامى، زيدى، اسماعيلى، سنى و مسيحى است. اين كتاب تا كنون دو بار به چاپ رسيده است: يك بار در بيروت توسط »دار المورخ العربى« و يك بار در ايران توسط انتشارات »الهادى« .
 
 
محقق طباطبايى در كتاب خود »مستدرك الذريعة« )نسخه مخطوطه( ، درباره اين كتاب مى‏نويسد: مجله »تراثنا« -  كه توسط مؤسسه آل‏البيت‏عليهم السلام در قم منتشر مى‏شود -  به مناسب كنگره بزرگى كه به دستور مرحوم خوبى در لندن به مناسبت عيد غدير بر پا شد، اقدام به نشر ويژه‏نامه غدير نمود. از من خواستند تا مقاله‏اى درباره كتاب‏هاى نوشته شده درباره غدير بنويسم. در حدود صد و بيست و پنج كتاب معرفى شد، و مقاله در آن ويژه‏نامه )شماره 21 تراشنا ذوالحجه 1410 ق( با نام »الغدير فى التراث الاسلامى« به چاپ رسيد.