حدیث قرطاس
حديث قرطاس××× 2 واقعه قرآنى غدير: ص 206. ×××
در روزهاى آخر عمر پيامبرصلى الله عليه وآله پس از مسموميت، پس از ماجراى تخلف منافقين از لشكر اسامه و فتنه نماز جماعت ابوبكر و آمدن پيامبرصلى الله عليه وآله به مسجد و بيان حديث ثقلين، حضرت از منبر پايين آمد و به منزل رفت.
ابوبكر و همراهانش هم ديگر به چشم مردم ديده نشدند تا در ساعات آخر عمر پيامبرصلى الله عليه وآله بار ديگر عمر و همدستانش در خانه عايشه كنار بستر پيامبرصلى الله عليه وآله خود را حاضر ساختند.
در آن لحظات فتنه ديگرى از منافقين به وقوع پيوست و خير عظيمى را از دست همه مسلمانان گرفت. پيامبرصلى الله عليه وآله فرمود: »كتفى بياوريد تا براى شما چيزى بنويسم كه بعد از من هرگز گمراه نشويد و اختلاف نكنيد« .
عمر و همراهانش سر و صدا به راه انداختند و در اين ميان عمر گفت: »آوردن كتف را رها كنيد، پيامبر هذيان مىگويد«!! پيامبرصلى الله عليه وآله از اين سخن عمر غضب كرده فرمود: »مىبينم در حالى كه من زنده هستم با من مخالفت مىكنيد! پس بعد از مرگ من چه خواهيد كرد«؟!
حضرت نوشتن كتف را رها كرد و مردم و آن منافقين برخاسته از حضور پيامبرصلى الله عليه وآله رفتند و اميرالمؤمنين و حضرت زهرا و امام حسن و امام حسينعليهم السلام ماندند، و به اشاره اميرالمؤمنينعليه السلام سلمان و ابوذر و مقداد نيز نرفتند.
پيامبرصلى الله عليه وآله فرمود: »برادرم، نشنيدى دشمن خدا چه گفت؟ جبرئيل كمى قبل از اين بر من نازل شد و به من خبر داد كه او سامرى اين امت و رفيقش )ابوبكر( گوساله آن است. همچنين جبرئيل به من دستور داد بنويسم آنچه مىخواستم در كتف بنويسم و اين سه نفر را بر آن شاهد بگيرم. برايم ورقهاى بياوريد« .
براى پيامبرصلى الله عليه وآله ورقهاى آوردند، و آن حضرت نام دوازده امام هدايت كننده بعد از خود را يكى يكى املا فرمود و اميرالمؤمنين علىعليه السلام به دست خويش آن را نوشت. حضرت در توصيف حضرت مهدىعليه السلام پر شدن زمين از عدالت را پس از ظلم و جور ذكر كرد، و اين در واقع خلاصهاى از غدير بود كه در اين سند ابدى ثبت شد. آنگاه فرمود:
من شما را شاهد مىگيرم كه برادرم و وزيرم و وارثم و خليفهام در امتم على بن ابىطالبعليه السلام است، و سپس حسن و بعد حسين و بعد از آنان نُه نفر از فرزندان حسينعليهم السلام هستند.
سپس فرمود: »من خواستم اين را بنويسم و سپس آن را به مسجد ببرم و عموم مردم را دعوت كنم و آن را برايشان بخوانم و آنان را شاهد بگيرم« .
اين گونه بود كه يك بار در غدير، و بار ديگر در خانه پيامبر اكرمصلى الله عليه وآله سند كتبى غدير نوشته شد. در واقع آن اتمام حجت عظيم كه از فراز منبر غدير انجام گرفته بود، يك بار ديگر به صورت مكتوب حجت را بر همه مردم تمام كرد. مىتوان گفت كه اين گونه غدير از روز 25 ذىالقعدة در مدينه آغاز شد و تا روز رحلت پيامبرصلى الله عليه وآله ادامه يافت.××× 1 كتاب سليم: احاديث 49 27 11. ×××