آيه ۴۹ اعراف و غدیر

از ویکی غدیر
نسخهٔ تاریخ ‏۱۶ دسامبر ۲۰۲۴، ساعت ۱۰:۱۰ توسط Shamloo (بحث | مشارکت‌ها)
آيه ۴۹ اعراف و غدیر
آيه ۴۹ اعراف و غدیر
مشخصات آیه
نام سورهاعراف
شماره آیه۴۹
جزء۸
محتوای آیه
مکان نزولمکه
ترتیل آیه
ترجمه صوتی


آیه ۴۹ سوره اعراف از جمله آیاتی است که در جریان غدیر مورد استدلال پیامبر صلی الله علیه و آله قرار گرفته است. برخی محققان بستر استفاده از این آیه را چنین ترسیم کرده‌اند:[۱]

پس از اعتراض حارث بن نعمان فهرى در غدير به امر امامت و ولايت اميرالمؤمنين ‏عليه السلام و نزول سنگ آسمانى بر او[۲] و صدور مطالبی از پيامبر صلى الله عليه و آله در اين باره، حضرت خطاب به جمعيت فرمود: آيا با چشم خود ديديد؛ گفتند: آرى. فرمود: آيا با گوش خود شنيديد؛ گفتند: آرى. فرمود: «خوشا به حال كسى كه على را دوست بدارد و واى به حال كسى كه با او دشمنى كند. گويا على و شيعيانش را مى‌بينم كه در روز قيامت سوار بر شترانى به‌طرف باغ‌هاى بهشت برده مى‌شوند، در حالى كه چهره‏‌هايشان جوان و تاج بر سر دارند و سرمه‌كشيده‌‏اند».

حضرت در ادامه سخنانش به قسمتی از آيه ۴۹ سوره اعراف اشاره كرد: پرونده:Ra bracket.png ادْخُلُوا الْجَنَّةَ لا خَوْفٌ عَلَيْكُمْ وَ لا اَنْتُمْ تَحْزَنُونَ؛ ترسى بر آنان نيست و محزون نمى‌شوند La bracket.png. در ادامه به آیه ۷۲ سوره توبه اشاره کرد.[۳]

پانویس

  1. چهارده قرن با غدير، ص۲۵؛ واقعه قرآنى غدير، ص۱۵۳؛ اسرار غدير، ص۶۰.
  2. بحارالانوار، ج۳۷، ص۱۳۶؛ بحارالانوار، ج۳۷، ص۱۶۲-۱۶۳.
  3. بحارالانوار، ج۳۷، ص۱۶۷؛ عوالم العلوم، ج۲/۱۵، ص ۱۴۴،۱۲۹،۵۷،۵۶؛ الغدير، ج۱، ص۱۹۳.

منابع

  • اسرار غدیر؛ محمدباقر انصاری، تهران: نشر تک، ۱۳۸۴ش.
  • بحارالانوار الجامعة لدرر اخبار الائمة الاطهار؛ محمدباقر بن محمدتقی مجلسی، بیروت: دار إحياء التراث العربی، ۱۴۰۳ق.
  • چهارده قرن با غدير (اتمام حجت‌ها، بحث‌های علمی، مناظرات، ميراث مکتوب، شعر و ادب، يادگارها و يادبودها)؛ محمدباقر انصاری،‌‌ قم: انتشارات دلیل ما، ۱۳۷۹ش.
  • واقعه قرآنی غدیر: گزارش سفر یک‌ماهه پیامبر برای اعلان ولایت در سایه آیات قرآنی؛ محمدباقر انصاری، قم: انتشارات دلیل ما، ۱۳۸۶ش.