سیر صعودی نفاق در آغاز اسلام: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی غدیر
(صفحه‌ای تازه حاوی «سير صعودى نفاق در آغاز اسلام××× 3 غدير در قرآن: ج 2 ص 122  - 121. ×××   »صحيفه« به م...» ایجاد کرد)
 
 
(۴ نسخهٔ میانیِ ایجادشده توسط همین کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
سير صعودى نفاق در آغاز اسلام××× 3 غدير در قرآن: ج 2 ص 122  - 121. ×××
== سير صعودى نفاق در آغاز اسلام<ref>غدير در قرآن: ج ۲ ص ۱۲۱  - ۱۲۲.</ref> ==
«صحيفه» به معناى نوشته است، و «[[صحیفه ملعونه]]» اولين و اساسى‏ ترين پيمان نامه ‏اى بود كه بر ضد [[جانشین|خلافت]] و [[امامت]] [[امیرالمؤمنین علی علیه السلام|امیرالمؤمنین‏ علیه السلام]] امضا شد.


  »صحيفه« به معناى نوشته است، و »صحيفه ملعونه« اولين و اساسى‏ترين پيمان نامه‏اى بود كه بر ضد خلافت و امامت اميرالمؤمنين‏عليه السلام امضا شد. خط فكرى اين پيمان‏نامه از روزهاى آغازين ظهور اسلام در مكه نشأت گرفت و عده‏اى با نيت‏هاى سوء و با طمع در آينده جامعه اسلامى به پيامبرصلى الله عليه وآله گرويدند و از همان روز فكرهاى دور و درازى را در سر مى‏پروراندند و دائماً موقعيت‏ها را زير نظر داشتند.
خط فكرى اين پيمان‏ نامه از روزهاى آغازين ظهور [[اسلام]] در مكه نشأت گرفت و عده ‏اى با نيت‏ هاى سوء و با طمع در آينده جامعه اسلامى به [[حضرت محمّد صلی الله علیه و آله|پيامبر صلی الله علیه و آله]] گرويدند و از همان روز فكرهاى دور و درازى را در سر مى‏ پروراندند و دائماً موقعيت‏ ها را زير نظر داشتند.


در اين باره احمد بن اسحاق قمى اين سؤال را از محضر بقية الله الاعظم ارواحنا فداه پرسيد:


در اين باره احمد بن اسحاق قمى اين سؤال را از محضر بقيةاللَّه الاعظم ارواحنا فداه پرسيد: آيا اولى و دومى به اختيار خود مسلمان شدند يا به اجبار؟ و آن حضرت فرمود: آنان از روى طمع اسلام را پذيرفتند.××× 4 دلائل الامامة: ص 516 . بحار الانوار: ج 52 ص 86 . ×××
آيا اولى و دومى به اختيار خود مسلمان شدند يا به اجبار؟ و آن حضرت فرمود: آنان از روى طمع اسلام را پذيرفتند.<ref>دلائل الامامة: ص ۵۱۶ . بحار الانوار: ج ۵۲ ص ۸۶ .</ref>


هر روز كه اسلام پيروزى ‏هاى جديدى به دست مى ‏آورد، انبوهى از مردم دين جديد را مى‏ پذيرفتند. در ميان آنان دو رويان هم بودند كه در ظاهر اسلام مى‏ آوردند.


هر روز كه اسلام پيروزى‏هاى جديدى به دست مى‏آورد، انبوهى از مردم دين جديد را مى‏پذيرفتند. در ميان آنان دورويان هم بودند كه در ظاهر اسلام مى‏آوردند.
آن دو نفر مخفيانه ارتباط خود را با [[منافقین]] قوى كردند و بدين گونه در موارد متعددى در فرامين پيامبر صلى الله عليه و آله و نظام جامعه‏ اى كه پيامبر صلى الله عليه و آله ساخته بود كارشكنى مى‏ كردند.


آن دو نفر مخفيانه ارتباط خود را با منافقين قوى كردند و بدين گونه در موارد متعددى در فرامين پيامبرصلى الله عليه وآله و نظام جامعه‏اى كه پيامبرصلى الله عليه وآله ساخته بود كارشكنى مى‏كردند.
هر چه به سال‏ هاى آخر عمر حضرت نزديک‏ تر مى‏ شد عده منافقين بيشتر و اقدامات آنان علنى ‏تر مى ‏گشت و خطر آنان جدى ‏تر احساس مى‏ شد، تا آن جا كه اكثر آيات مربوط به منافقين در سال ‏هاى اخير حيات حضرت نازل شده است.<ref>بحار الانوار: ج ۲۲، و نيز به سوره هاى آل عمران، نساء، مائده، انفال، توبه، عنكبوت، احزاب، محمد صلى الله عليه و آله، فتح، مجادله، حديد، منافقين، و حشر مراجعه شود.</ref>


 
== پانویس ==
هر چه به سال‏هاى آخر عمر حضرت نزديك‏تر مى‏شد عده منافقين بيشتر و اقدامات آنان علنى‏تر مى‏گشت و خطر آنان جدى‏تر احساس مى‏شد، تا آنجا كه اكثر آيات مربوط به منافقين در سال‏هاى اخير حيات حضرت نازل شده است.××× 1 بحار الانوار: ج 22، و نيز به سوره‏هاى آل عمران، نساء، مائده، انفال، توبه، عنكبوت، احزاب، محمدصلى الله عليه وآله، فتح، مجادله، حديد، منافقين، و حشر مراجعه شود. ×××

نسخهٔ کنونی تا ‏۸ ژانویهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۱۰:۴۵

سير صعودى نفاق در آغاز اسلام[۱]

«صحيفه» به معناى نوشته است، و «صحیفه ملعونه» اولين و اساسى‏ ترين پيمان نامه ‏اى بود كه بر ضد خلافت و امامت امیرالمؤمنین‏ علیه السلام امضا شد.

خط فكرى اين پيمان‏ نامه از روزهاى آغازين ظهور اسلام در مكه نشأت گرفت و عده ‏اى با نيت‏ هاى سوء و با طمع در آينده جامعه اسلامى به پيامبر صلی الله علیه و آله گرويدند و از همان روز فكرهاى دور و درازى را در سر مى‏ پروراندند و دائماً موقعيت‏ ها را زير نظر داشتند.

در اين باره احمد بن اسحاق قمى اين سؤال را از محضر بقية الله الاعظم ارواحنا فداه پرسيد:

آيا اولى و دومى به اختيار خود مسلمان شدند يا به اجبار؟ و آن حضرت فرمود: آنان از روى طمع اسلام را پذيرفتند.[۲]

هر روز كه اسلام پيروزى ‏هاى جديدى به دست مى ‏آورد، انبوهى از مردم دين جديد را مى‏ پذيرفتند. در ميان آنان دو رويان هم بودند كه در ظاهر اسلام مى‏ آوردند.

آن دو نفر مخفيانه ارتباط خود را با منافقین قوى كردند و بدين گونه در موارد متعددى در فرامين پيامبر صلى الله عليه و آله و نظام جامعه‏ اى كه پيامبر صلى الله عليه و آله ساخته بود كارشكنى مى‏ كردند.

هر چه به سال‏ هاى آخر عمر حضرت نزديک‏ تر مى‏ شد عده منافقين بيشتر و اقدامات آنان علنى ‏تر مى ‏گشت و خطر آنان جدى ‏تر احساس مى‏ شد، تا آن جا كه اكثر آيات مربوط به منافقين در سال ‏هاى اخير حيات حضرت نازل شده است.[۳]

پانویس

  1. غدير در قرآن: ج ۲ ص ۱۲۱  - ۱۲۲.
  2. دلائل الامامة: ص ۵۱۶ . بحار الانوار: ج ۵۲ ص ۸۶ .
  3. بحار الانوار: ج ۲۲، و نيز به سوره هاى آل عمران، نساء، مائده، انفال، توبه، عنكبوت، احزاب، محمد صلى الله عليه و آله، فتح، مجادله، حديد، منافقين، و حشر مراجعه شود.