پرش به محتوا

شبهات: تفاوت میان نسخه‌ها

۴٬۵۸۰ بایت اضافه‌شده ،  ‏۱۹ دسامبر ۲۰۲۱
خط ۱۰۳: خط ۱۰۳:


   براى توضيح بيشتر مراجعه شود به عنوان: حديث غدير، و عنوان: دلالت حديث غدير، و عنوان: سند حديث غدير.
   براى توضيح بيشتر مراجعه شود به عنوان: حديث غدير، و عنوان: دلالت حديث غدير، و عنوان: سند حديث غدير.
== كتبِ شبهاتِ غدير<ref>حقيقت غدير (خراسانى) : ص۹-۵۳.</ref> ==
   در مورد غدير شبهات متعددى از سوى دشمنان وارد شده، كه اكثر آن در عنوان «حديث غدير» آمده است. چه شبهاتى كه در مورد سند حديث گفته ‏اند، و يا شبهاتى كه در مورد دلالت آن گفته شده، و يا شبهاتى كه در ديگر جوانب غدير مطرح كرده ‏اند.
البته دانشمندان بزرگ شيعه همواره در طول تاريخ با تبيين مبانى اصيل شيعى، پاسخ شبهه افكنان را داده و القاهاى ترديدآميزشان را خنثى كرده‏ اند. برخى از علمايى كه از حريم عقايد شيعه دفاع منطقى كرده ‏اند، عبارت اند از: سيد مرتضى، علامه حلى، قاضى نوراللَّه شوشترى، علامه ميرحامدحسين هندى و علامه امينى، در كتب معروف خود: الشافى، الالفين، كشف الحق و نهج الصدق، احقاق الحق، عبقات الانوار و الغدير.
اما در اين ميان، دشمنانى كه خود را در برابر مطالب كتاب «احقاق الحق» عاجز و درمانده مى‏ ديدند، نويسنده آن را به شهادت رساندند.<ref>الفوائد الرضوية فى احوال علماء المذهب الجعفرية (سرگذشت عالمان شيعه، محدث قمى): ص ۶۹۷ .</ref>
و اما از نظر كتاب مستقل، تا كنون دو كتاب مستقل چاپ شده كه در آنها شبهات در مورد غدير مطرح شده است:
۱- «راهى ديگر براى كشف حقيقت» ، نوشته محمدباقر سجودى، رقعى، ۷۱ صفحه.
در اينجا پاسخ شبهات كتاب «راهى ديگر براى كشف حقيقت» نوشته محمدباقر سجودى ارائه مى ‏شود. نويسنده ‏اى كه در كتابش شبهاتى را درباره جريان غدير و ولايت حضرت على‏ عليه السلام مطرح مى‏ كند تا اعتقادات شيعه را خدشه‏ دار كند.
نويسنده كتاب در آغاز كلام مى ‏گويد: توهين در استدلال و بحث مناسب نيست و كسى را به هدف نزديک  نمى ‏كند. چرا كه در مسائل اختلافى يا سخن و استدلال مورد پذيرش و قبول است و خواننده آن را مى ‏پذيرد، يا قانع كننده نبوده كه در آن صورت تحميل آن به خواننده شايسته نيست.
اما ايشان بر خلاف ادعاى مذكور، كتاب را در فضايى بسيار توهين‏ آميز نوشته است. استناد بعضى تعابير به شيعيان، نظير حشرات<ref>راهى ديگر براى كشف حقيقت (سجودى) : ص ۳۱.</ref>، پيروان باطل<ref>راهى ديگر براى كشف حقيقت (سجودى) : ص ۳.</ref>، شيطان سرايان بى ‏شرم و حيا<ref>راهى ديگر براى كشف حقيقت(سجودى) : ص ۲۶.</ref>، افراد جاهل<ref>راهى ديگر براى كشف حقيقت(سجودى) : ص ۲۶ ۳.</ref>، و نادان <ref>راهى ديگر براى كشف حقيقت (سجودى): ص ۳.</ref>و... ، براى رد عقايد آنان راه به جايى ندارد. به يقين جوينده حق به دنبال استدلال قوى است، نه ناسزا.
چنين شيوه ‏اى تنها بى‏ منطقى نويسنده را مى ‏رساند، زيرا اگر براى اثبات مدعاى خود استدلالى مى‏داشت به ناسزاگويى رو نمى ‏آورد. روشن است كه خوانندگان چنين كتابى، پوچى مطالب نويسنده را به خوبى درک  مى‏ كنند، و به جاى تأثيرپذيرى از آن، به اهميت مسئله ولايت و امامت حضرت على ‏عليه السلام و ضرورت آشنايى بيشتر با واقعه غدير پى مى ‏برند.
اما در اينجا توهينى در كار نيست و فقط به سؤالات پاسخ‏ هاى منطقى داده مى‏ شود. شايسته است در قضاوت ‏هاى علمى پيش از بررسى اصل موضوع، به نكاتى توجه شود كه برخى از آنها را بيان كنيم:


== پانویس ==
== پانویس ==