پرش به محتوا

تبلیغ: تفاوت میان نسخه‌ها

۵٬۰۶۶ بایت اضافه‌شده ،  ‏۸ دسامبر ۲۰۲۱
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۴٬۶۹۲: خط ۴٬۶۹۲:


اگر بلافاصله بعد از حج و با سرعت تمام مراسم غدير آماده شد، و پيامبرصلى الله عليه وآله منتظر بازديدها و سؤالات مردم نماند؛ اين به ما مى ‏آموزد كه درباره غدير تعجيلى بايد، و امروز دير شده است و تا فرداها منتظر ماندن جفاست. بى ‏درنگ بايد آغاز كرد و بى‏ صبرانه بايد نتايج را دنبال كرد و از ثانيه‏ ها بايد حداكثر استفاده را برد.
اگر بلافاصله بعد از حج و با سرعت تمام مراسم غدير آماده شد، و پيامبرصلى الله عليه وآله منتظر بازديدها و سؤالات مردم نماند؛ اين به ما مى ‏آموزد كه درباره غدير تعجيلى بايد، و امروز دير شده است و تا فرداها منتظر ماندن جفاست. بى ‏درنگ بايد آغاز كرد و بى‏ صبرانه بايد نتايج را دنبال كرد و از ثانيه‏ ها بايد حداكثر استفاده را برد.
'''ششم: فصلِ خاصى براى غدير'''
اگر بلال از سوى پيامبرصلى الله عليه وآله هم زمان و هم مكانِ تبليغ غدير را مشخص كرد و اعلام نمود كه همه بايد فردا حركت كنند و بايد در سرزمين غدير خم حاضر باشند، اين درسى براى ماست كه براى غدير كلاس ‏هاى مخصوص داير كنيم، و آن را وارد متون درسى مراكز آموزشى نماييم، و در زمان و مكان معين پيگير آن باشيم، و به تبليغات كلى اكتفا نكنيم.
'''ب. تركيب جامعى از مخاطبين داشته باشيم'''
در غدير با يك پيش‏ بينى دقيق مخاطبين متفاوت در منسجم ‏ترين شكل كنار يكديگر قرار گرفتند، و به گونه ‏اى ناگزير هر يك به رسانه ‏اى براى ابلاغ خبر غدير تبديل شدند، تا آنجا كه كفار و مشركين هم در برابر منبر غدير حضور يافتند.
امروز نوبت ماست كه با درس گرفتن از آن شيوه بديع مخاطبين غدير را فقط قشرهاى آشنا به غدير ندانيم، و مخاطبين متفاوت از گروه ‏هاى مختلف اجتماع -  حتى غيرمسلمانان -  را به اين سفره بزرگ دعوت نماييم. در اين باره با پيروى از سياست پيامبرصلى الله عليه وآله در غدير مى‏توانيم شيوه ‏هاى زير را به كار گيريم.
'''اول: پيام غدير در رسانه‏ هاى مخالفين'''
با توجه به حضور بسيارى از منافقين و دشمنان داخلىِ پيامبرصلى الله عليه وآله در مراسم بى ‏نظير غدير و وجود بسيارى از فرازهاى غدير در منابع آنان، ما هم نه تنها از مخالفين غدير نهراسيم، بلكه به گونه ‏اى برنامه ‏ريزى كنيم كه پيام بلند غدير را وارد رسانه‏ هاى آنان نماييم و مخاطبان بسيارى از آنان را در شنيدن و انتقال پيام غدير تغذيه كنيم. اين دقيقاً بدان هدف است كه اگرچه مخاطب مستقيماً هدايت نيابد ولى انتقال سخن توسط آنان يقيناً در مقاطعى تأثير گذار خواهد بود.
'''دوم: تبليغ غدير در اجتماعات مؤثر'''
اگر در غدير مراسم حج باعث اجتماع آن جمع عظيم بود، ما نيز بايد موقعيت‏ هايى را كه مردم با پاى خود و به طور منسجم در آنها جمع مى‏ شوند شناسايى كنيم و از آن فرصت‏ ها براى تبليغ غدير حداكثر استفاده را بنماييم.
در همين روزگار نيز ايام حج بهترين موقعيت زمانى و مكانى براى تبليغ غدير است. از كنار كعبه تا حرم پيامبرصلى الله عليه وآله با حضور ميليونى حجاج، فرصت‏هاى طلايى براى ابلاغ پيام غدير وجود دارد كه با در نظر گرفتن عرفات و مشعر و مِنا و جمرات سه گانه و صفا و مروه و زيارتگاه‏ هاى مختلف مكه و مدينه ضريب تبليغى غدير چند برابر مى ‏شود، و ما نبايد هيچ يك از آنها را از دست بدهيم.
حرم اميرالمؤمنين ‏عليه السلام در نجف، و حرم سيدالشهداءعليه السلام در كربلا نيز جايگاه خاصى است كه از جمع عظيم مردم در ارتباط با صاحبان ولايت كه در همان ضريح مقدس زيارت مى‏ شوند بايد استفاده برد، و چه جايى بهتر از آنجا براى تبليغ غدير! حرم‏هاى ساير امامان‏ عليهم السلام در كاظمين و خراسان و سامرا و اماكن مقدس ه‏اى كه در اطراف آنها قرار دارند، و همه امامزادگان و زيارتگاه‏ ها از موقعيت‏ هاى مناسب براى تبليغ غدير به حساب مى‏ آيند، چرا كه در آنجا آمادگى مخاطبين در حد كمال است.
اگر اجتماعات مردم در مجالس جشن و سوگوارى اهل‏بيت‏ عليهم السلام را به اين مجموعه اضافه كنيم و مساجد و حسينيه‏ هايى را كه در اكثر كشورهاى جهان وجود دارند به آن بيفزاييم، اذعان خواهيم داشت كه امروزه براى تبليغ آن پيام جهانى موقعيت ‏هاى بى ‏شمارى در اختيار ماست كه هنوز به شناسايى آنها نپرداخته ‏ايم.


== پانویس ==
== پانویس ==