هدیه دادن به مؤمنین
هديه فرستادن در ايجاد محبت ميان مؤمنان نقش به سزايى دارد.
از نامهاى روز غدير نيز «يوم الحباء و العطية» است. هديه باعث زيادى محبت و از بين رفتن كينه ها و شدت الفت بين مؤمنين مى شود.
قال على عليه السلام: «وهبوا لإخوانكم و عيالكم من فضله:[۱] در اين روز از فضل خداوند به برادران و عيال خود ببخشيد. در هيچ روزى از سال به اندازه اين عيد اسلامى و شيعى تأكيد بر هديه دادن به برادران دينى و نزديكان، بالأخص اهل و عيال و فرزندان نشده است.
در اين روز نثار حضرت فاطمه عليها السلام را كه در شب زفاف آن حضرت در سدرةالمنتهى از درخت طوبى نثار كردند، ملائكه براى يكديگر به هديه می فرستند.
حضرت امام صادق عليه السلام فرموده است: تهادوا تحابّوا. فان الهدية تذهب بالضعائن:[۲] به هم هديه دهيد تا همديگر را دوست داشته باشيد. همانا هديه كينه ها را از بين مى برد.
ارزشمندترين هديه در روز غدير، هديه اى است كه براى پيشوايان معصوم عليهم السلام و به خصوص حضرت بقيةاللَّه الاعظم عليه السلام فرستاده شود. البته بايد دانست كه امام عليه السلام هيچ گونه نيازى به آفريدهاى از آفريدگان ندارد، و تمام خلائق با تمام دارايى هايشان در پيشگاه امام عليه السلام ناچيز اند.
حضرت امام صادق عليه السلام فرموده است:
من زعم ان الامام يحتاج الى ما فى ايدى الناس فهو كافر. انما الناس يحتاجون ان يقبل منهم الامام..: [۳]هر كس گمان كند كه امام به آنچه در دست مردم است نيازمند مىباشد كافر است، بلكه مردم محتاج آن هستند تا امام عليه السلام چيزى از ايشان بپذيرد.
مؤمن مى تواند هر روز به گونه هاى مختلف به پيشگاه امام زمانش هديه بفرستد؛ مانند ثواب: ذكر صلوات، خواندن سورههايى از قرآن، نمازهاى مستحبى، زيارتها و كارهاى مستحب فراوان ديگر، و همچنين دعاهاى فراوان براى سلامتى و تعجيل در فرج حضرتش.
قال الفياض بن محمد بن عمر الطوسى: حضرت مجلس مولانا على بن موسى الرضاعليه السلام فى يوم الغدير، و بحضرته جماعة من خواصه، قد احتبسهم عنده للافطار معه، و البسهم الصلاة و الكسوة حتى الخواتيم و النعال[۴]:
فياض نقل مى كند كه در روز غدير نزد حضرت رضاعليه السلام بودم. حضرت عدهاى از ياران خاص خويش را براى افطار نگاه داشت، و به ايشان صله و لباس و انگشتر و كفش داد.