انکار ولایت

از ویکی غدیر

انكار ولايت××× 4 اسرار غدير: ص 26. سخنرانى استثنائى غدير: ص 170  - 157. ×××

  پيامبر خداصلى الله عليه وآله با در نظر گرفتن آينده دين الهى كه تا آخرين روز دنيا ادامه آن است، و با توجه به دامنه وسيع مسلمين در حد جهانى، جانشينان خود تا روز قيامت -  يعنى دوازده امام معصوم‏عليهم السلام -  را در يك خطابه رسمى به جهانيان معرفى فرمودند.


بنا بر اين اگر اكثريت اجتماع آن روزِ مسلمين، كلام پيامبرِ دلسوز خود را كنار گذاردند وخلافتِ بلا فصل اميرالمؤمنين‏عليه السلام را قبول نكردند، ولى بسيارى از افراد نسل‏هاى بعدى مسلمانان وصى واقعى پيامبرشان را شناختند كه اين بالاترين هدف از »غدير« بود.


اگر چه منافقين به تصميمات خود جامه عمل پوشاندند، ولى همان نورِ »غدير« است كه پس از پانزده قرن، رقم ميلياردىِ شيعيان و محبين اهل‏بيت‏عليهم السلام را در طول تاريخ و در پهنه جهان در هر زمانى باقى گذارده است، و نور ولايت را همچنان در مناطق مختلف دنيا درخشنده و تابناك حفظ كرده است.


همچنين اگر گروه‏هايى از مسلمين در طول زمان‏ها همچنان در مقابل جانشينان حقيقى پيامبرشان سر تعظيم فرود نياورده و نمى‏آورند، ولى جمع عظيم شيعيان در طول تاريخ فقط على بن ابى‏طالب‏عليه السلام و يازده فرزند او را جانشينان پيامبر اكرم‏صلى الله عليه وآله مى‏دانند.


با اين مقدمه پيداست كه خطبه غدير براى عده‏اى محدود و زمانى معين بيان نشده است، بلكه همانطور كه خود پيامبرصلى الله عليه وآله در غدير فرموده بايد حاضران به غائبان، شهرنشينان به روستائيان، پدران به فرزندان تا روز قيامت اين خبر را برسانند و همه در ابلاغ اين پيام انجام وظيفه كنند.


وقتى پيامبرصلى الله عليه وآله حجت را بر مردم تمام كرد، اين مردم‏اند كه راه بهشت يا دوزخ را انتخاب مى‏كنند، و پذيرفتن يا نپذيرفتن آنان امتحان الهى است.


امام رضاعليه السلام در اين باره مى‏فرمايد: »مَثَلُ الْمُؤْمِنِينَ فى قَبُولِهِمْ وِلاءَ أَميرِالْمُؤْمِنينَ عَلَيْهِ‏السَّلامُ فى يَوْمِ غَديرِ خُمٍّ كَمَثَلِ الْمَلائِكَةِ فى سُجُودِهِمْ لِآدَمَ، وَ مَثَلُ مَنْ أَبى وِلايَةَ أَميرِالْمُؤْمِنينَ عَلَيْهِ‏السَّلامُ يَوْمَ الْغَديرِ مَثَلُ إِبْليسَ« :

»مَثل مؤمنين در قبول ولايت اميرالمؤمنين‏عليه السلام در روز غدير خم مَثَل ملائكه در سجودشان مقابل حضرت آدم‏عليه السلام است، و مَثل كسانى كه در روز غدير از ولايت اميرالمؤمنين‏عليه السلام سرباز زدند مَثل شيطان است« .××× 1 عوالم العلوم: ج 3  / 15 ص 224. ×××


با اين مختصر، تصويرى از جوّ حاكم بر جامعه اسلامى و شرايطى كه واقعه »غدير« در آن صورت گرفت و اهدافى  كه از آن در نظر بود، روشن گرديد.


همچنين پيامبرصلى الله عليه وآله در فرازى از بخش سوم خطبه غدير و پس از بيان فضائل اميرالمؤمنين‏عليه السلام، با لحنى شديد منكرين ولايت على‏عليه السلام را هدف قرار داده، پذيرفته نشدن ابدى آنان را به درگاه الهى و عذاب دائمى آنان را يادآور شد و آنان را با كافران برابر دانست و در اين باره آيه 8 سوره طلاق: »... وَ عَذَّبْناها عَذاباً نُكْراً« ، و آيه 87 سوره كهف: »فَاَمّا مَنْ ظَلَمَ فَسَوْفَ نُعَذِّبُهُ عَذاباً نُكْراً« ، و آيه 24 سوره بقره: »فَاتَّقُوا النّارَ الَّتى وَقُودُهَا النّاسُ وَ الْحِجارَةُ اُعِدَّتْ لِلْكافِرينَ« را در كلام خود تضمين فرمود.


مَعاشِرَ النّاسِ، اِنَّهُ اِمامٌ مِنَ اللَّهِ، وَ لَنْ يَتُوبَ اللَّهُ عَلى اَحَدٍ اَنْكَرَ وِلايَتَهُ وَ لَنْ يَغْفِرَ لَهُ، حَتْماً عَلَى اللَّهِ اَنْ يَفْعَلَ ذلِكَ بِمَنْ خالَفَ اَمْرَهُ وَ اَنْ يُعَذِّبَهُ عَذاباً نُكْراً اَبَدَ الْآبادِ وَ دَهْرَ الدُّهُورِ. فَاحْذَرُوا اَنْ تُخالِفُوهُ، فَتَصْلُوا ناراً وَقُودُهَا النّاسُ وَ الْحِجارَةُ اُعِدَّتْ لِلْكافِرينَ:


اى مردم، او از طرف خداوند امام است، و هر كس ولايت او را انكار كند خداوند هرگز توبه‏اش را نمى‏پذيرد و او را نمى‏بخشد. حتمى است بر خداوند كه با كسى كه با او مخالفت نمايد چنين كند و او را به عذابى شديد تا ابديت و تا آخر روزگار معذب نمايد. پس بپرهيزيد از اينكه با او مخالفت كنيد و گرفتار آتشى شويد كه آتشگيره آن مردم و سنگ‏ها هستند و براى كافران آماده شده است.