پرش به محتوا

نماز روز عید غدیر: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
۱ الإشراف: ص ۲۸. المقنعة: ص ۲۰۴. ×××
== '''نماز روز عيد غدير'''<ref>الإشراف: ص ۲۸. المقنعة: ص ۲۰۴.</ref> ==
نمازعید غدیر ثواب فراوانى دارد؛ به طورى كه در روايات آمده است ثواب آن معادل يكصد هزار حج و يكصد هزار عمره است، و نمازگزار چيزى از حاجت‏هاى دنيا و آخرت را از خداوند درخواست نمى ‏كند مگر اينكه حاجتش بر آورده مى‏ شود.


'''نماز عيد غدير''' ثواب فراوانى دارد؛ به طورى كه در روايات آمده است ثواب آن معادل يكصد هزار حج و يكصد هزار عمره است، و نمازگزار چيزى از حاجت‏هاى دنيا و آخرت را از خداوند درخواست نمى ‏كند مگر اينكه حاجتش بر آورده مى‏ شود.
هر كس اين عمل را به جا آورد ثواب كسى را دارد كه در روز عيد غدير نزد حضرت رسول ‏صلى الله عليه وآله حاضر شده باشد و با آن حضرت بر ولايت بيعت كرده باشد، و در درجه صادقين - آنهايى كه خدا و رسولش ‏صلى الله عليه وآله را در امر ولايت مولايشان اميرالمؤمنين ‏عليه السلام تصديق نمودند -  باشد، و مانند كسى است كه همراه رسول‏خداصلى الله عليه وآله و اميرالمؤمنين و امام حسن و امام حسين‏ عليهم السلام شهيد شده است. همچنين مثل كسى است كه زير پرچم حضرت قائم‏ عليه السلام و در خيمه ايشان از نجباء و نقباء باشد.


هر كس اين عمل را به جا آورد ثواب كسى را دارد كه در روز عيد غدير نزد حضرت رسول ‏صلى الله عليه وآله حاضر شده باشد و با آن حضرت بر ولايت بيعت كرده باشد، و در درجه صادقين آنهايى كه خدا و رسولش‏صلى الله عليه وآله را در امر ولايت مولايشان اميرالمؤمنين ‏عليه السلام تصديق نمودند باشد، و مانند كسى است كه همراه رسول‏خداصلى الله عليه وآله و اميرالمؤمنين و امام حسن و امام حسين‏ عليهم السلام شهيد شده است. همچنين مثل كسى است كه زير پرچم حضرت قائم‏ عليه السلام و در خيمه ايشان از نجباء و نقباء باشد.
نماز روز عيد غدير -  كه وقت آن نزديك ظهر است و پيش از آن بايد غسل كرد دو ركعت مى‏ باشد. در ركعت اول و دوم پس از حمد ده مرتبه سوره توحيد -  قل هو اللَّه -  احد و ده مرتبه آيةالكرسى، و ده مرتبه سوره قدر بايد خوانده شود.


نماز روز عيد غدير -  كه وقت آن نزديك ظهر است و پيش از آن بايد غسل كرد -  دو ركعت مى‏ باشد. در ركعت اول و دوم پس از حمد ده مرتبه سوره توحيد -  قل هو اللَّه -  احد و ده مرتبه آيةالكرسى، و ده مرتبه سوره قدر بايد خوانده شود.
به روايتى درباره نماز عيد توجه كنيد: على بن حسن عبدى مى ‏گويد: سمعت اباعبد اللَّه الصادق ‏عليه السلام يقول:  ×××۲ التهذيب: ج ۳ ص ۱۴۳ ح ۳۱۷. ×××:


به روايتى درباره نماز عيد توجه كنيد: على بن حسن عبدى مى‏گويد: سمعت اباعبد اللَّه الصادق ‏عليه السلام يقول: من صلّى فيه ركعتين؛ يغتسل عند زوال الشمس من قبل ان تزول مقدار نصف ساعة، يسأل اللَّه عزوجل؛ يقرؤ فى كل ركعة سورة الحمد مرة و عشر مرات »قل هو اللَّه احد«و عشر مرات آيةالكرسى و عشر مرات »انا انزلناه«، عدلت عند اللَّه عزو جل مائة الف حجّة و مائة الف عمرة، و ما سأل اللَّه عزوجل حاجة من حوائج الدنيا و الآخرة الا قضيت، كائنه ما كانت الحاجة، و ان فاتتك الركعتان و الدعاء قضيتهما بعد ذلك ... ×××۲ التهذيب: ج ۳ ص ۱۴۳ ح ۳۱۷. ×××:
مَنْ صَلَّى فِيهِ رَكْعَتَيْنِ يَغْتَسِلُ‏ عِنْدَ زَوَالِ‏ الشَّمْسِ‏ مِنْ‏ قَبْلِ‏ أَنْ‏ تَزُولَ‏ مِقْدَارَ نِصْفِ سَاعَةٍ يَسْأَلُ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ يَقْرَأُ فِي كُلِّ رَكْعَةٍ سُورَةَ الْحَمْدِ مَرَّةً وَ عَشْرَ مَرَّاتٍ‏ قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ وَ عَشْرَ مَرَّاتٍ آيَةَ الْكُرْسِيِّ وَ عَشْرَ مَرَّاتٍ‏ إِنَّا أَنْزَلْناهُ‏ عَدَلَتْ عِنْدَ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ مِائَةَ أَلْفِ حَجَّةٍ وَ مِائَةَ أَلْفِ عُمْرَةٍ وَ مَا سَأَلَ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ حَاجَةً مِنْ حَوَائِجِ الدُّنْيَا وَ حَوَائِجِ الْآخِرَةِ إِلَّا قُضِيَتْ‏ كَائِنَةً مَا كَانَتِ الْحَاجَةُ وَ إِنْ فَاتَتْكَ الرَّكْعَتَانِ وَ الدُّعَاءُ قَضَيْتَهُمَا بَعْدَ ذَلِك‏.<ref>التهذيب: ج ۳ ص ۱۴۳ ح ۳۱۷.</ref>..


از امام صادق‏ عليه السلام شنيدم كه مى ‏فرمود: كسى كه در آن روز نزديك ظهر دو ركعت نماز بگزارد؛ به طورى كه نيم ساعت به ظهر غسل كند و از خداى عزوجل حاجت خود را طلب كند؛ در هر ركعت نماز سوره حمد را يك مرتبه و سوره «قل هو اللَّه احد»«و آيةالكرسى» و«انا انزلناه» را هر كدام ده مرتبه بخواند. ثواب اين نماز در نزد خداوند عزوجل با يكصد هزار حج و يكصد هزار عمره برابر است، و از خدا حاجتى از حاجت‏هاى دنيا و آخرت را نخواهد مگر اينكه برآورده شود. البته تا زمانى كه آن حاجت وجود داشته باشد. اگر وقت اين دو ركعت نماز و دعا××× 1 اشاره به دعايى است كه آن را در ذيل و پس از اين نماز يادآور مى‏ شويم. ××× گذشت، قضاى آن را به جا مى‏ آورى... .
از امام صادق‏ عليه السلام شنيدم كه مى ‏فرمود: كسى كه در آن روز نزديك ظهر دو ركعت نماز بگزارد؛ به طورى كه نيم ساعت به ظهر غسل كند و از خداى عزوجل حاجت خود را طلب كند؛ در هر ركعت نماز سوره حمد را يك مرتبه و سوره «قل هو اللَّه احد»«و آيةالكرسى» و«انا انزلناه» را هر كدام ده مرتبه بخواند. ثواب اين نماز در نزد خداوند عزوجل با يكصد هزار حج و يكصد هزار عمره برابر است، و از خدا حاجتى از حاجت‏هاى دنيا و آخرت را نخواهد مگر اينكه برآورده شود. البته تا زمانى كه آن حاجت وجود داشته باشد. اگر وقت اين دو ركعت نماز و دعا<ref>اشاره به دعايى است كه آن را در ذيل و پس از اين نماز يادآور مى‏ شويم.</ref> گذشت، قضاى آن را به جا مى‏ آورى... .


شيخ مفيد )م 413 ق( در »الإشراف«نماز روز غدير را بدين گونه نقل مى‏ كند: و صلاة يوم الغدير ركعتان؛ يصلّى قبل الزوال بنصف ساعة؛ يقرؤ فى كل واحدة الحمد مرة، و قل هو اللَّه احد عشر مرات، و انا انزلناه عشر مرات، و آيةالكرسى عشر مرات، و يجزيك بدلاً من ذلك ما تيّسر من القران××× 2 الإشراف: ص 28. ×××:
شيخ مفيد (م ۴۱۳ ق) در «الإشراف» نماز روز غدير را بدين گونه نقل مى‏ كند: و صلاة يوم الغدير ركعتان؛ يصلّى قبل الزوال بنصف ساعة؛ يقرؤ فى كل واحدة الحمد مرة، و قل هو اللَّه احد عشر مرات، و انا انزلناه عشر مرات، و آيةالكرسى عشر مرات، و يجزيك بدلاً من ذلك ما تيّسر من القران<ref>الإشراف: ص ۲۸.</ref>


نماز روز غدير دو ركعت است كه نيم ساعت قبل از ظهر خوانده مى‏ شود. در اين نماز، در هر ركعت يك بار سوره حمد، 10 بار سوره توحيد، 10 بار سوره قدر، و 10 بار آيةالكرسى خوانده مى‏ شود. البته به جاى اين سوره‏ها مى‏ توان هر مقدار از قرآن را كه ميسر است خواند.
نماز روز غدير دو ركعت است كه نيم ساعت قبل از ظهر خوانده مى‏ شود. در اين نماز، در هر ركعت يك بار سوره حمد، ۱۰ بار سوره توحيد،۱۰ بار سوره قدر، و ۱۰ بار آيةالكرسى خوانده مى‏ شود. البته به جاى اين سوره‏ها مى‏ توان هر مقدار از قرآن را كه ميسر است خواند.


همچنين مرحوم شيخ مفيد در »المقنعة«مى ‏نويسد××× 3 المقنعة: ص 204. ×××:
همچنين مرحوم شيخ مفيد در »المقنعة«مى ‏نويسد<ref>المقنعة: ص ۲۰۴</ref>


هنگامى كه خورشيد در روز هجدهم ذى‏حجه بالا آمد، مانند غسل عيد قربان و عيد فطر و روز جمعه غسل كن، و بهترين لباس‏هايت را بپوش، و اگر توانستى مقدارى عطر استعمال كن. سپس زير آسمان قرار بگير و مواظب خورشيد باش. وقتى نيم ساعت به زوال آفتاب باقى ماند، دو ركعت نماز بخوان و در هر ركعت سوره حمد و سپس ده مرتبه سوره توحيد و ده مرتبه سوره قدر و ده مرتبه آيةالكرسى بخوان. بعد از سلام، حمد و ثناى خدا بگو آن چنان كه خداوند را سزاست، و بر پيامبر و آلش صلوات فرست، و به درگاه خدا اصرار كن براى لعن ظالمين به اهل‏بيت‏ عليهم السلام و شيعيانشان.
هنگامى كه خورشيد در روز هجدهم ذى‏حجه بالا آمد، مانند غسل عيد قربان و عيد فطر و روز جمعه غسل كن، و بهترين لباس‏هايت را بپوش، و اگر توانستى مقدارى عطر استعمال كن. سپس زير آسمان قرار بگير و مواظب خورشيد باش. وقتى نيم ساعت به زوال آفتاب باقى ماند، دو ركعت نماز بخوان و در هر ركعت سوره حمد و سپس ده مرتبه سوره توحيد و ده مرتبه سوره قدر و ده مرتبه آيةالكرسى بخوان. بعد از سلام، حمد و ثناى خدا بگو آن چنان كه خداوند را سزاست، و بر پيامبر و آلش صلوات فرست، و به درگاه خدا اصرار كن براى لعن ظالمين به اهل‏بيت‏ عليهم السلام و شيعيانشان.
۵۰۷

ویرایش